Alles wat ik ooit bezeten heb, alles waar ik voor vocht. Alles is weg alles is gebroken op het moment dat jij het liet vallen. Alles zal anders zijn vanaf het moment dat je besloot los te laten. Niets meer om te verliezen, niks meer om voor de vechten. Alles waar ik ooit in gelooft heb, alles wat mij in mezelf heeft laten geloven, er is niks meer van over. Geen mogelijkheid om nog meer te verliezen, geen reden meer om te vechten. Niks overgelaten om nog in te geloven en over te dromen.

Mijn dromen en geheimen had ik allemaal opgesloten in een glazen box. Iedereen mocht mijn dromen weten en iedereen kon ze ook door het glas heen zien. Maar nooit mocht iemand de sleutel van de box aanraken of de box vasthouden. Ik was veel te bang dat er iemand hem zou laten vallen, iemand mijn dromen zou pakken en verfrommelen.
Sommige dingen zijn gewoon bedoelt voor jou alleen. Niemand anders hoeft er ALLES van te weten, niemand anders hoeft die dingen voor je vast te houden. Sommige dingen mag je nooit laten gaan.

Maar jij wilde het zo graag, vertelde me dat je te vertrouwen was; dat geloofde ik. Mijn vertrouwen in jou was groter dan mijn wantrouwen. Ik liet jou mijn glazen box met dromen vasthouden. Tot jij er genoeg van had en je handen opende. Ik zag hoe je alles waar ik in geloofde liet vallen, met een grote klap op de grond. Ik zag de box breken en mijn dromen vervagen.
Het glas is nu overal, mijn dromen zijn vergeten. Niks meer om nog te verliezen, niets meer over om voor de vechten.

Ik moet er mee leren leven dat ik nooit meer iemand genoeg vertrouwen zal om die box vast te houden. Hij is namelijk alleen maar zwakker geworden sinds jij hem hebt laten vallen. Ik heb dagen stukjes gezocht, dagen lang gelijmd. Uiteindelijk is mijn droombox weer hersteld, maar het zal nooit hetzelfde zijn. Alle barsten in het glas en alle verscheurde dromen herinneren me aan jou.
Nothing left to loose.

Categorieën: Algemeen

3 reacties

Shitonya · 2 oktober 2008 op 12:38

Iets te kort naar mijn idee. En volgens mij is het ‘lose’, wat een doorn in het oog is. Zou meer informatie aan de lezer geven van waarom, wie, hoe, waardoor.. nu is het meer van, iemand laat je muur vallen die je nu weer probeert op te bouwen, omdat degene je vertrouwen geschaadt heeft. In zijn totaliteit vind ik het wat te simpel.

pally · 2 oktober 2008 op 16:36

Wel mooi geschreven, Lola. En in tegenstelling tot Shit vind ik het zeker niet te kort. Ik ben het wel met haar eens dat je misschien iets meer inhoudelijks had kunnen laten zien. Maar je maakt je kwetsbaar genoeg door duidelijk je wanhoop te tonen op jouw manier. Dat hakt er best in. Als troost(als het geen fictie is)zou ik je willen meegeven dat veel gelijmde stukjes glas het zonlicht prachtig reflecteren en dat blijkt uiteindelijk interessanter dan gaaf glas.

groet van Pally

Dees · 3 oktober 2008 op 13:34

Freedom is just another word for…

En verder sluit ik me aan bij Pally, droomboxen moeten ook niet statisch zijn, ook al komt de verandering niet van jezelf, de schoonheid komt wel weer. Sluit me ook bij onze lieftallige shit aan; het is lose.

Ach ja.

Keep ‘em coming Lola 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder