Stel je hebt een redelijk goed draaiende partij maar electoraal wil het de laatste jaren net niet lukken. Wat doe je dan? 1. Je kijkt of er onderlinge meningsverschillen zijn tussen enkele vooraanstaande leden binnen je partij.

2. Doe net alsof de partij en deze personen niet meer door één deur kunnen en zet ze uit de partij, of laat hen zichzelf afsplitsen van de partij.

3. Zet het Nederlandse volk en de media op het vereerde been door te zorgen dat de afgesplitste partijleden alleen hun extreme standpunten naar voren brengen, laat hen zich niet uiten over alle overige standpunten die men exact overeenkomt met de moederpartij, om alle argwaan te voorkomen.

4. Door de vele mutaties van (eigenlijk nog steeds) dezelfde partij met hetzelfde grote gemeenschappelijke gedachtengoed zal bij volgende verkiezingen het aantal zetels van de moederpartij inclusief extreme afsplitsingen ruim voldoende zijn om de verkiezingen te kunnen winnen.
Daarmee is de staatsgreep door de moederpartij compleet.

Bedankt Mark Rutten, Rita Verdonk en Geert Wilders voor deze wijze les over dit prachtig staaltje staatsgreepkunde!
Via TON hebben jullie het zelfs ook nog voor elkaar dat een hoop geld via het bedrijfsleven binnen kan worden gehaald, wat voor normale partijen verboden is. Rita zegt er zelfs nog bij dat de betalende leden van TON geen enkele inspraak hebben met hun gedoneerde geld, dit zou dus best aan de VVD geschonken kunnen worden in de vorm van partij materiaal e.d.

De vorderingen van de VVD-staatsgreep tot nu toe:

Peilingen 30 maart: (Bron: Maurice de Hond)
VVD 15 zetels
PVV 15 zetels
TON 17 zetels
————–
tot. 47 zetels = ruime verkiezingswinst!

Categorieën: Politiek

3 reacties

Neuskleuter · 15 april 2008 op 12:28

Ik vind het leuk gevonden, maar inhoudelijk sluit ik me niet bepaald bij je aan. Al kan ik dat ingehouden sceptische toontje wel waarderen.

Ik vind het een beetje een rekencolumn, die ik mooier zou vinden zonder de argumenten een getal te geven. Laat het verhaal het verhaal zijn en schrijf het lekker uit, dat kan prima hiermee. Daarom vind ik het ook jammer dat je als uitsmijter de hele som maakt, die je ook nog eens met afkortingen uitschrijft. Maar je hebt deze stijl wel goed volgehouden in je hele stuk.

Oh ja, het is trouwens Mark Rutte, niet Rutten 😉 Eentje vind ik wel genoeg 😉

Mosje · 15 april 2008 op 19:40

Je merkt het RickNeck, Neuspeuter is de Ferry Mingele onder de lezers hier.
(Of is Mingele nou met een n aan het einde?)

DriekOplopers · 16 april 2008 op 10:39

Goed opgeschreven complottheorie!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder