Ook ik ik ook. Maar in het Engels klinkt het mooier. Zou dit verhaal ook liever in het Engels schrijven. Een universele taal die iedereen spreekt. Dat geldt overigens ook voor gebarentaal en non-verbale taal. Hoewel over dat laatste de meningen nogal eens verschillen. Je duim opsteken of naar onderen kan vreemde effecten te weeg brengen daar waar jij je begeeft op deze aardkloot.

Maar wat ik eigenlijk wil zeggen, of eigenlijk liever niet. Wie to me metoot die geef ik lang en breed op zijn flikker. Ja, ik word nu grof. Dit mogen we niet langer pikken. Ook ik ik ook niet. Iedere klojo die niet zijn handen weet thuis te houden, verbaal of non-verbaal die moeten ze aan zijn kleine pikkie of lippen ophangen. Ondersteboven. Oog om oog, tand om tand. Zodat hij of zij bezwijkt onder het eigen vadsige lijf. Viespeuk. Afblijven moeten ze van ons geslacht. En ook van hun eigen geslacht. Ook al vinden ze dat lekker. In ieder geval en plein publique zijn we er niet van gediend.

Toestemming vragen is het minste wat ze kunnen doen. Voelt dit goed mevrouw, meneer. Ja, ook in prille staat. Ik weet, het staat de romantiek, het spontane mogelijk in de weg, maar heden ten dage kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn. We moeten ook meer toezichthouders werven. En dan doel ik niet op peepshowklanten. Alsjeblieft zeg. Maar ‘en plein publique’ iemand te kakken zetten, zonder interventies, dat gaat niet langer door de beugel. Dan zetten we de camera aan of iemand erbij, een toekijker. Opdat het netjes gebeurd met toestemming. Het hoeft geen Big Brother te zijn, liever niet zelfs. Doe maar een Big Sister of nee, wacht een Big Robot. Een robot die meteen reprimandes geeft. Het zou het onderlinge verkeer meteen een stuk veiliger maker.

Totdat die robots natuurlijk weer over de schreef gaan. Vroeg of laat gaat ook dat gebeuren. Het is wat met die drift. Hoe kunnen we die ooit bannen? Met een driftban. We gebruiken daarvoor een pan. Een stevige koekenpan en slaan erop los zodra de drift buiten zijn ban dreigt te treden. We zullen ze krijgen. Potverdorie. Die verrekte koekenbakkers. Met hun poten moeten ze afblijven van eender welk geslacht.

Categorieën: #Ookik

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

3 reacties

Mien · 29 november 2017 op 08:31

Ai … gebeurt … Waar is de dt-spuit?

Nummer 22 · 29 november 2017 op 18:21

Maar ik moet wel huilen hoor zegt Mie Too van het Chinees restaurant Mie Bah, waarom moet ik weer de spreekwoordelijke pispaal zijn.
Kijk wij van Mie Bah hebben nog gewoon de ketjap in een flesje meteen plastic tuitje op tafel staan samen met een klein glazen potje met sambal ( dara houden jullie zo van.. pittig, scherp gekruid). dat het een beetje brandt tijdens het poepen, ach dat is jullie eigen schuld.
Ik ben Mie Too, eigenaar van Mie Bah een chinees restaurant die veel opschept in plastic bakken, op een wit vel papier deze bakken gestapeld zet, netjes vouwt en vraag * sambal bijm knoepoek is graties hoor!’

Karen.2.0 · 2 december 2017 op 01:16

Mooi idee, schrijf je eens iets in het Engels Mien? Please, 😉

Geef een reactie