Verslag met aanpassingen van het dialect van een openbare leden bijeenkomst op 12 januar i1881 – Jan-Pieter Corneelzoon, dorpsomroeper en historicus.

Hij, de zelfbenoemde voorzitter J.B. F., klapte zijn parlafferik open, stapte, neem strrompelde, op het houten podium waar een menigte charlatans jaarlijks bijeenkwam voor het vliegen afvangen. Een gezellige boel volgens de aanwezigen maar niet zichtbare clochards, maar dit ter ondersteunend informatie.

De menigte kwam langzaam tot geen geluid. De voorzitter, die zijn mond opent en sluit als een lazarusklep waarbij de tong losraakt, sprak te menigte toe: ‘het gaat zo regenen! Er werd gejoeld en de voeten trilden de keien nog vaster de grond in.

En charlatans, jullie schorriemorrie, straks gaan we schotteren in deze gemeente!, en ik zeg u zoals elk jaar op dit plein ‘zoek geen spek in een hondennest’! Neen dus, we moeten hen de burgerss, boeren en buitenlui van dit dorp blijven inpeperen dat wij van de ODC, onze Orde der Charlatans, sinds 1653, uit Termunterzijl, onze praatjes altijd latenn beginnen dat zelfs de lommerd er, op wat wij anderen willen aansmeren, geen geld op zet!

Hij, die man daar is op een strowis komen aandrijven. Ja, jijj helemaal achteraan, en leden draait u zich maar om want hij druipt nog van het water uit het riool. Hij klemde zich vast aan een laatste strohalm, maar helaas pindakaas voor hem ik ruik vanaf dit podium op vijfenzeventig meter afstand een verschrikkelijk stank, putlucht! Geef hem, wat elkaar geven ieder jaar weer, een glasgowkus! en roep: Opzouten!

Zo zijn wij charlatans, wij delen graag uit!

Ik ben dus ook uw wous!, maar nu  nu snel rap wegwezen daar komen de wouten ffff


Nummer 22

Verwarde Oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde, kijker en luisteraar naar amderen.

4 reacties

KingArthur · 20 augustus 2019 op 04:01

Heb jij een toetsenbord met aftertouch? All die foutieve dubbelde letters. Slordige tekst.

    Nummer 22 · 20 augustus 2019 op 06:38

    Dank, zag het later…pff. blijft een aandachtspunt voor mij🤔

van Gellekom · 20 augustus 2019 op 07:47

‘De menigte kwam langzaam tot geen geluid. De voorzitter, die zijn mond opent en sluit als een lazarusklep waarbij de tong losraakt, sprak te menigte toe: ‘het gaat zo regenen! Er werd gejoeld en de voeten trilden de keien nog vaster de grond in’. Prrrrrachtige tekstttt (haha) Die voorzitter ken ik: Dat was toch die man die niet ver van de boom viel. Wij keken toen en verdomd..vlak bij het stammetje. Knap, in die tijd!

    Nummer 22 · 20 augustus 2019 op 08:25

    Precies. De huizen op dit plein waren versteend om te reageren. Precies zoals stenen moeten zijn! Charlatans, thans met hun glasgowkus, op weg naar de dorpelingen, klaar. Hier daar heb u er 1. Wat? Mijn glasgowkus. Wah is dat? De dorpeling schreeuwde. Da’s geen kussen maar een….. kopstoot! Precies!

Geef een reactie