Hoewel hele volksstammen erin geloven en enkele spitsvondige oplichters daar bakken met geld aan verdienen, geloof ik niet in voortekens. Onze FC gaat een treetje lager tegen een bal aan trappen. Dat is prima, vinden de echte supporters. Beter elders excelleren dan hier wekelijks afgaan. En zeg nou niet dat je niet in de Jupiler League thuishoort als je direct degradeert! Lijd in stilte, werk in bescheidenheid en keer terug met een waardig opgeheven hoofd dat niet op een zilveren schaal uit kampioensjaar 2010 hoeft te worden binnengedragen. Hoewel het verhaal gaat dat Karel de Grote in de Karolingische burcht in Jupille-sur-Meuse werd geboren, kan Grolsch de concurrentie met het aldaar gebrouwen Maaswater met gemak aan. Wij hebben Willem Wilmink, overigens een groot liefhebber van Belgisch bier. Dat is satire, geen omen. Het openstellen deze week van de N18 ook niet! Hoewel deze weg een nieuwe snelle directe verbinding met Doetinchem in/en De Graafschap vormt, dient zij toch in eerste instantie als ontwikkelingshulp voor de Achterhoekers. Dat een speciaal ingeblikt biertje uit 2015, om het vijftig jarig bestaan van de club luister bij te zetten, op de dag des oordeels uit de koelkast flikkerde, ontplofte en de bijkeuken qua geur in een ranzig supportershome veranderde, was gewoon vette pech. De degradatie was dat allerminst. Die zat er al een paar maanden aan te komen. Dat was geen voorteken, geen voer voor boompraters of koeienvlaailezers. Dat kon zelfs een voetbalanalist zien aankomen. Heerlijk, zo’n heel seizoen onderduiken. Voelt als kapitein Nemo.

5 mei 2018  #BinnenDoorDenker

Categorieën: Algemeen

Robert

Robert Beernink auteur van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten. Zijn motto: elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof.

3 reacties

Arta · 5 mei 2018 op 20:57

Wow, wat een berg informatie in zo weinig woorden! En je komt er nog mee weg ook!
Ondanks dat ik totaal nul sportief onderlegd ben heb ik jouw column graag gelezen.
Als dat geen compliment is…

Nummer 22 · 6 mei 2018 op 10:20

Robert… FCT en de Grolsch Veste heb ik meermalen op uitnodiging mogen bezoeken. Mijn vrienden ..Tukkers noemen ze zichzelf hebben met mij een sportieve gezonde strijd maar helaas de laatste 2 competities gaat het met mijn cluppies cresendo. Neuh, niet 020….
Lees ik dat ten Hake, wie kent hem niet? Na een bijna niet meer te verliezen 1e wedstrijd resultaat tegen FCDordrecht verloor met 1-4 en strafschop serie.

Laat nou FCD ook mijn Eiland cluppie uit oude tijden zijn! ( DFC.. DS etc etc)

Maar het bovenstaande allemaal terzijdr.

In 2019 FCT kampioen!!

Karen.2.0 · 7 mei 2018 op 23:24

Knap stuk! (dat klinkt als een pleonasme maar dat is het niet 😀 )

De tijd dat ik van elke eredivisieclub wist welke speler waar speelde, welke blessures hem hekelde en wat ‘ie in z’n in zijn vrije tijd deed (en met wie) is goddank verleden tijd. Sinds ik geheel op mezelf woon (met voetballertjes zonder zeggenschap over afstandsbedieningen) heb ik ‘bord op schoot, Studio Sport begint/Voetbal Inside/Europa Cup/Bekerfinales etcetera etcetera, vaarwel gezegd. De liefde van mannen voor voetbal blijft een apart iets (en mede daarom zoals altijd deze column graag gelezen). 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder