Railbeheerder ProRail bouwt volgend jaar voort op het succes van de OV-fiets. In de loop van 2006 gaat het project OV-hond van start. NS betaalt een deel van de aanloopkosten, omdat een afname van het aantal honden in de treinen positief is voor de waardering van de trein bij overige reizigers. De Dierenbescherming is ingenomen met het plan. Op veel stations kunnen reizigers al enige tijd tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden een fiets huren. Deze herkenbare OV-fiets is een groot succes. De OV-sector promoot de OV-fiets omdat deze ertoe heeft geleid dat veel reizigers niet langer hun fiets in de trein meenemen, maar op hun uitstapstation gewoon een fiets huren. Daardoor is de overlast voor reizigers aanzienlijk afgenomen.

Ook honden zijn in de trein vaak een bron van ergernis. Ze jagen medereizigers soms schrik aan, kunnen luid blaffen, ruiken niet altijd prettig en laten soms hun behoefte in het voertuig achter. Door reizigers in de gelegenheid te stellen, gewoon op het station een hond te huren, wordt veel overlast voorkomen. Projectleider Bruno den Herder: “Er komen honden van verschillende afmetingen beschikbaar. Een wat langere reiziger kan dus logischerwijze een wat grotere hond uitkiezen. Op speciaal verzoek kunnen ook Pekineesjes met een roze strik worden gehuurd. Hiervoor dient men wel tijdig te reserveren, maar het is leuk dat ook speciale doelgroepen kunnen worden bediend.”

Ook de Dierenbescherming is gecharmeerd van het initiatief. Veel dieren vinden reizen in een trein of bus onprettig. Door honden op stations beschikbaar te stellen, wordt aan dit probleem iets gedaan.

Categorieën: Fictie

DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

9 reacties

Kees Schilder · 16 november 2005 op 14:19

Wanneer komen de olifanten aan bod? 😀

Trukie · 16 november 2005 op 15:16

Ook leverbaar met een brandewijnkruikje en een afgemaakte gidsenopleiding?

Troy · 16 november 2005 op 15:22

leuke column, maarruhmmm 😕 😮

Tim · 16 november 2005 op 15:23

Alsof honden de enigste bron van ergenis zijn..

Soms heb je ook van die mannen met lange baarden in gewaden 😛 gaan we die ook zo behandelen?

Ma3anne · 16 november 2005 op 16:52

Ik mis mijn hondje, dat twee maanden geleden overleden is nog dagelijks. Toch maar eens vaker met de trein dan. 😮

ietje · 16 november 2005 op 16:59

laten ze gewoon bij elk NS station een soort ‘leenwinkel van Sinkel’maken: kinderen, schoonouders, te zware boeken, kortom alles wat je tijdens een treinreis liever niet bij je hebt.

melady · 16 november 2005 op 23:57

Snap je punt niet echt met deze inzending/column.
Kan ik dan b.v. een OV Mosje inhuren?

Li · 17 november 2005 op 08:54

Ha, een Lieshond i.p.v een Keeshond dus 😀

DriekOplopers · 17 november 2005 op 09:49

“Snap je punt niet echt met deze inzending/column”, schreef iemand.

Er zit ook niets achter. In de afgelopen columns ben ik steeds hard tekeer gegaan tegen allerlei lieden, en in de volgende zal dat ook weer het geval zijn. Ik had wel zin om nu even iets lichtvoetigs te verzinnen. Als ontspannen geintje tussendoor. Vandaar een verzonnen persbericht over een nieuwe service, zeer doeltreffend inmiddels betiteld als “Lieshond ipv Keeshond”.

Groet’n,

Driek

Geef een reactie

Avatar plaatshouder