Het is gelukt ! Ik heb de wet van Murphy getrotseerd. En dat overkomt me zeker niet alle dagen. Ga maar na: een keer liet ik de laatste rol toiletpapier, paniekerig grabbelend, per ongeluk in het toilet zelf terechtkomen, waarna ik hem doorweekt kon weggooien. Al mijn boterhammen komen met de besmeerde kant op de grond terecht (waar naar ’t schijnt wel een wetenschappelijke verklaring voor is, die vertrekt vanuit de hoogte van de gemiddelde tafel) en de rijen in de supermarkt die ik als kortste inschat, krijgen altijd een technisch probleem of een idioot die per se één flesje uit een sixpack wil en waarvan, na een lange discussie met de kassierster, de bankkaart bovendien niet eens blijkt te werken. Maar daarnet lag een nieuw rampscenario al in vier exemplaren uitgetikt klaar… en toch is er niks gebeurd. Wat was er aan de hand ? Wel, ik ben eigenlijk verschrikkelijk moe en was bijna voor TV in slaap gevallen. Toch nog de kracht gevonden om mijn tanden te gaan poetsen, morrel ik wat vanuit een ooghoek nonchalant opkijkend aan het hangertje met de tandenborstels. De mijne wil zich echter niet geven, dus ik trek even door. Plots verlies ik m’n greep en schiet de tandenborstel met een mooie katapultboog de lucht in. Hij botst tegen de muur, komt op het hoogtepunt van zijn baan en suist dan onherroepelijk omlaag richting openstaande wc, waarin zich nog wat kotgenotenpis en ronddrijvend toiletpapier bevindt.

Ik was al luidop tegen mezelf aan het zeggen: “O God, waarom moet mij dit nu juist weer overkomen, wat is mijn leven toch pathetisch en belachelijk…,” wanneer ik merk dat de tandenborstel de bril wel raakt, maar dan naar de goeie kant afketst en domweg op de badkamervloer tot stilstand komt, met de borstelhaartjes proper naar boven !

Er is een scheur in de wetten van het universum, de ban is gebroken. Niets zal nog zijn als vroeger, nu wij voor altijd binnentreden in deze betere, nieuwe wereld. 😉

Categorieën: Algemeen

3 reacties

Casperio · 12 augustus 2003 op 13:12

Het lijkt er op alsof het leven je iets meer gaat toelachen! Of het was echt Murphy’s uitzondering… dan heb echt pech…

Welkom bij Column X Pvw!

viking · 13 augustus 2003 op 12:42

Kijk dat soort simpel geluk maak ik nu niet echt mee! Ik hoop dat dit een voorteken voor je is!

Kobus · 14 augustus 2003 op 01:09

De vierde wet van Murphy stelt dat hoe groter het wonder is, hoe minder mensen kijken.

😀 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder