Na mijn vorige column waarin ik belichtte hoe ik ertoe ben gekomen om fan van de Amsterdamse voetbalclub AFC Ajax te worden, wil ik nu wat verder uitweiden over mijn visie op de club.
Na 7 jaar zijn we eindelijk weer eens kampioen van Nederland geworden, zeven jaar van ergernissen, teleurstellingen en bij sommige mensen een hoop tranen. Nu het langverwachte dertigste kampioenschap een feit is, kunnen we eindelijk vooruit kijken. Na zeven vruchteloze jaren hoop en vermoedt ik dat de komende zeven jaar juist heel vruchtbaar zullen zijn. De jeugd heeft de toekomst en over het aantal jeugdspelers in de selectie valt bepaald niet te klagen, de gemiddelde leeftijd van de spelersgroep is niet ouder dan 21, met een paar goede aankopen te weten: Theo Janssen, Eidor Sighthorsson en Derk Boerrigter denk ik dat de spelers volgend seizoen ook zeker weer de schaal omhoog mogen houden. De financiele problemen zijn vanaf nu ook verleden tijd, want door het kampioenschap is mijn club ook verzekerd van de goedverdienende Champions League. Natuurlijk zitten daar flink wat clubs in die Ajax op dit moment nooit zal kunnen verslaan, maar stel dat de huidige selectie nou eens een jaar of vijf bij elkaar blijft? Dan kunnen er verschrikkelijk mooie dingen gebeuren. Ik denk echt dat het mogelijk is dat Ajax de komende jaren op Europees gebied ook tot grote succesen kan komen. Misschien wel het winnen van de Champions League? Sweet dreams of prachtige realiteit?
We zullen zien!

Categorieën: Sport

7 reacties

LouisP · 5 juni 2011 op 11:11

Weet ge Rik wat ik nu zo leuk vind? Ge doet me denken aan heel geleden. Toen ik nog in mijn Ajaxpyamake naar wedstrijden keek van mijn favoriete spelers. Keizer, Neeskens, Muhren, Bals, Hulsof, Rep, Vasovic, Blankenburg, Krol, o ja, en Johan…
Succes met de mannen!

DACS1973 · 5 juni 2011 op 14:09

Ik vind het leuk dat je ons deelgenoot wilt maken van je enthousiasme voor je kluppie. :duimop:

Alleen die ‘we’-vorm…daar houd ik (en waarschijnlijk veel andere lezers met mij) niet zo van. ‘We’ zijn kampioen geworden, ‘we’ kunnen eindelijk vooruit kijken, ‘we’ dromen van grote successen voor Ajax. Dit is niet de Ajax-fansite, dus ga er niet voetstoots vanuit dat iedereen er zo tegenaan kijkt als jij.

Een enkel taal- of grammaticafoutje zou geen probleem zijn, maar in deze tekst zitten er wel veel:

‘7’ schrijf je de eerste keer als cijfer, daarna als woord. Het tweede heeft de voorkeur, maar als je ervoor kiest om een getal in cijfers te schrijven, doe dat dan wel consequent.

hoop en [d]vermoedt[/d] [b]vermoed[/b] ik

financiele => financiële

de gemiddelde leeftijd van de spelersgroep is niet [d]ouder[/d] [b]hoger[/b] dan 21

Deze zin loopt niet:
[quote]De jeugd heeft de toekomst en over het aantal jeugdspelers in de selectie valt bepaald niet te klagen, de gemiddelde leeftijd van de spelersgroep is niet ouder dan 21, met een paar goede aankopen te weten: Theo Janssen, Eidor Sighthorsson en Derk Boerrigter denk ik dat de spelers volgend seizoen ook zeker weer de schaal omhoog mogen houden.[/quote]
Die kun je beter in tweeën knippen. Een punt na ’21’ en van wat daarna volgt een nieuwe zin maken. En komma’s na ‘aankopen’ en ‘Boerrigter’.

door het kampioenschap is mijn club ook verzekerd van [b]deelname aan[/b] de goedverdienende Champions League

RikdeJong · 5 juni 2011 op 14:35

zit zeker wat in, ik maak nu nog een hoop fouten, ben pas net begonnen en in vergelijking met hoe het er binnenkort zal uitzien is dit gewoon een probeerseltje. Ik probeer altijd weer beter te worden.

Mup · 5 juni 2011 op 15:22

Da’s de goeie insteek Rik, daar scoor je mee, blijven insturen (ook al duurt het wachten lang 😉 ) dan blijven wij lezen en reageren,

Groet Mup

Ferrara · 5 juni 2011 op 21:23

Geniet van voetbal en van schrijven. Ik beloof niet dat ik blijf lezen, heb helemaal niets met voetbal wel met schrijven.

phoebe · 6 juni 2011 op 16:28

Ik vind dit een beetje simpel, iets dat zeker ook voortkomt uit de slordige schrijfstijl en foutjes.

Het is een onderwerp voor een select gezelschap hier op de site denk ik, en ik ben er daar geen van.

RikdeJong · 6 juni 2011 op 17:07

dit was ook mijn laatste over ajax, ik heb er ook al een ingestuurd over geert wilders en binnenkort volgt er meer over politiek en andere onderwerpen.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder