Heerlijk, ik heb een geheim en mijn geheim ga ik met jullie delen. Je denkt nu misschien geheimen zijn er om ze voor je te houden, maar dit is een geheim wat ik met iedereen wil delen en misschien trek je er zelf ook nog profijt uit. Veel mensen in mijn directe omgeving zeggen dat ik grotendeel vrolijk ben? Waar komt die vrolijkheid vandaan? Simpel ik heb die houding gecreëerd de afgelopen jaren om (bijna) alles met een lach te doen. Ik heb door die houding mezelf gevonden als persoon. Ik kan mensen aan het lachen brengen, maar ook kwaad maken. Dit komt puur door verkeerde opmerkingen te maken, maar die ik eigenlijk niet zo bedoel. Want zoals ik net al schreef benader ik veel dingen met een lach. Bijvoorbeeld bij mijn bijbaantje in de winkel, maak veel grappen met klanten en ik moet je zeggen ‘’ ik hou der van!’’ Het is gewoon heerlijk om te zien dat klanten met een lach weg lopen. Soms vragen mensen ook aan mij hoe kan je zo vrolijk altijd zijn? Ik heb hier weer een simpel antwoordt op! Door veel te lachen en grapjes te maken voel ik mij goed en probeer door mijn zelfzuchtige liefde dat over te brengen op anderen.

Laatste tijd wordt er veel gesproken over het boek The secret en dat zal je lijden naar een leven waar je wensen uit komen. Dit boek geeft de sleutel tot rijk worden, plezier in het leven hebben en liefde. Als je het geheim begrijpt kan je er naar leven. Ik persoonlijk geloof ook in dit eeuwenoude geheim. je kan namelijk als je het geheim begrijpt bereiken wat je wilt. Instinctief deed ik dit al een poosje zonder dat ik het bestaan van dat boek wist. Een fantastisch boek als je het leven niet meer ziet zitten, want dit boek geeft je hoop tot een ander leven. Je draai in het leven moet veranderen als je veel dingen negatief ziet. Bekijk het eens van een positieve kant en wens wat je zou willen, dan komt waarschijnlijk je wens uit. Je straalt een bepaalde energie uit en komt door die energie in aanraking met je wens.

Moet je eerlijk vertellen dat mijn wens al aardig in de buurt komt van wat ik wil bereiken, want heb namelijk door mijn instelling al een aantal dingen bereikt. Ben gezond, heb een goed inkomen, heb plezier in het leven en liefde in overvloed. Nu nog die laatste wens en dat is een kwestie van tijd en dan zal ik mijn grote wens wel een keer beschrijven. Ik praat niet over mijn wens, pas als mijn wens is uitgekomen.

Categorieën: Algemeen

18 reacties

Grumpy-old · 22 december 2007 op 17:20

als je wens is om een goede column te schrijven …. tja
Keep wishing

Greetz
Grumpy

lagarto · 22 december 2007 op 19:28

Inderdaad Ronald, je hebt heel veel zelf in de hand. Maar pas op hè. Gezondheid is je echt gegeven hoor. Als je lijf niet meer meedoet en dan toch positief blijven dat is pas een kunst. Nou wil ik toch wel je wens horen…komop joh..vertel.
Groeten Lagarto

Ronaldjecas · 22 december 2007 op 19:41

Nee, mijn wens is niet om een goede column te schrijven, dat is meer een hobby. En een uurtje per week schrijven is voor mij wel genoeg!

Ik vertel en beschrijf mij wens pas als die uitgekomen is. Wil wel erbij zeggen als je volgens de secret leeft, kan je met echte wilskracht en positiefheid je ziekte overwinnen. Dit geldt ook voor dromen. Mere weten erover? check eens: http://www.grenswetenschap.nl/onbegrensd.asp?id=1

lagarto · 22 december 2007 op 20:09

Dat bedoel ik Ronald ..pas op..

SIMBA · 23 december 2007 op 08:14

[quote]kan je met echte wilskracht en positiefheid je ziekte overwinnen[/quote]
Vertel dat maar aan de mensen die ondanks wilskracht en positieve instelling doodgaan aan een of andere ziekte…..ík ken er een paar en ik weet zeker dat ze je met het laatste beetje (wils)kracht graag een blauw oog willen slaan omwille van deze opmerking.

Prlwytskovsky · 23 december 2007 op 11:28

Ik heb ook een geheim en dat is zo geheim dat ik zelf niet eens weet wat het is. 😉

Grumpy-old · 23 december 2007 op 13:25

@ Prlwyt
Da´s wel heel erg geheimzinning 😉

Dees · 23 december 2007 op 13:56

Tsja, het is wat met het lijden naar. Als je je maar niet laat verlijden nu om te gaan leiden, want dat gaat vast niet goed.

The secret lijkt vlgs mij nogal op het begrip spiegelogie, waar ook zoveel mensen happy campers van zijn geworden. Maar idd, het heeft een keerzijde (zie Simba’s reactie) als je eens wat pech te verduren krijgt. Vlgs mij kun je beter geloven in je eigen geheimen…

pally · 23 december 2007 op 16:18

Tja, ik geloof best dat je het serieus bedoelt, Ronaldje, maar misschien kun je ‘The Secret’ moeilijk uitleggen als je maar een half uurtje per week aan schrijven besteedt.
Zelf hou ik niet zo van hangen aan één boek, aan welk boek dan ook…

groet van Pally

lisa-marie · 23 december 2007 op 16:39

Het is goed om te wensen ,te dromen en te hopen maar hang het niet op aan een boek. Waar dan wel is een geheim en weet je dat geheim… zit gewoon diep binnen in je. Je had het allang gevonden als je eerder had gekeken.

En van je reactie op ziekte en secrets wil ik alleen nog zeggen: positiviteit helpt maar vele mensen zijn lichamelijk zo ziek dat ze hun ziekte echt niet meer kunnen overwinnen, denk daar eens aan als je zulke boeken leest.

En nu ik toch bezig ben. Je schrijft dat het een kwestie van tijd is dat je wens uit komt. Nou dan ben ik ook wel zo nieuwsgierig om te weten wat dat is. Dus als je het dan zou willen beschrijven. ik ben benieuwd. 😀

arta · 23 december 2007 op 18:41

Als je jouw wens, wanneer die uitgekomen is, op dezelfde manier op papier zet als deze en vorige columns, kun je het wat mij betreft laten zitten… 🙁

Li · 23 december 2007 op 19:22

Ik vraag me aldoor af of jouw geheim zinnig is :roll:en wens je veel wijsheid toe.
Li

Ronaldjecas · 23 december 2007 op 22:01

Achja de secret werkt, al is het dat ik denk dat ik te laat kom ergens, kan ik wel lopen snauwen, maar dat verzorgd er juist voor dat ik alleen maar later kom. Kwestie van een knop omdraaien… Ben positiever geworden en als de meeste mensen hier accepteren wat ik schrijf, wordt het een groot feest. Dit is een site om emoties te laten lopen in vorm van het schrijven. Accepteer de commentaar, maar laat het niet nakijken door anderen zoals vele van jullie doen. Ik ben ik! geef jullie allemaal wat mee! Als je iets positiefs brengt, dan doen mensen er ook wat mee. Is in het echte leven ook zo.

Wens jullie bij deze een fijen kerst! X

pally · 23 december 2007 op 22:19

Ja, als je zo over schrijven denkt, Ronaldje en over nakijken van te voren door iemand anders terwijl je zoveel fouten maakt dat je er een aantal kerstbomen mee zou kunnen volhangen.
Hoe wil je dan ooit serieus genomen worden?

Toch fijen kerst

Pally

lisa-marie · 24 december 2007 op 10:29

Nou de secret werkt dus niet.
Want ik had alleen inhoudelijk gereageerd zoals je eigenlijk verzocht in een reactie onder je eerdere columns.
Laat het wel nakijken want dan leest het veel prettiger en hoef ik het niet tien keer over te lezen.
Enne… mijn nieuwsgierigheid naar je andere wens is bekoeld dus alleen met een fantastische foutloze column zal ik het nog lezen.

Maar toch een fijen kerst 😀

Dees · 24 december 2007 op 13:59

Mag ik dan nog wel vragen of je je reacties wel eerst even wilt na laten kijken? 😮

Ook mijn leeslust van je columns is nu wel een beetje verdwenen. Zoals ik het lees, wil je ons allemaal iets meegeven, maar zelf vooral niks van de commentaren van je leespubliek aantrekken.

Fijen kerst! (die houd ik erin de komende twee dagen…)

Siebe · 24 december 2007 op 17:59

‘Mijn Geheim’, was dat niet zo’n boekjesreeks of zo die je ook niet hoefde te lezen?

Fijen krest,

S

PS: Het is een [b][url=http://www.mijngeheim.nl/]tijdschrift[/url][/b] zo leert Google.

weathergir · 28 december 2007 op 12:55

Hm, buiten het feit dat de column mij niet bovengemiddeld beroert, vind ik vooral de discussie hierboven vrij pijnlijk… Moet dit nou en op deze manier?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder