De dierenwereld liet de afgelopen weken veel van zich horen. Echter de verontrustende tendens die ik bespeurde zag ik in geen enkel nieuwsitem terug. Ontsnappingen en wraak lijken de tendens te zijn. Daar het, zeker voor u als vervent lezer, geen geheim is dat de dieren graag via mij communiceren ben ik op onderzoek uitgegaan. De ontsnapte pinguïns uit Emmen waren makkelijk te vinden. Ze bivakkeren al geruime tijd in mijn badkamer. De kinderen vinden ze echt heel guitig. Het plonst, springt en snatert in de badkamer dat het een lieve lust is. Vooral mijn jongste mag graag een stukje met ze plonsen in het bad. Op mijn vragen van het hoe en waarom qua ontsnapping en dergelijke kreeg ik slechts een deemoedige blik toegeworpen. Domme beesten die pinguïns. Krijgen ze de kans om hun kant van het verhaal toe te lichten zwijgen ze in alle talen.

Weet je trouwens welke dieren er absoluut niet dom zijn? De ontsnapte Pelikanen uit de Beekse Bergen. Nog voordat ze neerstreken in mijn achtertuin had ik al contact met ze gehad. De te volgen koers, de aanvliegroute en de maaltijdwensen waren al ruim van te voren ingediend en ondertekend. Echter in de communicatie wil het nog wel eens schorten bij de pelikaan. Spreek nooit een pelikaan zomaar aan. Een pelikaan schrikt daarvan en trekt zich over het algemeen onmiddellijk terug. Beter is het om het verzoek tot communicatie ruim van te voren in drievoud in te leveren bij de leider. Ik was het echter vergeten en de door mij aangesproken pelikaan schopte me keihard tussen de benen. Kans verkeken.

Nog een lafhartige aanval overigens uit het dierenrijk. Een spin heeft laatst een auto-ongeluk veroorzaakt. Aangezien een spin in Nederland nu niet echt groot is vermoed ik dat het meerdere spinnen zijn geweest. Ikzelf denk dat het er minimaal 7 zijn geweest. Schakelspin, koppelspin, gasspin, remspin, stuurspin en twee spiegelspinnen. Aangezien spinnen nogal bezige bijtjes zijn en vaak in de weer zijn met draadjes enzo heb ik nog geen van de daders kunnen lokaliseren. De nodige lijntjes zijn al uitgeworpen.

De Zuidkaper walvis die van de week op een zeiljacht sprong mag ook wel aan de lijn. De Zuidkaper staat al niet bekend om zijn scherpe zicht waar hij echter wel bekend om staat is zijn sterke communicatie. Na wat gebabbel over en weer kwamen we al snel tot de kern van de zaak. De Zuidkaper is gevraagd om op het zeiljacht te springen. De vrouw des boots was aan het meezingen met de bekende zanger F. Bouwer. De uitgestoten klanken klonken in het Zuidkapers als een verzoek tot vernietiging. Ik kan u vertellen dat de klanken niet alleen in het Zuidkapers zo overkomen dus ik ben geneigd hem te geloven.

Al met al kan ik concluderen dat van de vier onderzoeken er slechts 1 naar tevredenheid is afgerond. Ik blijf waakzaam. De wraak vanuit het dierenrijk is begonnen.


7 reacties

SIMBA · 30 juli 2010 op 17:15

Aha! Nu kan ik al die vliegen die mij terroriseren verklaren! Kun je niet eens een hartig woordje met ze wisselen Chi?? 😀

LouisP · 30 juli 2010 op 20:27

Chi,
waarschijnlijk had het met nieuws te maken op tv of de krant. Ik kon niet alles volgen. Op zich grappig en erg ver gezocht maar wel origineel.

groet,

Louis

Mien · 31 juli 2010 op 01:57

Leuke column Chi.

Weet jij toevallig een bestrijdingsmiddel tegen de Aziatische tijgermug, de Amerikaanse bandenmug en de Gele koortsmug.
En kom niet af met één van de twee goedkope Action-lampjes. Die helpen niet. Evenmin de citroenschil, -zalf of -spuit.
Dit vraagt om het echte werk.

Mien (loopt nu ook overdag met een muskietennet over zich heen)

arta · 31 juli 2010 op 10:23

Ik vind vervent een geweldig woord!!

Die pelikanen heb ik, bij uitzondering, gevolgd in het nieuws. Als ik zulke onoriginele namen had, en ook nog pelikaan, dan was ik er ook tussenuit geknepen…

Leuke column, beetje veel onderwerpen, maar in deze vond ik het wel een grappige combi 😀

pally · 31 juli 2010 op 15:22

beetje opsommerig van het ene dier naar het andere gesprongen, maar toch heel leuk!

groet van Pally

Chi_Dragon · 31 juli 2010 op 17:33

Thnks voor jullie reacties :kus:

Ma3anne · 31 juli 2010 op 22:59

Ik vind dit verhaaltje een warrige boel, als je niet alle dierennieuwsfeiten kent, maar de idee erachter vind ik leuk.
Ben vanavond met blote voeten op een naaktslak getrapt. Geen lollig gevoel. Toen ik goed keek, zag ik er een tiental. Duidelijk geval van wraak uit het dierenrijk. Kan ik een afspraak met je maken voor een consult?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder