Ik ben erg enthousiast over de laatste reden die George Bush geeft om Irak te bombarderen: zijn geduld raakt op. Dat gevoel ken ik! Al een tijdje heb ik het helemaal gehad met ……….

Mr Johnson, die een paar deuren verderop bij mij in de straat woont. Oja, hij en Mr Patel. Patel heeft een natuurvoedingszaak verderop in de straat. Ze kijken me allebei aan met zo’n typische blik en ik weet zeker dat Mr Johnson iets akeligs van plan is. Ik ben er alleen nog niet precies achter wat dat is. Ik ben al een paar keer bij hem binnen geweest om te zien wat hij van plan is, maar hij heeft alles goed verborgen. Zo’n ellendeling is het wel.

Met betrekking tot Mr Patel: vraag me niet hoe ik het weet (sommige dingen weet je gewoon, ik heb het uit betrouwbare bron), maar Mr Patel is een massamoordenaar. Ik heb in de straat huis aan huis folders in de brievenbus gedaan met een oproep om snel te Handelen. Als we niet snel ingrijpen, maakt hij ons een voor een af.

Sommige van mijn buren zeggen dat ik naar de politie moet stappen als ik bewijzen heb. Maar dat is natuurlijk belachelijk. De politie zal zeggen dat ze bewijs van een misdaad nodig hebben omdat ze anders niets kunnen doen.

Ze zullen aankomen met allerlei argumenten waarom het niet is toegestaan om Mr Johnson uit voorzorg uit te schakelen. Al die tijd kan Johnson zijn gang gaan en zijn plannen om iets verschrikkelijks met mij te doen verder voorbereiden. En Mr Patel zal ondertussen in het geheim mensen vermoorden. Omdat ik de enige in de straat ben met een redelijke hoeveelheid vuurwapens in huis, vind ik dat het mijn taak is om de vrede in de straat te handhaven.

Tot voor kort was dat een beetje moeilijk. Nu heeft George Bush echter duidelijk gemaakt dat het voldoende is als ik mijn geduld verlies. Dan mag ik namelijk doen wat ik wil!

Je kunt er niet omheen. Het doordachte en fijngevoelige beleid van Mr Bush ten aanzien van Irak is de enige manier om internationaal vrede en veiligheid te bereiken. De enige manier waarop je er zeker van bent dat je islamitische fundamentalisten tegenhoudt met het plegen van aanslagen, is door een paar islamitische landen te bombarderen die ons nooit bedreigd hebben.

Daarom wil ik dus de garage van Mr Johnson opblazen en zijn vrouw en kinderen vermoorden. Eerst schieten, dan praten. Dat zal hem een lesje leren. Daarna zal hij ons in vrede laten leven en ophouden met zijn rare blikken, die totaal onacceptabel zijn.

George Bush maakt duidelijk dat het enige dat hij nodig heeft om Irak te bombarderen, de wetenschap is dat Saddam echt een naar mannetje is en dat hij massavernietigingswapens heeft. Ook al kan niemand die vinden. Ik weet zeker dat ik evenveel recht heb om de vrouw en kinderen van Mr Johnson te vermoorden als Bush heeft voor het bombarderen van Irak.

Het lange termijn doel van George Bush is om de wereld veiliger te maken door ‘schurkenstaten’ en ’terrorisme’ te elimineren. Slim bedacht. Want hoe kun je er nou zeker van zijn dat je je doel bereikt hebt? Hoe kan George Bush er zeker van zijn dat hij alle terroristen heeft uitgemoord? Als alle terroristen dood zijn? Maar wat dan met alle potentiele terroristen? Dat zijn degenen die je écht wilt uitschakelen aangezien de meeste terroristen vanwege zelfmoordaanslagen zichzelf al uitmoorden.

Misschien kan Bush beter iedereen uitroeien die in de toekomst mogelijk terrorist zou kunnen worden. Misschien is hij er pas zeker van dat hij zijn doel bereikt heeft als iedere moslim fundamentalist dood is. Maar dat leidt er misschien toe dat gematigde moslims zich bekeren tot fundamentalisme. Misschien is het het veiligst als Bush voor de zekerheid alle moslims uitroeit.

Bij mij in de straat is het hetzelfde. Mr Johnson en Mr Patel zijn slechts het topje van de ijsberg. Er zijn tientallen mensen bij mij in de straat die ik ook niet mag, en die eerlijk gezegd ook allemaal met zo’n typische blik naar mij kijken. Niemand is veilig tot ik ze allemaal heb uitgeroeid.

Volgens mijn vrouw ga ik te ver, maar wanneer ik zeg dat ik dezelfde logica gebruik als de president van de Verenigde Staten, heeft ze even niks te zeggen.

Net als George Bush is mijn geduld op. En als dat voor de president van de Verenigde Staten genoeg reden is, is het ook goed genoeg voor mij. Ik geef de hele straat nog twee weken. Wat zeg ik: tien dagen. Dat is de tijd die ze hebben om naar buiten te komen en al hun intergallactische rebellen, buitenaardse wezens en interstellaire terroristen aan mij over te dragen. En als ze dat niet doen en niet braaf dank je wel zeggen, dan bombardeer ik de hele straat rechtstreeks de prehistorie in.

Dat is net zo zinnig als hetgeen George W. Bush voorstelt. In tegenstelling tot wat hij voorstelt, is mijn beleid er alleen maar opgericht een straat te verwoesten.

[quote]Deze brief werd zondag 26 januari 2003 geplaatst in de Engelse krant The Observer. [/quote]

Dit is dus copy/paste, maar ik vond hem te mooi om hem niet met jullie te delen.


5 reacties

gast · 27 maart 2003 op 08:33

Shit, das mooi. moet er bijna van huilen maar nu voel ik eerder de neiging om hem 1000x te printen en de hele stad ermee vol te plakken

Het erge er aan is dat het de waarheid is en dat die verekte Bush beweert het namens ONS HET WESTEN te doen maar hij niet naar ons luistert als wij zeggen dat we dit helemaal niet willen, de klootzak. Als ik hem tegen kom schuif ik een kruisraket z’n reet in. JE BENT GEWAARSCHUWD BUSH! :warn:

Yannick · 27 maart 2003 op 08:35

oeps vergeten in te loggen, was dus mijn reactie hier boven. 😀

Godspeed · 27 maart 2003 op 19:08

Dit heb ik van http://www.broodjeaap.nl gehaald zonder toestemming.

Sorry Patrick ik zal het nooit meer doen.

gast · 27 maart 2003 op 22:11

Terry Jones van Monty Python op zondag 26 januari 2003 in The Observer (om de juiste referentie van deze tekst op te geven)

Mijn persoonlijk reactie hierop:
Het is stil in de wereld wat de Amerikaanse veroveringsoorlog van Irak betreft.
Niemand applaudisseert voor de talrijke zegerapporten die VS-oorlogbonzen de wereld insturen (behalve die ene man in zijn Witte Huis misschien een beetje, nadat hij zijn afschuw voor zijn ‘onomkeerbare’ beslissing uitgekotst heeft).
Het is stil in de huiskamers wat dat overweldigend Amerikaans machtsvertoon betreft.
Niemand treurt om de gesneuvelde Amerikaanse (huur)soldaten tenzij hun vaders en moeders, zoons of dochters of geliefden misschien.
Het is stil op de politieke banken wat die illegale annexatie van een souverein land door de V.S. betreft.
Niemand is onder de indruk hoe deze marionettesoldaatjes als in een videospelletje op hoogtechnologische wijze de ‘vijand’ afmaakt die het lef heeft om te vechten voor zijn God en Vaderland.
Zelf vecht de VS-soldaat voor niks, behalve om als hij thuis komt vlugger op pensioen te mogen gaan (en omdat hij opgeroepen is natuurlijk). Geen enkele Amerikaanse ‘warrior’ gelooft nog dat hij Irak aan het bevrijden is. Hij is het aan het annexeren voor zijn keizer Bush II. Hij is aan het veroveren tegen wil en dank. En alles wat hij werkelijk wilt, is dat het zo snel mogelijk gedaan is: met Sadam, met het Iraakse volk voor zijn part, met alles dat nog durft leven en bewegen in deze uithoek van de planeet.
Het is stil in de wereld terwijl die usurpator in Washington de wereld opnieuw aan het koloniseren is, tegen beter weten in, in opdracht van de olie- en wapenbonzen die alleen maar willen dat hun bankrekeningen wat aanspekken nu het nog kan.
Ik word stil als ik zie hoe sommige mensen de oorlog verdedigen met de leugens die de Amerikaanse machtshebbers hun voorschotelen. Als je werkelijk wil vechten, ga dan gaan vechten… tegen de Amerikanen! Want dat zouden de V.N. moeten doen, als ze durfden deze onwettelijke oorlog in een resolutie af te keuren.

Kees Schilder · 28 maart 2003 op 12:30

Uit mijn hart gegrepen, Anoniem. ben het helemaal met je eens.
in Amerika krijg je de doodstraf als je een moord pleegt. Voor Bush is het leven te kort om al de doodstraffen te ondergaan die hij inmiddels, volgens zijn eigen wetten,zou moeten ondergaan.
En de wedloop om olie is al begonnen.Amerikaanse oliemaatschappijen hebben de nodige contracten al op zak voordat Irak op zijn rug ligt. Nu kan de echte strijd losbarsten.De strijd waar het allemaal om begonnen was: OLIE GETVERDEMME!!!!!!!!!
PACO

Geef een reactie

Avatar plaatshouder