Van onze verslaggever

Nederlanders moeten er rekening mee houden dat ze moeten doorwerken; ze moeten er rekening mee houden dat ze niet tot hun 62e, niet tot hun 65e, niet zoals bv Denen mogelijk tot hun 71e moeten doorwerken. Nee, Nederlanders moeten voortaan gewoon doorwerken. Dus als het even kan, tot aan hun dood. De maatregelen zijn volgens de energieke rechts-liberale premier nodig om het dreigend tekort aan werknemers te bestrijden. Bovendien is het huidige pensioenstelsel te duur voor de Nederlandse staatskas. Hij zou hebben gezegd: “liever een zieke werknemer dan geen werknemer”, hiermee loopt hij vooruit op de afschaffing van de WAO. Dit weer als obligaat vervolg op afschaffing van de WW. Het een is nou eenmaal niet los van het ander te zien, aldus de heldere toelichting van de jonge premier.

Komend jaar wordt een nieuwe beroepsgroep medisch-etisch geselecteerd, om zich bezig te houden met de zogenaamde goedkeuringen (GK). De goedkeuringen dienen ervoor om ook, en vooral medisch- juridisch, zieke werknemers goed te keuren, zodat dat de nieuwe wetgeving niet door allerlei procedure vertragende beroepszaken ondergraven zal worden.

Voorts zal de uittreedleeftijd niet langer gekoppeld worden aan de levensverwachting (LVW), maar zal geleidelijk aan, gekoppeld worden aan de doodsverwachting (DVW). Dit betekent al gauw een inperking van jaren naar een wat kortere overganngsperiode van enkele weken. Bij overlijden op de werkvloer speelt dit probleem niet eens.

Volgens Rutte zijn maatregelen noodzakelijk om de Nederlandse economie “levensvatbaar” te houden. En is het een kwestie van tijd voordat zelfs een kind dat begrijpt.

Categorieën: Actualiteiten

4 reacties

arta · 29 januari 2011 op 15:48

Ik begrijp je punt, maar echt helder staat het er niet. Zelf ga ik er maar gewoon vanuit dat ik tot mijn tachtigste zestig uur per week moet werken, dan kan het alleen maar meevallen, he?
Die afkortingen in de tekst zijn overigens totaal overbodig.

Mien · 30 januari 2011 op 01:25

.

Met [b][u][url=http://www.youtube.com/watch?v=qHUP5467V88]uittreden[/url][/u][/b] hoef je niet te wachten tot je pensioen hoor!!!

Mien lives 24/7

lisa-marie · 30 januari 2011 op 19:40

ach in 2012 in decenmber ergens is het toch afgelopen…

Harrie · 31 januari 2011 op 10:15

Werken wordt hier wel schanduleus neergezet. Ik vind het leuk hoor in mijn bos. Maar ja ik ben allang over de 70. Arbeit adelt.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder