Onder de neusjes van de zalm in de Nederlandse media- en onderwereld staan de neuzen niet allemaal dezelfde kant op. Willem H., met zijn neus tegen de lamp gelopen en momenteel gedetineerd, maakt bezwaar tegen de vertoning van de film over de ontvoering van bierkoning Freddie H. en zijn chauffeur Ab D., waar hij een aandeel in had. De reden die hij aanvoert, is dat de film te weinig overeenkomsten met de daadwerkelijke gebeurtenissen uit 1983 zou vertonen. Hij krijgt bijval van bijna speurneus in ruste, Peter R. de V. Het is niet zo verwonderlijk dat deze er zijn neus voor optrekt, want die De V., met zijn excellente neus voor publiciteit, heeft de rechten van zijn boek over de zaak verkocht aan een ander, een Amerikaanse producent die er ook een film over gaat maken. De waarheidsgetrouwheid van Hollywoordfilms staat natuurlijk buiten kijf! De V. heeft het verhaal opgetekend van Cor van H., een in 2003 geliquideerde partner in crime van Willem H. Die kan zijn neus er nu toch niet meer insteken!
Willem H. schijnt in de film helemaal niet voor te komen. Zijn karakter is samengesmeed met dat van een medeontvoerder. Weet hij ook eens hoe het voelt om fysiek geroofd te worden. Bestaat er eigenlijk zoiets als copyright op wat je doet? Ik zou het dan ook niet pikken! Welke crimineel laat nou de eer en glorie van zo’n laaghartige daad en de bijhorende auteursrechtelijke pecunia aan zijn neus voorbij gaan?

13 oktober 2011
Robert

Categorieën: Algemeen

4 reacties

sylvia1 · 17 oktober 2011 op 14:23

Robert, welkom op CX!
De neuzen zijn grappig gevonden maar dragen niet echt bij aan de leesbaarheid van het stuk.

Mien · 17 oktober 2011 op 19:33

Nou je hebt er wel effe ingezeten met je neus. Je hebt je in ieder geval niet bij de neus laten nemen. Miste wel de supercrimineel Cato, het ijskonijn met zijn eskimoneus. Daar wil je niet mee neuzen neuzen.
Goede binnenkomer. Welkom op CX.

Mien Neusvleugeltje

Meralixe · 17 oktober 2011 op 21:38

Welkom op column X
Zo ’n korte column en toch onduidelijk.
Simpel zou misschien beter geweest zijn.

Ferrara · 18 oktober 2011 op 19:22

Jij zit goed, actueler kun je het niet krijgen zou ik zeggen.
Binnenkort in dit theater “Endstra The Musical.”
Succes hier.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder