Ik word wakker van mijn wekker en rek mij nog eens lekker uit.
Het is weer tijd om er uit te gaan en onder de douche te stappen, want ik moet zo naar mijn werk.
Na een heerlijke warme douche smeer ik mijn gezicht in met een lekkere crème. Ik kijk in de spiegel en schrik me kapot!
Ik doe een stap achteruit en ik vraag mezelf af of ik het goed heb gezien.
Voorzichtig doe ik weer een stap naar voren en ik kijk nog eens in de spiegel, mijn hart gaat tekeer en ik voel een straaltje zweet langs mijn rug naar beneden lopen.
Ik heb het gevoel alsof mijn ogen uit mijn kassen puilen en ik hou mijn gezicht vast, nee…nee…nee! Vandaag heb ik mijn eerste rimpel ontdekt, het vreselijke ding zit naast mijn oog en ik blijf voor me uit staren en weet even niet meer wat ik moet doen.
Met twee vingers trek ik de rimpel uit elkaar en ik zie een diepe groef zitten die er niet meer uit zal gaan.
Snel doe ik wat mascara op mijn wimpers en wat lipgloss op mijn lippen, trek mijn kleding aan en ga snel naar mijn werk.
Na de lunch ga ik naar de drogist en besluit ik een crème te kopen speciaal tegen rimpels en vraag ik een verkoopster om advies.
‘Mevrouw ik wil een goede crème, want ik heb mijn eerste rimpel ontdekt’. Ik kijk haar serieus aan en ik zie een glimlach op haar gezicht verschijnen. Ik schat de vrouw op een jaar of vijftig en ze vraagt aan mij ‘hoe oud ik ben en dat ik nog niet aan de anti rimpelcrème hoeft te gaan, maar dat ze wel iets heeft om het wat tegen te gaan’.
Ik krijg een heerlijke geurende dagcrème mee en ik ga weer naar huis en onderweg koop ik nog even een tijdschrift.

In de trein blader ik wat door het tijdschrift heen en zie ik de botox smoeltjes voorbij komen, het zijn net wassenbeeldenpoppen met grote zululippen.
Ik vraag me af of het pijn doet en hoe ik er over dertig jaar uit zal zien met mijn gezicht vol botox en mijn gigantische opgeblazen lippen.

De volgende dag heb ik een gesprek met een cliënt op mijn werk, ze is bijna negentig jaar en ze verteld me over haar leven. Ze heeft prachtig wit haar en ze heeft een mooi mantelpakje aan en deftige schoentjes. Ik vertel haar dat ze een mooie leeftijd heeft en dat ze er geweldig uit ziet.
Als we midden in het gesprek zitten maak ik een opmerking over de rimpel bij mijn oog.
Het lieve mens moet zo ontzettend lachen en zegt: ‘kind het hoort allemaal bij het ouder worden, er zijn mensen die jouw leeftijd niet eens halen, wees er maar trots op’.

Elke keer als ik nu in de spiegel kijk, denk ik weer aan dat lieve mens en haar opmerking en sta ik met een big smile voor de spiegel en ben ik niet meer bang voor rimpels, het hoort inderdaad bij het leven en ik ben blij het mee te mogen maken.

Categorieën: Algemeen

12 reacties

SIMBA · 25 augustus 2008 op 18:32

Het is net als met deukjes in je nieuwe auto…de eerste is het ergste, alle andere daarna doen er niet meer toe 😀

Prlwytskovsky · 25 augustus 2008 op 18:46

@Simba: zo ook met huwelijken. De eerste is erg, de tweede valt mee en de derde … mwah: who’s next. 😉

[quote]Ik word wakker van mijn wekker – Het is weer tijd om er uit te gaan en onder de douche te stappen [/quote]

Wat ik mij afvraag: wat als de wekker niet afloopt? Dan douche je niet? 😉

arta · 25 augustus 2008 op 19:43

Rimpels zijn cool. Ze verraden karaktertrekjes, die bij jongere mensen verborgen blijven, bijv.: De diepe verticale rimpel van mondhoek naar kin is ws van een niet al te optimistisch persoon, zelden zullen ze samen gaan met vrolijke kraaienpootjes. De diepe rimpels rond de lippen staat vooral bij vrouwen voor ‘nerveus’. Ik kan zo nog wel even doorgaan, maar het komt er op neer dat ik rimpels fascinerend vind. 😀
Leuk gebracht dit onderwerp!
🙂

lisa-marie · 25 augustus 2008 op 19:51

vooral lachrimpels zijn bij mij favoriet. 😀
Goed geschreven en met een lach gelezen.
(daar komen o.a mijn rimpels vandaan)

Mup · 26 augustus 2008 op 08:39

Bij mij helpt het om mijn verlopen kop een karakterkop te noemen :pint:

@Sim, dacht eerst, daar zit wat in, die deuk-vergelijking, maar de auto laat ik toch overspuiten, mezelf niet 😉

groet Mup.

Fem · 26 augustus 2008 op 09:05

<<<---...staat hier links een advertentie-banner voor het liften van rimpels zonder operatie... Is dat toeval, of een stille hint?? Laat maar komen hoor die rimpels :-D

DreamOn · 26 augustus 2008 op 14:33

Mooie column.
Vroeger werden mijn gezicht en ik tegelijkertijd wakker…tegenwoordig heeft mijn gezicht wat langer tijd nodig!
Niet erg. Rimpels horen erbij en ik weet ook van de meeste waar ze vandaan komen!

Groetjes DO.

Neuskleuter · 26 augustus 2008 op 15:12

Na die leuke reacties hierboven, ga ik toch even wat kritieken roepen!

Je eerste alinea kwam voor mij over als iets meer gevorderde Jip en Janneke taal. Dat komt misschien omdat je teveel dagelijkse dingetjes uit wil leggen. Daarbij gebruik je regelmatig woorden als lekker, weer, heerlijk, nog eens, etc.
Je beschrijft hoe je schrikt en hoe vreselijk je alles vindt, maar ik beleef het niet mee.

Misschien kan je de gevoelens iets meer gestalte geven, door er dieper op in te gaan waarom je het zo erg vindt. Bij het stuk over je negentigjarige cliënte beschrijf je direct dat je haar zo fantastisch vindt. Als dat geleidelijker wordt opgebouwd, is het relativerende einde niet zo voorspelbaar.

Daarnaast zag ik wat d/t’jes, maar dat kan de spellingscontrole makkelijk oplossen 😉

Ik vind je verhaal wel aardig en humorvol, maar misschien kan je me met deze tips de volgende keer meer verrassen.

SIMBA · 26 augustus 2008 op 18:47

Joepieeeeeeeeee Neus is back, de zomer is voorbij en we gaan weer écht reageren!! 😀

SIMBA · 26 augustus 2008 op 18:49

[quote]maar de auto laat ik toch overspuiten, mezelf niet [/quote]
@mup: Kan ik blijven spuiten joh, véél te duur. 😀

SpaansePeper · 26 augustus 2008 op 19:26

Bedankt allemaal voor de leuke reakties en de kritiek :lach: 😉

Neuskleuter · 26 augustus 2008 op 22:44

@Simba: Yeah 😎 Vlak voor mijn grote verdwijning was ik wat aan het inkakken op commentaargebied, maar blijkbaar is een of twee maandjes ouder worden niet erg 😀 Met vernieuwde energie presenteer ik jullie… Hmm, nee, dat klinkt te egoïstisch als ik het zelf invul. Anyway, het is goed om terug te zijn 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder