Sex doet het goed op tv. En van mij mag het ook op tv. De FA-commercials kunnen wat mij betreft niet bloot genoeg en jaaaaaa Ellen ten Damme he-le-maal-naakt-in-het-zwitser-leven-gevoel, een soort financieel G-plekje schijnt dat te zijn, geen functioneel naakt – er komt geen zeep aan te pas – maar wel oooozooo lekker. Alhoewel? Ik heb haar al eens in een film gezien, helemaal naakt inclusief long distance beavershot. Die scene hielp me destijds uit mijn natte Ellen ten Damme droom, slappe hap, dus ik verdenk Zwitserleven van een strakke stand-in of Ellen heeft heeeel hard getraind. Maar goed, sex verkoopt. Daar gaat het om.

Sex in videoclips verkoopt ook. Michael Jackson deed het al, hij hád een gezicht en was bovendien nog zwart, droogneuken met zijn wijvenhandjes aan zijn knikkertjes. Ik ben er nog steeds niet achter wat de kreten zijn die hij daarbij uitte. ‘Jambon’? ‘Ik wil ham’ op zijn Frans. Een verwijzing naar zijn favoriete standje? Of was het de naam van een klein jongetje dat hem ontglipte. daar horen we vast nog meer van. Maar dan: Shakira-met-de-schuddebillen, ooooooowww yeahahhh. Christina Aguilera met bijna helemaal geen stofjes meer. TV kijken op een christelijk tijdstip wordt schier onmogelijk zonder je sexuele ongeremdheid op dat moment te verbergen. Maatschappijen bieden de clips tegenwoordig in twee versies aan, de kuise- en de late-nightversie. ’50 cents’, één dollar zal hij nooooit worden, haalt zelfs de pers met zijn nieuwste video clip. Grote met goud behangen zwarte aap tussen blote mokkels. Alleen de beaver- en cumshots ontbreken nog.

R&B, volgens mij stond dat ooit voor rythm and blues. (Ik betwijfel of een hedendaagse Yo-motherfokking-gangsta-rappertje enig benul heeft.) En wie ooit oude opnames heeft gezien van optredens in zwarte clubs, of witte clubs met zwarte muziek, echte blues, echte soul, echte jazz, echte muziek, weet dat deze muziek droop van de sex. Maar die sex zat ‘verborgen’ in de muziek en in de dans. Er hoefden geen kleren uit om de suggestie van sex, van knetterende orgasmes tot uiting te brengen. De hele muziek was een grote geile gangbang. En toch was er geen tiet te zien.

De hedendaagse muziek kenmerkt zich door gevoeloosheid en sexloosheid. Tenzij je het hartverscheurende gekweel van Gordon en Fransje Bauer gevoelig en opwindend wilt noemen. De dag dat ik dáár een stijve van krijg wordt het einde der tijden. De hedendaagse muziek gaat wel over sex, laat ook sex zien maar ís géén sex. De uitvoerenden van deze armzalige inspiratieloze en tenenkrullende creaties verlagen zichzelf tot lompe stupide slaven van de grote maatschappijen gerunt door, u raadt het al, de grote blanke poenschepper. Als ik deze zwarte malloten in belachelijke te grote vormloze kleren en behangen met goud in slow motion over het podium zie stuiteren, moet ik denken aan oude tarzanfilms waarin de grote blanke man achterlijke inboorlingen verleidde met kraaltjes en spiegeltjes. Is dit nou het beeld dat de zwarte man van zichzelf weer wil creëren? Ik kan er helaas niets anders van maken. De enige troost die de zwarte moederneuker kan putten uit zijn eigen afgang is deze:

De ritmeloze, houterige witte man heeft hem muzikaal nooit kunnen evenaren, althans niet als het om broeierige hitsige en geile muziek gaat, ooit rythm and blues genaamd. Of onder welke naam het beest dan ook door het leven gaat (alleen zijn nummer is bekend). Het bewijs daarvan was al geleverd toen kaalgeschoren strak staande gabbers hun intrede deden, een dieptepunt in de evolutie. Diezelfde inspiratieloze kaaskoppen gaan de zwarte moederneuker nu weer na-apen. Het ziet er minstens net zo belachelijk uit, klinkt net zo armzalig en zal wellicht met nog meer ‘sex’ gemarketeerd worden dan nu al het geval is…

…en dat maakt de zwarte moederneuker weer gelijk aan de witte moederneuker.

Porn rules!


9 reacties

deZwarteRidder · 29 november 2003 op 13:33

Helemaal gelijk viking..
op de beelden na wordt ik van de hedendagse muziek nou ook nie echt erotsich geprikkeld, laat staan dat ik er klamme dijen van krijg……
Tsja… daar wordt de sint nu niet echt gelukkig van!
Strakke column viking,en zo waar!!
Rich@Rd 😛

Li · 29 november 2003 op 15:38

Een column met soul.
Vroegah.
Percy Sledge, Barry White…Wauw die diepe warme stemmen! Geen vervelende afknappende en fantasiewegnemende videoclips. Wel posters die ik uit de muziekbladen knipte en boven mijn bed hing. Platenkoffer open, single op de draaitafel. Arm naar achteren en het naaldje erop. En dat vele keren. Gekraak vermengde zich met muziek. Vervolgens zwijmelen en fantaseren dat het liedje speciaal voor mij werd zongen.
Zucht… 🙄

pepe · 29 november 2003 op 21:44

Kan de klok een jaar of 30/40 terug… dat vraag ik hier de kinderen wel eens als ze weer eens TMF of MTV op hebben staan. Ben ik nu oud als ik op zulke momenten verlang naar muziek met gevoel en pit?

Helaas vinden zij die muziek van NU wel mooi, of vinden ze het mooi om er bij te horen?

Zouden zij over 30/40 jaar met hun kinderen ook het zelfde hebben??

Maar toffe column Viking!!

Kees Schilder · 29 november 2003 op 22:29

Ja, zo is het maar net.Waar zijn bijvoorbeeld John Mayell and the bluesbreakers gebleven?, die in 1972 in het concertgebouw optraden en waarbij John,3 uur op dezlfde plek bleef staan en alleen zijn mond bewoog, en soms zijn ogen opende maar alleen om een nieuwe song te beginnen.Peter Green, gitaar.wat zeg ik? Jezus op gitaar!
Om 2uur s’nachts begonnen ze,tot vijf uur.Concertgebouw zwart van de rook.
Ik krijg er met terugwerkende kracht een stijve van.
frans Bauer had afgelopen donderdag 2 milj.kijkers naar zijn show.Meer dan Feyenoord kreeg.Betekent dat dat Frans Bauer zo goed is, of de smaak van muziekabeet Nederland zo ranzig of dat Feyenoord zo slecht is?
Uit mijn hart gegrepen, Viking

Maurits · 29 november 2003 op 23:49

Sinds wanneer zijn Gordon en Bauer de iconen van hedendaagse muziek? Ze zouden verbaasd zijn als iemand van hun muziek een stijve krijgt. En het is m.i. ook niet de bedoeling om op die met goud behangen zwarte kerels in wijde kleren te letten. De seks zit hem in de bloedmooie strakke zwarte dames die om ze heen dansen. Met siliconen of echte tieten, wat maakt het uit. Ik dacht dat wat jou betreft de commercials niet bloot genoeg kunnen. Wat wil je nu eigenlijk, Viking, moet het afgeschaft worden of zullen we het er maar mee doen? Bij gebrek aan muziek die seks op een subtiele manier suggereert. Sinds wanneer is seks eigenlijk subtiel?

viking · 1 december 2003 op 10:19

mmm Maurits, wellicht wordt je wijzer wanneer je het verschil ziet tussen een zaadlozing op echte- en op neptieten (sorry dames, ff mannen ondermekaar). Tuurlijk wil ik meer sex maar dan wel SEX. Geen plastic wijven, geen droogneukerij en als ik dan naar SEX kijk wil ik ook SEX zien (of liever nog ff participeren) en wens ik mijn beeld niet verknald te zien door een stel met goud behangen apen. On the other hand: als ik muziek wil horen bedoel ik ook muziek en geen yo yo moederneukendestuiterbalgerammel.

Ennuh wat is er toch met die Barry White? Dat zijn echt de vibraties he, die hem voor vrouwen zo opwindend maakt? Daarom heet een vibrator tenslotte ook vibrator, toch?

Maurits · 1 december 2003 op 23:29

Participeren met seks op tv is misschien iets teveel gevraagd. Ik zou zeggen dat seks op tv geslaagd is als het je fantasie prikkelt. Dan kan je het verder zelf af. Ik snap trouwens niet dat je die met goud behangen apen nog ziet tussen zoveel bloedmooie strakke meiden. En of tieten echt of siliconen zijn dat ga ik me helemaal niet afvragen. Weet je trouwens dat de nieuwste trend is dat bijgevulde meiden juist willen dat je goed kan zien dat het niet naturel is.

viking · 2 december 2003 op 09:41

[quote]Weet je trouwens dat de nieuwste trend is dat bijgevulde meiden juist willen dat je goed kan zien dat het niet naturel is.[/quote]

Heb jij díe meiden al eens een vraag gesteld (anders dan hoe heet je)? en een antwoord gekregen dat niet stijf staat van de stupiditeit?

Maurits · 2 december 2003 op 12:16

Ik kom die meiden niet tegen maar volgens mij is er geen verband tussen stupiditeit en siliconen. Net zo min als tussen dom en blond. Ik heb geen bezwaar tegen een slim blondje met siliconen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder