Het is 12 juni 2005, mooi weer en ik heb voor mijzelf een ontbijtje gepland op het terras, lekker rustig, krantje erbij, Brabants Dagblad.
Ondertussen zie ik een groepje mieren die heel druk heen en weer een gaatje binnengaan tussen de stenen van mijn terras.
Ik sla de krant op en zie op de voorpagina het navolgende bericht met de vette kop: “Mierenneuker”is nu favoriet scheldwoord! Het artikel begint met: “Mierenneuker” staat met stip op nummer één van de toptien van scheldwoor-den die politieagenten dezer weken naar het geüni-formeerde hoofd geslingerd krijgen.
De Alkmaarse politierechter had een man vrijgesproken die dit woord had gebruikt tegen een parkeerwachter, maar de politievoorlichter in Brabant zegt, vergeet het maar! Een Bredase stapper ging met een boete van 330 euro naar huis.
Onwillekeurig dacht ik na over het woord en probeerde mij voor te stellen hoe een grote oom agent met zo’n dikke snor een mier neukt.
Naast pistool en handboeien zal er ook ongetwijfelt een loep aan zijn koppel hangen, want hoe moet hij anders het gaatje vinden? Dan zal hij eerst waarschijnlijk een bijzonder zware afvalcursus moeten afronden, tegen anorexia aan, of naar een uroloog moeten gaan voor en piemelverkleining.Zie je het voor je, zo’n agent plat op zijn buik op een mierengaatje? Wat levert die man een prestatie als het hem lukt!
Daarom kan ik het woord Mierenneuker niet zien als een belediging, maar juist als een beloning!
Ik denk dan ook dat het alleszins redelijk is dat de agent de volledige boete van 330 euro in zijn zak mag steken.Verder moet ik er niet aan denken wat deze agent voor risico’s loopt. Hij zal zich maar eens vergissen en toevallig op een nest rode bosmieren terecht komen.Mijn advies aan alle politierechters in nederland is dus: Alle gegeven boetes voor het woord “Mierenneuker” direct door te sturen naar die agent welke de prestatie heeft
geleverd!


15 reacties

Mosje · 13 juli 2005 op 13:08

Tja, mierenneuken. Zelf ben ik op zoek naar mottenballen. Je weet toch dat motten ballen hebben?
😛

Shitonya · 13 juli 2005 op 14:24

aardige binnenkomer

Louise · 13 juli 2005 op 19:00

Sodeju, het lijkt wel gratis hier op CX; de nieuwe namen vallen hier met bosjes uit de lucht 😀
Maar dat even terzijde.
Grappig stukje. Mierenliefhebber betekent trouwens hetzelfde als mierenneuker. Wie weet als tip om de boetes te omzeilen 😉

champagne · 13 juli 2005 op 19:06

Leuke column! 😀

Troy · 13 juli 2005 op 19:32

ik dacht dat dat woord alweer passe was, maar ik zal em onthouden de volgende keer dat ik een agent tegen kom. Leuke, originele invalshoek die je gebruikt. Welkom op cx 🙂

sally · 13 juli 2005 op 20:35

😀 😀 😀 😀

grappig…

Groet
Sally

Ma3anne · 13 juli 2005 op 20:50

Ik weet een CX-er die dit beslist moet lezen, voor ie ons op de bon slingert. :laugh:

KawaSutra · 13 juli 2005 op 21:58

[quote]scheldwoor-den [/quote]
Je moet voortaan maar niet zelf gaan afkorten in de tekst want de zinnen worden bij plaatsing toch weer anders afgebroken. Of ben ik nu ook een ‘mierenneuker’? 😀

Leuke start. 🙂

klungel · 13 juli 2005 op 22:10

Welkom 😀

emaessen · 13 juli 2005 op 22:32

Mooi stukje.

Wellicht is er in discussies ook zoiets als mierenneuken waarmee het gaatje hoofdzakelijk onvindbaar wordt. Ik betrap mezelf wel eens op zoiets.

Dees · 13 juli 2005 op 23:00

Hmm volgende keer op een politiebureau toch eens kijken naar het portret van de mierenneuker van de maand 😀

Leuke column.

bert · 14 juli 2005 op 00:08

[quote]of naar een uroloog moeten gaan voor en piemelverkleining[/quote]
Als je mierenneukt maak je van iets kleins iets groots, en dan zijn ze toch echt prima te neuken hoor. 🙂
Welkom op cx

Li · 14 juli 2005 op 12:06

[quote]Sodeju, het lijkt wel gratis hier op CX; de nieuwe namen vallen hier met bosjes uit de lucht [/quote]

En daarnaast keerden ook sommige ‘oudjes’ weer terug in het mierennest 😛

Geinige column!

Li

ietje · 14 juli 2005 op 23:12

Soms hoor je een deuntje en blijft dat de hele dag in je hoofd hangen. Dat heb ik ook bij het beeld wat je schept van die politieagent die 1 mier neukt (waarom trouwens maar 1, het is toch een mierENneuker?). Iedere keer dat ik nu een agent zie, heb ik het beeld weer op mijn netvlies! Welkom als collega schrijver!!!

PS Hebben mieren eigenlijk wel gaatjes?

KingArthur · 14 juli 2005 op 23:35

Ben nu toch wel benieuwd geworden naar andere scheldwoorden die lager op de ranglijst stonden en de asociaties die je daarbij hebt :-).

Leuk verhaal en ik ga inderdaad niet mierenneuken over wat kleine foutjes hierin.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder