Alcohol drinken is oké, als je maar niet te veel drinkt. Toch? Fout. Alcohol is ongezond. De gezondheidsrisico’s zijn zelfs vergelijkbaar met roken. Dat is de conclusie van nieuw groot internationaal onderzoek. En werd breed uitgemeten in de media.

Dat roken het risico op kanker verhoogt, is al lang geen geheim meer. Het meeroken trouwens ook. 
Maar ook passief alcohol drinken is een stuk gevaarlijker dan eerst gedacht. Na een uurtje in de buurt van een wijndrinker zijn de negatieve effecten al merkbaar.
Picture this; je zit nietsvermoedend in een restaurant van een spaatje rood danwel blauw te genieten, en plots vind iemand aan het belendende tafeltje het nodig om een flink uit de kluiten gewassen fles rum te openen. Dat is niet alleen een grove inbreuk op jouw recht op gezondheid, maar ook ronduit gevaarlijk, zo blijkt nu uit een grootschalige metastudie van de het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker o.l.v. Prof.Dr.Mr.Ir.R.Leijdecker (1955).

Leijdecker: ‘Bij het drinken en doorslikken van een slok rum door iemand aan een tafeltje naast jou, komen er microdruppels alcohol vrij die in jouw luchtwegen belanden,  of in de poriën blijven kleven. 
Soms zijn die microdruppels zelfs met het blote oog zichtbaar. Daarom raadt het O.I.L. Onderzoeksinstituut Leijdecker  aan om restaurants voortaan op te delen in een alcohol-loze ruimte en een afgesloten zone voor alcohol gebruikers, waar ze in alle rust onder elkaar kunnen genieten van hun ongezonde hobby zonder anderen daarin te betrekken.

Daarnaast zou de regering de accijnzen op alcohol kunnen verhogen, om een gedragsverandering bij de bevolking te bewerkstelligen. Daarnaast zouden afschrikwekkende teksten op flessen alcohol bevattende drank moeten komen, zoals: “alcohol drinken is dodelijk” en “ drank tast je poriën aan”. Hoe minder alcoholgebruikers, hoe minder passieve alcoholgebruikers, luidt de redenering.’

De stichting brandnetelsensatie, een organisatie die zich inzet voor de promotie van plantaardige voedsel en drank, wil echter nog een stap verder gaan. “Alcohol drinkers kiezen er zelf voor om ongezond te leven, maar wie passief alcohol drinkt wordt eigenlijk onterecht een ongezonde levensstijl opgedrongen”, argumenteert Henriette van der Asbak-Uralt (Stichting brandnetelsensatie). “Daarom pleiten wij voor een algemeen alcoholverbod in de horeca. Het zou ook goed zijn dat ouders geen drank meer mogen zuipen in een afgesloten ruimte bij hun kinderen, bijvoorbeeld in de wagen, of in de eetkamer.”

Van der Asbak-Uralt pleit ook voor een alcoholverbod voor minderjarigen. “Hotels die nog een glaasje wijn ter verwelkoming aanbieden aan minderjarigen zouden eens goed in de spiegel moeten kijken. Geef die kinderen dan een onbespoten ijsje, als je toch iets wilt geven!”
“Binnen vijftig jaar zullen de mensen zich afvragen hoe het in godsnaam mogelijk was dat we onze kinderen passief en actief alcohol lieten mee-drinken”, besluit van der Asbak-Uralt.

BREAKING NEWS:
Heinz doet mayonaise en ketchup in één fles: ‘MAYOCHUP’
Is er, vraag ik mij af, al onderzoek naar gedaan voor wie dit dodelijk gaat worden….?


van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

5 reacties

Nummer 22 · 20 oktober 2019 op 18:19

HNBOMM:Het Grote BevolkingsOnderzoek Mayochup, zal deze nieuwe week de Maychup gebruikers het dun door de onderbroek, boxers, string en zij die geen onderkleding dragen, laten lopen! Dus waarde van Gellekom nog even geduld.
Namens het O.I.L.
Nummer 22,
Persvoorlichter

Nummer 22 · 21 oktober 2019 op 22:37

Uit het onderzoeksrapport van het inmiddels gewaardeerd O.I.L. (1955) blijkt dat de Mayochup en dat ofwel een eigen mixture uit het recepten boek van R. Giphart of bij een frituurkot, imbiß, eigen brouwsel of van de Kebab als kapsalon bereiding of tijdens de Heel Holland Mayochup uitzending door de Obsitas zelf benoemde culinaire mayochup deskundigen wordt geproefd, de mond, slokdarm, maag en darmstelsel laat ontploffen omdat de Helicobacter pylori bacterieën zelfs het loodje doet leggen ( deze bacteria is uniek omdat het in een hoge zuurgraad kan overleven, lees urease enzym activiteit)en als een vulkaan uitbarsting de gehele onderkleding eruit laat zien als na een kakafonische terroristische aanslag. Ook de openbare, thuis en winkel toiletten direct gesloten moeten worden op last van de Toilet Politie van de PotVrienden Verraders (PVV). Glibber partijen, fotoos van gebroken heupen en selfies van de smurrie massaal de digitale snelweg laten crashen, maar dit terzijde. Kortom: Het Mayochup Paradijs is een hel voor de schoonmakers en de Stikstof en CO uitstoot neerslag is waar niemand maar dan ook niemand wat aan kan doen, zelfs de koning en koningin niet omdat zij meer op de pot zitten dan iets niets zonder kreunen kunnen uitkramdn dan: Strontgenoten, ook deze maanden moeten we het toilet papier massaal inkopen, maar onze kosten is – wat de premier orakelt ‘ gedoe’. Waarvan akte!

G.van Stipdonk · 3 november 2019 op 09:08

Proficiat. Had er nog nooit van gehoord: mayochup! Dat ze daar niet eerder op gekomen zijn. Heinz, de enige echte!

Tim uut Kwedamme · 3 november 2019 op 16:39

Ik heb ook nog nooit gehoord van de mayochup. Ik vond het een goede column. Ik vind dat je leuk bracht. Serieus, maar ook luchtig. Een leuk stukje om te lezen.

Mien · 5 november 2019 op 23:50

Ik stikstof bijna van het lachen. Welldone (of is dat ook dodelijk?) van Gellekom. Keesie in een bakkie! 👍😉

Geef een reactie