Na een fikse draai aan de doucheknop begint het water te stromen. Als de regen enkele momenten oud is, besluit de cabine in te springen alsof mijn leven er vanaf hangt. Het is nog vroeg en daarom te donker in de badkamer. “Ik had beter het licht aan kunnen doen”, fluister ik tegen mezelf. Terwijl ik dat bedenk, voel ik een gladde emulsie onder mijn voeten glibberen. Het is al te laat, met mijn harkerige lichaam klap ik onderuit. Ik voel hoe de rand van douchebak mijn rug openhaalt. ‘Jasses’, denk ik nog, ‘dat voelt niet prettig’. Een lichte kreet van pijn verlaat mijn lichaam. Nadat ik bij zinnen ben gekomen, me haren heb gewassen en een poging tot scheren doe, besluit ik nog even te genieten van de pijn in mijn rug.

Tijdens het genieten voel ik probleem twee aankomen. Een lichte druk ontstaat ter hoogte van mijn bips. Ik moet poepen! Omdat ik zojuist mijn voeten heb gewassen besluit ik niet in de douche te poepen. Ophouden lijkt de enige oplossing. Dat betekent wel dat ik voor niets heb gedouched want zodra ik afgedroogd ben zal ik het toilet als een troon bestijgen en alles laten lopen. Met als gevolg dat alles opnieuw vies is geworden.

Het feest gaat gewoon verder. Drie aardige klappen bereiken de badkamerdeur. Of ik even op wil schieten is de vraag. Blijkbaar hebben mensen ’s ochtends allemaal haast. ‘Ja ja’, antwoord ik op een laffe toon. Rustig draai ik de kraan dicht en het stopt langzaamaan met regenen.

Nou weet ik weer waarom ik nooit ’s ochtends douche. Ik word alleen slechtgehumeurd door dat gedoe. Het is allemaal teveel ellende als je vroeg opstaat. Laat mij maar lekker ’s avonds douchen.

Categorieën: Algemeen

6 reacties

Li · 4 februari 2007 op 10:46

Gelijk heb je!
Het behoedt je voor uitglijders.

Li

Dees · 4 februari 2007 op 11:13

Een eh… hoop info voor een kort stukje 😀

arta · 4 februari 2007 op 13:53

[quote]Omdat ik zojuist mijn voeten heb gewassen besluit ik niet in de douche te poepen.[/quote]
Begrijp ik het goed, dat als je je voeten niet gewassen je wel in de douche gepoept had? 😀

Shitonya · 4 februari 2007 op 14:39

Wat een slaapverwekkend achterlijk stukje

SIMBA · 4 februari 2007 op 17:11

[quote]een gladde emulsie onder mijn voeten glibberen[/quote]
Jakkes!
Zonder een ochtend-douche word ik niet wakker, maar ja ik heb dan ook geen gladde emulsie in mijn douche liggen 😀

DriekOplopers · 4 februari 2007 op 21:50

Is het opeens mode om “me” te gebruiken in plaats van “m’n” of “mijn”? Of is het toch gewoon puur onbenul? Het lukt me niet langer om me-columns welwillend te lezen. Dus.

👿

Driek

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder