Op mijn bureau ligt een interviewverzoek. Ze weten het: ik zeg nooit nee. Jan Marijnissen wel, onlangs zelfs op het laatste nippertje. Foutje, Jan. Je hebt de ideale gelegenheid laten lopen om te laten zien dat je een kerel bent. Zeg nooit een interview op het laatste moment af, maar pák die kans! Website radiofreak.nl meldt dat Jan Marijnissen op het laatste nippertje zijn eerder toegezegde medewerking aan een radio-interview op 100%NL heeft ingetrokken. Op het laatste nippertje kreeg De Laatste Socialist Van Nederland in de gaten dat dj Simone Wijnands hem mogelijk vragen zou gaan stellen over seks en liefde. Jan zat al in zijn auto, en maakte prompt rechtsomkeert. Eh, sorry Jan, ik bedoel linksomkeert. Een gemiste kans!

Nee, waarde lezer, begrijp me goed. Persoonlijke zaken zoals iemands liefdesleven en iemands mening over erotiek gaan niemand wat aan. Ik wil niet weten op welke dagen van de week Rooie Jan zijn vrouw een beurt geeft. En ik wil al helemaal niet weten, waar en hoe! En ik ben totaal niet geïnteresseerd in de mening van Jan over het verband tussen vriendschap en passie. Kan me allemaal niets schelen.

Waarom ik de weigering van Jan om het interview te geven dan toch een blunder van de eerste categorie vind? Ik doe het even voor:

Interviewster: “Meneer Marijnissen, wat vindt u thuis het lekkerste standje?”
Jan: “Ik geef nooit een standje. Ze doen bij mij thuis altijd meteen wat ik zeg. Net als de fractie.”

Interviewster: “Nee, dat bedoel ik niet. Andere vraag: hoe vaak doet u het met uw vrouw?”
Jan: “Iedere zaterdag. Dan rijden we samen naar het winkelcentrum en doen in een keer de boodschappen voor de hele week.”

Interviewster: “Nee, ik bedoel een nummertje.”
Jan: “Ik laat mij nooit op mijn nummer zetten.”

Interviewster: “U weet best wat ik bedoel. Ik heb het over neuken.”
Jan: “Maar dat gaat je natuurlijk niets aan. Ik ben hier om mijn politieke opvattingen aan u te vertellen. Dát is wat ik met uw redactie had afgesproken. Ik ben nu klaar met het interview.”

Wat was het effect geweest? Veel mensen zouden respect hebben gehad voor de klare taal waarin Jan laat zien dat hij niet met zich laat sollen. Een of ander radioprogrammaatje uit de B-categorie was dan uitstekend op zijn nummer gezet. Een of andere dj Simone had kunnen inpakken. Jan zou de wedstrijd op alle fronten hebben gewonnen. Dát had hem respect kunnen opleveren. En stemmen!

Zo. Nu de radio bellen. Heb ik mijn notitieboekje bij de hand om te spieken, wanneer ik het waar voor het laatst hoe met wie had gedaan?


DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

6 reacties

arta · 17 oktober 2006 op 09:32

😛

Met veel plezier gelezen!
En inderdaad een gemiste kans voor Marijnissen!
Jammer, had het interview in jouw versie wel willen horen!

pally · 17 oktober 2006 op 11:45

Misschien Driek, is Jan lang niet zo gebekt als jij en durfde hij het niet aan…..
Misschien zou het iets zijn om jou als zijn hoogstpersoonlijke interview-coach aan te stellen?
Ik sla jouw stukjes nooit over, ik lees ze graag en werd ook nu niet teleurgesteld.
Pally 🙂 🙂

Prlwytskovsky · 17 oktober 2006 op 13:14

Hahaaa die Jan: hoe vaak doet u het per week? En weet je vrouw dat ook? 😛
Smakelijke story Driek.

pepe · 17 oktober 2006 op 18:29

Driek je moet beslist iets in de politiek gaan doen, zodat wij kunnen genieten van jouw antwoorden bij een interview. Ik heb genoten van de deze gemiste kans van Jan.

Als ik eens iemand wil interviewen, mag ik jou dan interviewen? 😉

Ma3anne · 18 oktober 2006 op 07:57

Hij is weer geinig, Driek. 😀

KawaSutra · 18 oktober 2006 op 20:30

Helemaal gelijk Driek. Ik hoop dat we van dat soort info voorlopig nog even verschoond blijven. Maar de omzeilende antwoorden zijn prima. 😛

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder