Las van de week dat de tas van prinses Margarita was gestolen. Vroeg me af of de inbreker de tas herkende, en er dus doelbewust op uit was.
Het leuke vond ik de ontvreemde inhoud die openbaar werd gemaakt. Brieven met echtscheidingsperikelen (sappig), agenda met persoonlijke gegevens (gevoelig), en als meest interessante het mobieltje inclusief nummers van hare majesteit en de rest van de familie. De leukste conclusie die je hieruit kan trekken: Hare Majesteit is ook gezwicht voor de moderne techniek. Zou de Majesteit ook het sms’en ontdekt hebben? Waar ik echt benieuwd naar ben is de telefoon maatschappij waar Bea mee belt. Is het haar eigen koninklijke, wat mij logisch lijkt, of zou ze toch kiezen voor de maatschappij die de kleur der natie draagt en haar koninklijke achternaam? Of misschien toch een onafhankelijke derde?

Iedereen weet natuurlijk wat een mobieltje is. Binnen ongeveer tien jaar is het mobiel bellen volledig ingeburgerd in onze samenleving. Was je vroeger jup als je interessant tegen je mobiel liep te brabbelen in de frisse buitenlucht, tegenwoordig moet ik zelfs mijn redelijk op leeftijd zijnde moeder het bellen uitleggen. Elke keer als ik langskom dan is er weer een mobiel vraagje. Meestal de vraag wat doe ik fout.
Het is een omgekeerde werkelijkheid. Ik kom soms speciaal thuis omdat ik een paar huishoudelijke vragen heb. Mijn moeder is drs. Huishouden en dit is niet sarcastisch bedoeld. Strijken, wassen, poetsen, ik krijg het moeilijk onder de knie en als ik weer in het oude nest terugkom lijkt het allemaal zo makkelijk. Altijd is het er schoon en vroeger waren mijn kleren altijd gewassen en gestreken. Nu moet ik alles zelf doen, maar het gaat zo moeizaam en het neemt zoveel tijd in beslag.
Als men vroeger aan mij vroeg ‘wat doet je moeder’ was mijn antwoord huisvrouw. Tegenwoordig zeg ik altijd dat mijn moeder manager is. En een manager heeft in mijn ogen altijd een mobieltje. Inclusief personeel aan wie ze delegeert de werking uit te leggen.

Majesteit is er nu ook voor gezwicht en gaat dus tegenwoordig mobiel door het land. Krijgt per sms door waar er volgende week een lintje doorgeknipt moet worden. Natuurlijk wordt het een automatisme en belt en wuift ze tegelijk als ze met de gouden koets richting troonrede hobbelt.
En tijdens de troonrede blijkt de tasjesdief ook nog een beetje humor te bezitten. Terwijl de majesteit in de stilte van de zaal haar rede voorleest klinkt dan een zacht Prrt…..Prrt uit haar handtas. Of misschien wel de laatste ringtone die ze gedownload heeft van internet, terwijl ze op msn zat te chatten met Irene.

Ben echt benieuwd hoe ver dit gaat. Zou Prins Bernard ook al mobiel zijn. En wie legt het hem uit hoe dit werkt, dochterlief?


3 reacties

Mosje · 3 september 2004 op 11:22

Via een vriendje die bij een phonecompany werkt heb ik inzage gekregen in de sms-uitwisseling tussen Maxima en Alex, ten tijde dat hij in Athene de spelen zat bij te wonen.
Ik zal maar niet al te veel uit de school klappen (hint: lees de column van [url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=2133]melady[/url])
Ik denk maar zo dat we binnenkort een nieuwe zwangerschap aangekondigd krijgen.
😛

sally · 5 september 2004 op 00:23

Die Margarita zeurt ook wat af.
Alleen die Roy had mijn column nog niet gelezen en
tja,
dan kun je wachten op de crisis!
groet Sally
😛

Mup · 5 september 2004 op 10:36

Ze zouden voor die mobielreclame gevraagd moeten worden, dan kun je tenminste zappen als die ‘onzin’ weer langskomt,

Groet Mup.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder