Over nog maar 3 weken en een paar daagjes, om precies te zijn: 12 oktober ’s ochtends héél héél erg vroeg, gaat het dan eindelijk gebeuren: dan stap ik op het vliegtuig naar Australie. Om dan, na 24 uur in het vliegtuig en een uurtje in Wenen gezeten te hebben, meteen weer in het volgende vliegtuig te stappen, naar Nieuw Zeeland dit keer. Het staat nu echt vaster dan vast (heb al betaald), en dat is best wel eng. Maar ik móet gaan en het wordt echt super. Want Nederland is saai. En ieder ander land interessant.
En Nederland is koud (ik sta al drie dagen te bibberen in m’n AZG jasje). Maar in Australie, daar is het lekker warm. Dat is natuurlijk ook de reden dat kangaroo’s er voor hebben gekozen om aan de onderkant van de wereld te gaan wonen, ondanks het feit dat ze door deze keuze altijd op z’n kop moeten lopen en daar natuurlijk ontzettende koppijn van krijgen. Ik moet niet vergeten een familieverpakking paracetamol mee te nemen.
Wat kan ik in Nieuw Zeeland verwachten? Geen idee. Ik heb wel even wat interessante feitjes opgezocht om me voor te bereiden:
– Locatie nieuw zeeland: Zuidelijk halfrond Circa 2250 km oost van Australie (handig om te weten waar het ongeveer ligt)
– Oppervlakte: 269000 vierkante km
– Nationale plant: Pohutukawa (essentieel om te weten zelfs)
– Nationale vogel: Kiwi
Om alvast een beetje in de stemming te komen voor Australie, ook over dit land wat belangrijke feiten die iedere backpacker zou moeten weten:
– Australië staat tweede op de lijst van de Wereld Gezondheidsorganisatie op het gebied van levensverwachting. (even wat levenskracht meepikken daar)
– 56 Procent van de Australische huishoudens heeft een computer. (ik moet natuurlijk wel dit dagboek bij kunnen houden)
– Bijna 54 procent van de Australiërs heeft aandelen in bedrijven op de Australische beurs. (zouden dit de mensen zijn die ook een computer hebben? misschien hebben ze die op deze manier kunnen financieren)
– Het laagste punt in Australië is de opgedroogde bodem van Lake Eyre op 15 meter beneden de zeespiegel. (dit is natuurlijk een must see)

Nou, dit lijkt me wel genoeg informatie voor vandaag. Laat dit eerst maar even een paar dagen op je inwerken. Want ik snap best dat het een beetje overweldigend is. Maar wees gerust: na een paar dagen van rust en bezinning zal ik weer helemaal terug zijn met weer een nieuw interessant verhaal over mijn ontzettend interessante leventje.

Categorieën: Reisverhalen

10 reacties

WritersBlocq · 22 september 2005 op 17:14

[quote]- 56 Procent van de Australische huishoudens heeft een computer. (ik moet natuurlijk wel dit dagboek bij kunnen houden)[/quote]
Een dagboekje, dat is het inderdaad. Ik heet je eerst welkom hier, op ColumnX, en ben benieuwd naar je eigen verhalen. Deze vond ik niet zo sterk, maar als inleiding naar meer misstaat hij niet in het rijtje dat je ons beloofd hebt, denk ik.
Groetje, Pauline.

Ma3anne · 22 september 2005 op 17:54

Het is me helemaal duidelijk, maar wat is een AZGjasje?

bert · 22 september 2005 op 19:31

Leuk verhaaltje over Australie, volgende keer meer over jezelf, dat is veel leuker voor een column.
Je doet voorkomen dat het voor iedereen logisch is dat je gaat. Zolang mensen geen emigratieplannen hebben is dat niet zo logisch. Dus daar ben ik wel benieuwd naar. En niet alleen voordelen maar ook nadelen belichten en hoe je daarmee om denkt te gaan.
Waarom hebben al die mensen aandelen. Waarschijnlijk omdat er geen sociale zekerheden zijn.
Ik kijk uit naar je volgende schrijven, welkom op Column X. 🙂 🙂 🙂

Louise · 23 september 2005 op 07:53

Beetje jaloers ben ik wel. Lijkt me heerlijk om mijn boeltje eens op te kunnen pakken en helemaal ergens anders neer te strijken…
Goeie reis en je mag ons best een beetje op de hoogte houden!

Wright · 23 september 2005 op 08:01

[quote]Laat dit eerst maar even een paar dagen op je inwerken. Want ik snap best dat het een beetje overweldigend is.[/quote]
Hoop dat een paar dagen genoeg zijn.. 😛
Ben benieuwd naar je avonturen daar, down under.

Dees · 23 september 2005 op 09:43

Prachtige landen! Te mooi om er statistieken op los te laten.

Kijk uit voor je huid. Ik ken de bijbehorende percentages absoluut niet, maar weet nog wel dat ik op mijn eerste dag in Australie, ondanks bewolkte lucht en een halfhartige smeerpoging gruwelijk verbrandde…

Geertje · 23 september 2005 op 10:19

Ik ben het met Dees en Bert eens. Laat de statistieken voor wat ze zijn. En gooi je gevoel in je column! 🙂

Welkom op ColumnX!

Li · 23 september 2005 op 21:43

Je zult vast veel indrukken opdoen die een column waard zijn.
Ik ben benieuwd.

Li

Mosje · 25 september 2005 op 00:56

Ma3, een AZG-jasje is een jasje zoals ze dat wel dragen in het Academisch Ziekenhuis Groningen, dat overigens tegenwoordig Universitair Medisch Centrum Groningen heet, dus je kunt beter spreken van een UMCG-jasje. Die zitten ook wat warmer, geloof ik.
🙂

Mup · 29 september 2005 op 03:20

Uh…Mosje ik had ooit een AZG jasje, een Andreas Zijlmans Groep jasje van de scouting:-)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder