Natuurlijk ga ik naar buiten! Even de onderdanen afranselen en de belasting innen. Wat? Etterbak!

Je blijft hier of ik laat je in de kerker aan de ketting leggen. Die bultrug dwerg komt jou even verwennen met wat leren riemen. Lijkt me heerlijk moeder, hij moet ook maar tuchtigen met de riemen die hij heeft. Wat zeg je me daar vlegel, ook nog grapjes maken over onze dierbare bultrug dwerg. Weet je wel hoe lang hij in onze familie aanwezig is?

Nee moeder, vertel eens. Sinds zijn geboorte is hij bij ons, zo ineens in een mand en een laken uit Antwerpen en wij, jouw vader, God hebbe zijn ziel, en ik moesten hem wel in ons huys opnemen. O ja, waarom? Gaat je niets aan en nu wegwezen en naar de min, Wat weet u van onze min? Nou je zuigt nog altijd aan haar oude borsten!  Moeder, mag ik nu gaan naar mijn ivoren toren. Ik wil nog even wat hout bewerken.

O ja, een drieluik toch? Ja moeder en daarna ga ik een tafereel  op deze 3 luiken schilderen van ons dorp en onze mensen.  Ga maar jongen, ga weg uit mijn ogen en snel voordat ik me bedenk. Geef me een kus!

Zo, bultrugje van mij, heb je alles kunnen horen? Ja, wat is onze zoon toch een echte vlegel geworden en van wie heeft hij dat geerfd.

Kom hier en verwen me even. Uw wens is een bevel, hoe wilt u het vandaag hebben?

Mevrouw, hebt u zijn rug gezien? Wat is daarmee bultrugje.

Nou, daar groeit een bult op. Van wie zou hij dat nu hebben?

 

 

 

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Arta · 1 juli 2018 op 15:42

Ah, zo moeder, zo kind!
Leuk actueel stuk, numéro 22!

Nummer 22 · 1 juli 2018 op 17:42

Dank je Arta.. met al die DNA commerciële reclames en CT met DNA onbekend kan een groeiende bult al snel leiden naar…. hmmm de klokkenluider van de Notre Dame. ‘Dat had nu nooit verwacht Carolien, masr nu weet ik wat de reden is dat ik een bult op mijn rug hebt’
Niet te verwarren met de bultrug walvis, maar dit even terzijde as usual.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder