Verontrustend, beangstigend maar zo waar. U leeft met een moordenaar in uw wijk.
En niet een moordenaar die zo en passant een moordje pleegt. Nee u leeft met een moordenaar die verantwoordelijk is voor 1.4 miljard moorden per jaar. En dat zijn dan alleen nog maar de vogelmoorden. Zoogdieren, waar ook u en ik tot behoren, worden zo’n 6.9 miljard keer omgelegd door dit lieverdje. Dat lieve katje van u moord er dus lustig op los. Dieren communiceren graag met mij zoals een enkeling van u misschien nog wel weet. Echter aan moordenaars van deze klasse durf ik me niet te wagen. Ze zijn onafhankelijk en arrogant.

Eén van de dieren die wel uitnodigt tot een fijn babbeltje zijn pauwen. Pauwen zijn dan wel, volgens sommige mensen, een beetje gay maar eenmaal uit de kast zijn het geweldige beestjes. Ze vertellen graag en enigszins luid alles wat je wilt horen. Nadeel is wel dat ze vaak wel met hun veren willen pronken en op oudere leeftijd nemen ze daar zonder problemen andermans veren voor maar buiten dat? Heerlijke heren. Nu wil het dat één der koninklijke pauwen tijdens de verjaardag van Koningin Beatrix het feestje vroegtijdig verliet. De reden hiervan laat zich raden maar ik wilde het zekere voor het onzekere en zocht het beest op. Zijn reden was simpel en voor de hand liggend. De drank vloeide rijkelijk en onze prins wilde laten zien hoe hij was uitgedost bij het laatste feestje in Rio de Janeiro dus ik begreep de angst van dit heerschap wel.

Wat ik totaal niet begreep was het bericht wat enige weken geleden het alle nieuwssites domineerde.
Een schildpad was dertig jaar lang vermist en bleek op zolder te zitten. Wie gelooft dat?
Stelt u zich eens voor. Schilpadje van jaar of twee wordt smorgens wakker en denkt laat ik eens op onderzoek uitgaan. Na een jaartje of twee rond te hebben gelopen denkt het pubertje ik heb wel genoeg gezien ik wil meer en hij loopt de trap op naar de eerste verdieping. Daar loopt de kranige jonge man een jaartje of wat rond alvorens hij besluit om de zolder te bekijken. I don’t think so. Helaas kan ik niet met de oude knar praten daar hij in het Nederlands niet machtig is. Maar ik verdenk de zoons des huizes, hij was het padje zat en toen hijzelf van het pad af was besloot hij de schildpad te lozen.

Het mooiste dierennieuws van deze week en een zeer bekend prater; de papegaai die 680 euro van een toerist heeft gestolen. Met hem heb ik uren in het café gezeten. We hebben het geld van onze vriend de toerist er doorheen gejaagd waarna ik hem naar het vliegtuig heb begeleid.
Waar hij heen ging? Rio de Janeiro!

Categorieën: Actualiteiten

6 reacties

Harrie · 7 februari 2013 op 10:02

Wel grappig om zo’n groot fabeldier over de kleintjes te horen vertellen. Leuke column. Maar wel afblijven van mijn poesje hoor. Dat is mijn favoriete dier. Onder deze jager schuilt een lieve tedere inborst. Zeker als ie lief gekroeld wordt.

Yfs · 7 februari 2013 op 16:45

Vlot geschreven.. dus prettig gelezen :duimop:

Jammer dat de titel alleen de eerste alinea dekt, daar had je misschien iets creatiever mee mogen zijn! 😉

Chi_Dragon · 7 februari 2013 op 16:54

Thnx Yfs, en mee eens.. titel dekt niet de column.

puntje voor volgende keer.. :lach:

Chi_Dragon · 7 februari 2013 op 16:55

poesje is veilig …. hahahah

Thnks voor je comment 😉

arta · 9 februari 2013 op 15:43

Leuk verhaal, Chi!

Mijn katten hebben belletjes om… Daar zijn zij niet blij mee, maar hun omgeving wel! 😀

Chi_Dragon · 9 februari 2013 op 16:28

totdat ze leren sluipen met 1 pootje op het belletje.. :lach:

Geef een reactie

Avatar plaatshouder