Vanavond wordt bekendgemaakt wie de Alva Award 2017 wint. De uitreiking van de “bril met inscriptie” aan de bedenker van de leukste een april grap van 2017, vindt morgen plaats tijdens het festival “Een Lapje voor het Ootje”. De organisatie heeft tussen alle klucht en koddigheid door een onderhoudend en educatief programma weten samen te stellen. Psycholoog René Diekstra leidt in de ochtend de workshop “Scherts en Suïcidaliteit – middelen en methoden”. Vanaf twaalf uur leest BN’er Katja Schuurman voor uit haar verzamelbundel “Verboden Vruchten” en prijst na afloop haar oester van Nam Kee aan. Terwijl deze column een dag eerder verschijnt wegens bezoek van ondergetekende aan deze harlekinade, zal Youp van’t Hek in een live videostream uitleggen waarom de zijne pas een dag later wordt gepubliceerd. De plaisanterie wordt afgesloten door schrijfster en filosofe Connie Palmen met een interactieve performance onder de titel “Wein, Weib, Gesang en De Zonde van de Vrouw.” Voor de deelnemers van MAX gerechtigde leeftijd is een speciale hoek ingericht voor “Gouden Grollen”, een compilatie van het werk van eerdere winnaars. In deze contreien is “Project Knapgras” legendarisch geworden. De gemeentelijke plantsoenendienst adverteerde met deze grassoort, die bij het bereiken van een bepaalde lengte vanzelf afbreekt, waardoor grasmaaien overbodig werd. Na de fusie ABN en AMRO is geprobeerd een aantal niet bestaande memorabilia uit de rijke geschiedenis van de twee banken aan de man te brengen. Vooral voor het schilderij “Schaduwen in het Water” (waterverf op doek) uit de ABN collectie, bestond grote belangstelling. LOL!

31 maart 2017

Categorieën: Algemeen

Robert

Robert Beernink auteur van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten. Zijn motto: elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof.

4 reacties

NicoleS · 31 maart 2017 op 15:21

Mooi 1 april grap.?leuke column.?

Esther Suzanna · 31 maart 2017 op 18:28

Haha, ik weet nou nog niet of dit serieus is … of een grap.

De workshop van Diekstra had ik best willen volgen. BTW 😉

Alweder hardop gelachen.

Karen.2.0 · 1 april 2017 op 00:05

Was er in elk dorp maar zo’n 1 april evenement 😉 . Erg leuk deze column!

Mien · 1 april 2017 op 19:11

Ik blijf maar schoenveters strikken. Zelfs na het lezen van deze column. Stel je toch eens voor dat er eentje los zou zitten. ?

Geef een antwoord