[i]Als vergevorderde dertiger mag ik mezelf nog maar nauwelijks tot de oudere jongeren rekenen. En ik wil er nog zo graag bij horen. Maar dat valt niet mee. Hoe ga je daar nou mee om?[/i] Als je al die hippe stekelkapsels ziet van tegenwoordig, met een felle streep groen er doorheen, dan denk je bij jezelf, dat is best gaaf. Maar het zit er letterlijk niet meer aan. Vandaar dus dat semi-stoere millimeterkapsel, in Amerika beter bekend als ‘the suffering of cancer disease-hairstyle’. Een paar jaar geleden enorm hip, tegenwoordig nog slechts gedragen door mededertigers uit pure noodzaak. We moeten wel. Het alternatief is zo’n afgezakte tulband en, stekelig of niet, daar kun je echt niet mee voor de dag komen.

Leeftijd wordt een vaag begrip. Je gaat er niet om liegen, maar je loopt er ook niet mee te koop. Stel, je staat in de kroeg en een leuk maar vooral jonger meisje vraagt naar je leeftijd. In plaats van die te noemen komt de wedervraag: ‘Hoe oud denk je dat ik ben?’. Nou, zij denkt minstens veertig, maar ze blijft voorzichtig, want ze heeft dorst. ‘32’, gokt ze. Jouw ego is gestreeld en nu durf je wel. ‘Nee hoor, ik ben al 38’, meld je trots. Het meiske is niet dom en weet wat haar te doen staat. ‘Echt waar? Dat zou je echt niet zeggen!’, roept ze uit. Je dag kan niet meer stuk, ook al weet je diep in je hart wat zich heeft afgespeeld. Even later is ze weer weg, lurkend aan haar door jou betaalde Breezer van vier en een halve euro.

De malaise beperkt zich niet alleen tot de kroeg. Pas nog een toernooitje getennist met een medeslachtoffer. Dik verloren van twee jongere jongeren. Toch al chagrijnig zit je in de kantine en komt het gesprek op gang. ‘Toch sloeg U een leuke bal, meneer. U was alleen niet zo snel. Wilt U wat drinken?’. G&*V@§D#*, hij zegt U tegen me. Zo blij als dat kind uit de reclame er mee is, zo pissig word ik er van. Hoe haalt dat k**-manneke het in zijn hoofd. Als even later ook nog blijkt dat je bij zijn moeder in de klas hebt gezeten wordt het echt tijd om op te stappen.

Nog namokkend rij ik naar huis in m’n netjes afbetaalde sedan. Onderweg rij ik een van die jochies nog bijna van zijn tweedehands scootertje af, want ik heb haast. Het gras moet per slot van rekening ook nog gemaaid worden. En binnenkort is het ook weer tijd voor het overschilderen van de buitenkant. Ja, zo’n twee-onder-een-kapper vergt nog best veel tijd. Ik check de klok. En die tikt onverbiddelijk door.

Categorieën: Algemeen

8 reacties

gast · 29 maart 2003 op 10:30

Tja, Rob ik ken het probleem.Zelf zeg ik zo’n geval dat ik 64 ben.Als ze dan nog willen is mijn ware leeftijd ineens geen enkel probleem meer.
Overigens blijkt uit een onderzoek dat jonge vrouwensteeds meer vallen op ouwe zakken.
Paco

Kobus · 29 maart 2003 op 10:33

Zolang ze nog niet zeggen :’Wat zie jij er nog goed uit…voor je leeftijd’, zit je nog aan de goede kant van de tijdslijn. Of wanneer je vertelt :’ik nader de 40′, moeten ze niet vragen :’van welke kant ?’. Ik ben 3 x 17. Yannick bijna 1 x 17. Scheelt maar 2. Is maar net
hoe je je voelt. 😀

Welkom bij de club ! Veel plezier.

Martijn · 30 maart 2003 op 16:36

Indeed my dear Rob.
But as Paco said, there is still hope. Young girls dó like old(er) men.
I’m a sixty-eighth year old male and I have – what they call, a green leaf – as a wife.
Just act like your an artist and girls will do anything for (and with) you.
I did so with my wife Soon-Yi. For years I treaded hear as my own daughter, but when she noticed that I could act, she fell for me.

I hope you can use this information and live life too the fullest!

Sincerely yours,
Woody Allen…

Godspeed · 31 maart 2003 op 12:48

[quote]En ik wil er nog zo graag bij horen. Maar dat valt niet mee. Hoe ga je daar nou mee om?[/quote]

Je wil erbij horen, maar je bent zelf al zo ver dat dat eigenlijk niet meer kan, en daar zit dan ook jouw denkfout.

Hoe ga ja daar mee om?

Een midlifecrisis/peno-pauze is in aantocht.
Koop een motor (Harley Davidson) en ga lekker touren, met de wind in de nog weinige haren zul je menig jongere dame weten te strikken, als dat je doel zou zijn.

Als je dan met open pijpen langs een terrasje rijdt zal iedereen jouw kant op kijken. 80% zal denken wat een mooie motor, die heeft het goed voor elkaar. 10% zal danken ga toch ergens anders schowen met die herrie bak. En de laatste 10% is vrouwelijk en wil graag achter op.

Zo ga je daar dus mee om.

Groetjes,

Dr. Godspeed

Godspeed · 31 maart 2003 op 13:43

[img]http://home.hetnet.nl/~knighthans/columnx/Motordame.jpg[/img]

Wel opletten dat ze dan niet met je motor er vandoor gaat.

Groetjes,

Godspeed
:pint:

Rob · 1 april 2003 op 09:47

Hee Godspeed,

Tja, ik heb al 15 jaar lang een Harley. Verder heb ik een schitterende vriendin, die gewoon vier jaar jonger is (mijn vorige was 14 jaar jonger…) en sinds kort een zoontje. Geen echte penopauze in aantocht, bij mij is het gewoon de verlenging van mijn pubertijd. Wordt het ooit nog erger, kan ik altijd weer in een band gaan spelen, dat vinden die jonge meiden ook wel leuk….

Maar bedankt voor de reactie, errug leuk zo, het is toch mijn eerste column ooit.

Rob · 1 april 2003 op 09:53

Tja Godspeed, ik heb al 15 jaar lang een Harley. Verder heb ik een schitterende vriendin, gewoon vier jaar jonger (mijn vorige was 14 jaar jonger…) en sinds kort een zoontje.
Volgens mij is er (nog) geen penopauze in aantocht, ik heb gewoon structureel last van een verlengde pubertijd.
Als het ooit erger wordt kan ik altijd weer in een bandje gaan spelen…

Maar bedankt voor de reactie, altijd leuk, is toch mijn eerste column ooit.

Mien · 1 april 2003 op 17:48

Hoi Rob,

Inderdaad welkom bij de club. Je legt met je column de leeftijdsopbouw wel bloot bij ColmunX.
Wat een reacties!
Misschien tijd voor een nieuwe rubriek?
Ouwere jongere. Gelukkig zijn we zo oud als we ons voelen. Soms 60, maar meestal eronder!
By the way. Ik verhuis in september naar Helmond en heb nog tips nodig over leuke tennisverenigingen in de omgeving van Helmond.
So tell me!

Groet, ook Rob

Geef een reactie

Avatar plaatshouder