Raakhout staat te trillen op zijn vette dikke groene soeppoten. Die bieden gelukkig nog een beetje houvast. Het is lang geleden dat ie zo geschrokken is. Gelukkig vindt hij een beetje troost achter de beslagen ramen van de op stoom gedreven koets. De blik die Raakhout zag door het ruitje van de koets zal hij nooit meer vergeten. De smachtende blik van de prinses in nood trof Raakhout diep in zijn hart. Hij was niet voor niets ooit in de ketel met liefdesdrank gevallen. Bij Toutatis. Romantiek had zijn pad getroffen. Raakhout was ook bedroeft. Dat kwam door het fluisterend commentaar van het gepeupel in het struikgewas. “Hee, is dat niet die groene gifkikker van Harrie die daar bijna de gouden koets laat stuiteren? Z’n verdiende loon dat ie nu geklutste knieën heeft.” Het commentaar trof Raakhout ook diep in zijn kleine hartje. Nog veel dieper dan de koninklijke botsing. Waar haalden die medebosbewoners het vandaan om zich ongenuanceerd een oordeel te vormen. Kijk daar die rare fret had nog het hoogste woord, dat heilig boontje, een echte kwezel was het. Nee, Raakhout en Harrie hingen een ander geloof aan. Noch vreemd noch vroom. Spiritueel onderlegd richten zij zich tot hogere en soms wat vage kringen. Dat werd hen niet in dank afgenomen door de brave medebosbewoners. Het maakte Harrie en Raakhout eigenlijk niet zoveel uit. Zij maakten immers wel het verschil. Af en toe schenen zij een lichtje in het donkere bos. Het oerwoud van gedachten.

Categorieën: Gein & Ongein

Harrie

Tijdreiziger

13 reacties

DreamOn · 15 mei 2011 op 12:30

Raakhout was niet bedroef[b]t[/b]. Hooguit bedroefd.

Met de groeten aan Raakhout.

Prlwytskovsky · 15 mei 2011 op 12:48

Raakhout? Is dat hij die getrouwd is met Mispoes?

DreamOn · 15 mei 2011 op 13:09

Nee, Raakhout slaat Harrie steeds op zijn kop, zodat hij ze niet meer allemaal op een rijtje heeft… :hammer:

Mien · 15 mei 2011 op 15:31

Mooi titel, daarmee is alles gezegd.

Mien

Dees · 15 mei 2011 op 16:20

Harrie, er wordt druk gespeculeerd over je ware identiteit, maar ik denk dat ik em ken. Alleen men, wat wil je hier nou mee en wat krijg je hieruit? Dat ‘ken’ ik dan weer niet…

DreamOn · 15 mei 2011 op 21:34

Ik denk steeds dat dit Mosje is die er zo nu en dan expres wat taalfouten door mixt.
Maar waarom? Wat wil je hiermee?
Geen idee.
Ik ga me er ook maar niet te veel in verdiepen.

RobertH · 16 mei 2011 op 14:26

Wow… :slik: dit is vaag zeg.

Dees · 16 mei 2011 op 17:47

Echt geen Mosje, no way… En dit is ook waarom ik hier moeite mee heb. Op deze manier worden verkeerde mensen ‘beschuldigd’ en dat vind ik jammer.

DreamOn · 16 mei 2011 op 18:52

Je hebt gelijk Dees. Maar als mensen beginnen te roepen dat ‘ze wel weten wie het is’, tja, dan moet je ook niet raar opkijken als mensen gaan raden.

LouisP · 16 mei 2011 op 19:10

“Waar haalden die medebosbewoners het vandaan om zich ongenuanceerd een oordeel te vormen. Kijk daar die rare fret had nog het hoogste woord, dat heilig boontje, een echte kwezel was het.”

Harrie is een vrouw, dat weet ik zeker. Door bovenstaande zin. Een rancuneuze vrouw…

Dees · 16 mei 2011 op 19:39

Hm, ja, ik bedoel niet richting jou, maar richting ‘harrie’ vanwege de dubbele identiteit…

Harrie · 17 mei 2011 op 17:34

Wat een gedoe hier allemaal. Ben gewoon een mens die in de vrije natuur rondhuppelt. En ja, toevallig lijk ik op Catweazle. Dat zal nog wel even zo blijven.

DreamOn · 17 mei 2011 op 21:36

@ Harrie: Yeah, right. En de laptops groeien aan de bomen? 😀

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder