Joost Ravoo is de PR-directeur van de Nederlandse Spoorwegen. Zijn werk is dus, de NS een positief imago te bezorgen. Dat is natuurlijk een bijna onmogelijke opgave. Veel treinen komen te laat, als overstappende reizigers op het perron arriveren rijdt hun aansluiting letterlijk voor hun neus weg enzovoort enzovoort. Dus heeft de NS een ernstig imagoprobleem. En daar moet Joost dus wat aan doen. Volgens hem zijn daarbij alle methodes toegestaan, tot omkoping aan toe. Joost heeft twee grote vijanden die zijn missie in de weg staan: de Forensenbond en Volkskrant-journalist Harry van Gelder. Nadat eerder een vuile open brief aan de Forensenbond als een boemerang in Joosts eigen gezicht was ontploft, heeft ons PR-talent zijn pijlen nu gericht op Harry. Leest u even mee met een blogje van Joost? “We hebben er de afgelopen jaren echt alles aan gedaan om de relatie met Harry van Gelder te normaliseren. Bijpraatsessies, samen bootje varen, primeurtjes gunnen, (…) Je kent het wel. En toch blijft Harry van Gelder ons in de Volkskrant keer op keer teleurstellen met zijn vooringenomenheid, suggestieve stukken en het weglaten van bij hem bekende feiten. Dan is de maat dus vol. Harry is niet meer welkom op persbijeenkomsten en wordt niet meer bediend door persvoorlichting.” Tot zover Joost Ravoo.

Mevrouw Oplopers vraagt bezorgd waarom ik achter mijn bureau zit te huilen. Waarom ik zo verdrietig ben. Maar ik bén helemaal niet verdrietig. En die tranen die over mijn wangen lopen dan? Van het lachen! Wat een grapjas, die Joost. Dus hij vindt dat je een journalist eerst leuk mee uit varen mag nemen om hem vervolgens het zwijgen op te leggen? Dat is wellicht geldig in landen als Corruptiestan of Omkopistan, of desnoods in het programma van Joosts collega-leugenaar Harry Mens, maar gelukkig trapt een journalist van een fatsoenlijke krant daar niet in! Verder heeft Joost laten weten, dat het goed zou zijn, als de Volkskrant voortaan een andere journalist zou sturen. Die is dan wél welkom.

Wat een idioot! Nee Joost, jij verdeelt de taken bij de Volkskrant niet. Nee Joost, het ís niet onterecht dat je bedrijf zo nu en dan wordt neergesabeld. Nee Joost, het ís een journalist niet verboden om kritische artikelen te schrijven. Ook niet nadat je hem op een boottochtje hebt getrakteerd.

En als je het niet eens bent met wat een journalist opschrijft, Joost, dan is een lullig blogje geen oplossing. En een boycot ook niet. Dan ga je naar de Raad voor de Journalistiek. Of naar de rechter. Maar dat durf je niet. Logisch ook, want ik heb Harry van Gelder nog nooit op een onwaarheid in zijn artikel kunnen betrappen. Ik ben namelijk, eh, hoe zal ik het zeggen, eh, nogal goed ingevoerd in de materie.

Die Joost… Ik voorzie dat hij nog een keer schuimbekkend in een dwangbuis eindigt. Maar er is ook goed nieuws voor hem. In het verleden heeft hij om onduidelijke redenen al een keer een PR-prijs gewonnen. En nu is ‘ie opnieuw genomineerd. Voor de Cabaretprijs 2006.


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

5 reacties

Prlwytskovsky · 20 juli 2006 op 20:15

Ik denk dat die van Gelder gelijk heeft en dat voortdurend aan de kaak steld. Niks mis mee toch?

Chantal · 20 juli 2006 op 23:08

Goede column, Driek!

[quote]Ik ben namelijk, eh, hoe zal ik het zeggen, eh, nogal goed ingevoerd in de materie.[/quote] 😀

KawaSutra · 22 juli 2006 op 00:16

Mag jij daar nog wel komen Driek? Of mocht je ook al niet mee met het boottochtje! 😀

DriekOplopers · 22 juli 2006 op 01:00

Tja, ook de man achter Driek Oplopers was een keer bootjevaren met NS. Netzomin als Harry heeft de man achter DO zich daarna de mond laten snoeren. :warn:

Driek

Dees · 22 juli 2006 op 10:24

Men moet Joost wel hebben deze week… En zijn lullige blog weet toch voldoende stof op te waaien, zou je zo zeggen.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder