Raaskallend schelden en ongenuanceerd meningen spuwen onder het mom van satire, is een affront jegens de meesters van dit genre: Kees van Kooten en Wim de Bie.

Ik denk direct aan Mehmet Pamuk, de Turkse gastarbeider die beter Nederlands praat dan zijn groenteboer Henk Blok. De spanning tussen de twee, Pamuk roept sympathie op en Blok compassie, genereert zodanig verfijnde humor, dat de boodschap voor iedereen zowel duidelijk als acceptabel is.

De onderliggende emotie van hedendaags verbaal geweld is angst voor elkaar, wat blinde agressie oproept. Angst is een slechte aangever en verminkt satire tot een persiflage van zichzelf.

Meer #BinnenDoorDenkers op https://robertbeernink.nl/

Categorieën: Algemeen

Robert

Robert Beernink auteur van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten. Zijn motto: elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof.

1 reactie

Nummer 22 · 27 maart 2021 op 15:51

Geweldig! De man met de snor en muts! Met Kees van Kooten correspondeer ik over wat nu mijn tijdverdrijf is geworden: Knipsel proza/lijmgedichten. Het contact is al van jaren ter ug. Zijn laatste reactie was een brief met een CD. Kees schreef: Beste…….. Hier een CD dan kan ik ’s 90 minuten naar jou lullen!, maar dat terzijde. Zegt dit u ook wat: De Neusfluiters? en natuurlijk de leraar Duits met zijn Goethe gedichten. Blijf gezond!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder