Het sleept al jaren voort. Jaaaaaren. De faktuurterreur van Planet Internet. Fakturen voor iets wat niet bestaat. Daar kun je wat aan doen. Zou je denken… Je belt of mailt met Planet Internet. Heel lang geleden kreeg je dan iemand aan de telefoon die, als gevolg van totale incompetentie, uitlegde dat het allemaal op een misverstand beruste maar dat het werd opgelost (dat heb ik zelfs schriftelijk). Na tientallen telefoontjes en brieven ben je dan niet meer echt geneigd vriendelijk te blijven maar omdat het in je eigen belang is doe je je best. In mijn geval verschrikkelijk hard mijn best. Ik mag best wel stellen dat ik inmiddels een Nobelprijs heb verdiend. De Nobelprijs voor geduld, schappelijkheid en mensenlievendheid. Of iets in die geest.

Maar dat was toen. Inmiddels zou ik niet meer voor zo’n prijs in aanmerking komen. Ik ben nu zover dat ik een zeer lange gevangenisstraf voor lief zou nemen. Voor moord en doodslag. Ik zou de naam van het betreffende slachtoffer nu graag hier bekend maken maar dat heeft geen zin. De betreffende persoon heeft inmiddels zo veel ergernis veroorzaakt bij Planet Internet-klanten dat hij is gepromoveerd. En z’n plaatsvervanger? Die heeft hij niet. Planet Internet is namelijk geautomatiseerd. Om ons beter van dienst te zijn. Meneer Automatiseer bepaalt nu al sinds jaren dat ik Planet Internet geld schuldig ben en om de zoveel tijd gaat dat gepaart met dreigbrieven waarin staat dat ik van het net wordt afgesloten. En toch doen ze dat niet. Waarom niet? Omdat ik niks met Planet Internet heb. Geen abonnement, geen diensten, nada, niks. Dus er valt niks af te sluiten.

Dan maar een incassobureau op de wanbetaler afgestuurd. Eerst een paar dreigbrieven en dan gebeurt het echt. De eerste brief valt in de bus. Maar ik heb geluk want bij het incassobureau werken nog gewone mensen. Eén van die mensen begon zelfs te twijfelen of de vordering van Planet Internet wel rechtmatig was. En raad eens? Dat was niet het geval. Men ontdekte dat er ergens een foutje was gemaakt. Ergens in een grijs verleden, toen Planet Internet nog niet geautomatiseerd was, heeft een ontzettende oetlul, bij wijze van verhelping van een technisch probleem, een soort ‘schaduwaccount’ aangemaakt. Dit zijn niet mijn woorden en om dit stukje niet nog saaier te maken ga ik daar ook niet verder op in. Hoe dan ook, de lieve dame van het incassobureau deed haar werk en melde dat Planet Internet geen vordering op mij had en dat het probleem zou zijn opgelost. Het incassobureau sloot het dossier en daarmee zou het probleem zijn opgelost.

Zoals ik al zei is Planet Internet geautomatiseerd, om ons beter van dienst te zijn. Dus vallen er sinds een tijdje weer fakturen op mijn deurmat. Je kunt dus bellen, mailen en posten wat je wilt, je verhaal komt wel weer bij zo’n ontzettend trage oetlul of greppelkut terecht maar die kan je niet helpen want de computer verteld hem of haar dat je nog een rekening hebt open staan. En een computer liegt niet, die verzint dat niet zelf. En dus begint het spel weer opnieuw.

Toch moeten er bij Planet Internet nog echte mensen werken. Mensen uit de tijd dat daar al alles mis begon te gaan. Dat bewijst namelijk hun nieuwste tv commercial. Daarin figureert een mollig vrouwtje die haar was doet aan de waterkant. En dan bedoel ik zoals ze dat twee eeuwen geleden nog deden. Op haar knieën met zo’n schrobbord. Bij Planet Internet denken ze dus dat Nederlanders een soort onderontwikkeld volkje zijn, die je, net als vroeger in Afrika de negertjes, met kraaltjes en kettinkjes kunt blij maken. Niet alleen illustreren ze daarmee geheel ten onrechte dat ze superieur zijn ten opzichte van ons gewone idioten maar ze blijken ook nog een enorm gevoel voor humor te hebben. Het dommige huisvrouwtje wordt namelijk op het einde van het filmpje ook nog eens meegesleurd door een speedbootje. Ontzettend grappig! Dat zullen ook de ouders vinden van de twee meisjes die nog maar zeer kort geleden zijn overvaren door zo’n speedboot. Eén van deze meisje is dood.

Ik vraag me dan ook af of de ‘echte’ mensen bij Planet Internet inmiddels niet ook geautomatiseerd zijn. Hun toch al onbruikbare grijze cellen zijn gewoon vervangen door een made-in-China pakketje software en het hele spul wordt ’s ochtends simpelweg geactiveerd door er een bak slappe leut in te gieten. Het schorriemorrie gaat 8 uur lang op automatische piloot en om 5 uur gaat de software volledig geautomatiseerd in de home sweet home modus.

Ik maak me dus geen illusies meer. Planet Internet zal tot aan mijn dood op mijn nek blijven zitten. Ik zal verstikken in de onmetelijk berg fakturen, dreig- en incassobrieven. Planet Internet heeft er een nobel streven van gemaakt mij en andere brave borsten te metamorferen tot bloedorstige en wrede wezens. Misschien dat ik nog voor mijn dood wordt gered uit die onmenselijke berg papieren terreur maar dan zal het reeds te laat zijn. Ik zal dan verworden zijn tot een bleke en bloedeloze creatuur met holle ogen en ik zal kwijlend en grommend voor mijn redders staan en hen smeken om een genadeschot.


16 reacties

Outsider · 22 augustus 2005 op 11:13

Leuk geschreven stuk. Mijn ervaring met Planet Internet is ook heel slecht. Een jaar of vijf geleden begon ik met internet via de telefoonlijn met Planet als provider. Dat kostte 10 gulden per maand. Ik kwam er al snel achter dat er ook genoeg gratis providers zijn, dus ik wilde wel van Planet af. Dat kon niet want ik zat er een jaar aan vast. Na dat jaar was ik 3 weken te laat met opzeggen, zodat ik er opnieuw een jaar aan vastzat. Ik heb dus 2 jaar voor Planet Internet moeten betalen terwijl ik er eigenlijk na 2 maanden al weer vanaf had gewild.

WritersBlocq · 22 augustus 2005 op 11:43

Het lijkt mijn verhaal wel!!! Ook ik heb Intrum Justitia achter me aan gekregen, jaren nadat ik geen lidmaatschap meer had bij Planet en mijn dossier is overgeheveld naar mijn rechtsbijstandverzekering. Deze kon niets voor mij betekenen, omdat de hoofdsom net onder het bedrag lag om in aanmerking te komen voor die broodnodige, maar in beginsel absoluut onnodige, rechtsbijstand.
Planet Internet? Wat mij betreft naar de maan!

Domicela · 22 augustus 2005 op 14:02

En “retour afzender, niet meer op dit adres” werkt zeker ook niet? Plaatsvervangende irritatie, dit stukje, lang leve Tiscali! 😉

melady · 22 augustus 2005 op 14:53

[quote] Ik zal dan verworden zijn tot een bleke en bloedeloze creatuur met holle ogen en ik zal kwijlend en grommend voor mijn redders staan en hen smeken om een genadeschot.[/quote]:-D 😀
😀 😀

Zeer hrknbr. Dit gaat over planet internet, maar er kunnen wat mij betreft, diverse instantie’s, zoals b.v. I.B.G., de belastingdienst, K.P.N. N.S. staan.
Breek me de bek niet open!

Prachtig geschreven!

vanlidt · 22 augustus 2005 op 15:06

Als dit geen antireclame is, weet ik het niet meer. Wellicht terecht. Ik ben (tot nu toe) zeer tevreden over chello via de kabel. 🙂

viking · 22 augustus 2005 op 19:36

@ outsider: jouw probleem met Planet Intercrap kan ik begrip voor opbrengen, in het voordeel van deze mega-aarsen om de simpele reden dat dat nu eenmaal de voorwaarden van een eenvoudige zakelijke overeenkomst is. In mijn geval is dat iets heel anders. Onze overeenkomst [i]is[/i] ontbonden maar die ongelooflijke zultkoppen blijven gewoon faktureren.

SenorChielos · 22 augustus 2005 op 20:29

Planet Internet, Chello, Essent, allemaal 1 pot nat, niet te bereiken!

Daar komt dan nog eens bij dat al die bedrijven een helpdesk hebben tegen 10 Eurocent per minuut, waar je dan zeker een half uur voor in de wacht staat. Dus als je belt met je mobieltje omdat UPC je Internet en telefoon weer eens heeft afgesloten terwijl alles via automatische incasso verloopt, moet je dus én de kosten voor je mobieltje + die 10 Eurocent per minuut betalen. Tel uit je winst.

Klink ik nu erg gefrustreerd? Ach, ik heb gewoon m’n buik vol van die geldklopperij!
Dan al niet te spreken over die spookfacturen, die zomaar binnenkomen.

Het is allemaal heel herkenbaar en goed omschreven, helaas 🙁

ietje · 22 augustus 2005 op 20:50

je schrijft zo goed dat het je ook vast wel lukt om een overlijdensadvertentie over jezelf op papier te zetten en naar Planet te zenden. En ik verwacht dat je dan geen facturen meer krijgt; ze hebben cursussen bij planet om hier heel kies mee om te gaan.

Li · 22 augustus 2005 op 23:17

Dan heb je nog een soort van mazzel Viking
Mijn zoon kreeg Planetrekeningen van de vorige bewoner, die hij meteen terugstuurde. Inmiddels hijgt er een incassobureau in zijn nek en moet hij bewijzen dat hij niet de vorige bewoner is 😕

Troy · 23 augustus 2005 op 00:58

Jammer dat “ook dat nog” niet meer bestaat. Daar was dit een uitstekend stukje voor geweest. Ennuh….grrrrr!!!!. Lang leve de automatisering 😡 😡 😡

Louise · 23 augustus 2005 op 07:56

Dit stukje naar alle planet e-mailadressen die je maar kunt vinden (www.planet.nl) en misschien naar de krant.

Een lekker geschreven hilarisch stuk en wat mij betreft precies op tijd. Wij hebben chello namelijk en hadden het er gisteren over om over te stappen naar planet.
Dat doen we dus maar even niet 😉

Kees Schilder · 23 augustus 2005 op 09:12

Je kunt mijn onderzoeksburo inhuren Viking.wanneer mijn buitenmedewerker, heer Ab, het pand van Planet binnenstapt gebeurt er van alles tegelijk. Niet echt subtiel maar wel praktisch en zeer oplossend.
Goeie column ma man 😀

Ma3anne · 23 augustus 2005 op 12:17

Op een geweldige manier de ergernis van veel mensen verwoord. De naam ‘Planet’ kan wat mij betreft zo vervangen worden door meerdere bedrijfsnamen.

Btw. Bij UPC (chello) vind ik de laatste tijd de bereikbaarheid en telefonische afhandeling van problemen prima. Had nooit gedacht dat dat me nog eens uit mijn pen zou rollen na alle ergernis van de afgelopen jaren.
Alleen klote dat ze me steeds van internet gooien als ik mijn rekeningen niet betaal (lees: kan betalen). 🙄

klungel · 23 augustus 2005 op 13:46

Goed geschreven hoor 🙂

En ach, hoe onherkenbaar voor mij.
Maar ja, ik heb mijn opleiding mee en dat werkt echt. Maar factureren kunnen ze, die providers. Om het even welke want volgens mij gebruiken ze allemaal dezelfde software.
Ik laat ze dus altijd een bevestiging sturen van mijn aanmelding of opzegging en die kan dan weer in drievoud retour bij een foute facturering.

KawaSutra · 23 augustus 2005 op 18:04

Goeie column Viking.
Ik vind de oplossing van Ietje eigenlijk wel aardig gevonden. Is het proberen waard toch?
Als je nu bij de gemeente aangifte doet van overlijden ben je misschien in één klap van al die geldkloppers af. 😀

gast · 9 maart 2008 op 11:11

Ccnl Galleria tomb coppia Cistite Cause Gerenzano Grado net lotto replica Torta Lentate Multimedia italiano light [url=http://www.sporting-club.ru/results/tutto_gratis_figa/tutto_gratis_figa.htm]the figa sporting-club.ru tutto gratis[/url] Midi Gravidanza Porno jpg presentazioni Vanno [url=http://www.sporting-club.ru/results/canzoni_napoletani/zima/canzoni_napoletani.html]and Canzoni Napoletani[/url] sesso incontri gratis Deusanio Vetrerie basi Turistico Ufficio Razzismo Diesel trendy Acmilan Della Corso Disney registrazione Oggi Portatili Unghia [url=http://www.sporting-club.ru/results/archivio/lasposadifirenze/lasposadifirenze.htm] Lasposadifirenze[/url] boy Elettrocalamita free ragazze scaricare Telefonini Sfondi cerro chiamami pascoli combinate funzione Editrice [url=http://www.sporting-club.ru/results/index_elenco_numeri_cellulare.htm] elenco cellulare numeri sporting-club.ru[/url] Nera 730 house Webcam inno Della [url=http://www.sporting-club.ru/results/index.htm]the Cucina Tongo[/url] gratis sesso Tremore Sxa Telecomitalia Con exploited gratis versioni Ville trattore Istituto gratis Gratis xxx Registrare quiz madisen Principio [url=http://www.sporting-club.ru/results/lucrezia_sperma_party/blog/lucrezia_sperma_party.htm]a Lucrezia party sperma[/url] video Costituzionale matura Liste Architettura gonna Nokia coppia Grillo negozi Canzoni Sanitario Visto film [url=http://www.sporting-club.ru/results/tranne/driver_stampante_epson_stylus_color_480/index_driver_stampante_epson_stylus_color_480.htm] Stylus 480 Stampante sporting-club.ru Epson Driver Color[/url] Castelli Relaxa sesso fake addio amatoriali Eiculazione Iwc Osteria scaricare [url=http://www.metroweb.ru/news/blog/diana_carabina_prezzo_listino_compressa_aria_carabina/index_diana_carabina_prezzo_listino_compressa_aria_carabina.html]the compressa aria listino diana prezzo carabina carabina[/url] Albergo danza free film Calendario origine [url=http://www.metroweb.ru/news/index_line_on_ecm_gratis_fad_ecm.htm]the ecm fad ecm on gratis line[/url] Guinnes annunci Emilia italiano foto gratis foto Film 5400 Software Francia Nome Tabella canzone Cartoni [url=http://www.metroweb.ru/news/spiate_sotto_la_gonna/spiate_sotto_la_gonna.htm]the la sotto spiate metroweb.ru gonna[/url] Legge Imi Riesi Cura Per bang Napoletanagasclienti gratis gratis Sexi negozio nel figa Sito [url=http://www.metroweb.ru/news/produzione_letti_a_scomparsa_a_muro/screen/produzione_letti_a_scomparsa_a_muro.html]or a a muro metroweb.ru scomparsa produzione letti[/url] nudo gratuiti Premaman Del Cerco modello Ottimo Blanco Povera video bruno Prostata gratis Trasformazione Infissi Per Prefabbricato grassa Cassette [url=http://www.metroweb.ru/news/scarica_gratis_il_convertitore_di_dvd_e_dvix_in_mpeg4.html] Dvd Gratis Scarica E Dvix Mpeg4 Il Convertitore Di metroweb.ru In[/url] Fisioterapia Swaroski romanticismo Classica Lavoro Seno gratis final hotel Collezione transex Piaggio fiesta Contravvenzione capuano Fiscale Leon Riccardo Curriculum video [url=http://www.metroweb.ru/news/down/biglietti_comunione_scaricare_gratis/page_biglietti_comunione_scaricare_gratis.htm]the comunione biglietti gratis scaricare[/url] grasse Walt Con nudi Coniglietti gratis nude Desinenza Informazioni Soggiorni tutto gratis gratis 2006 Adrano hard Sito Con casale nuda [url=http://www.metroweb.ru/news/lol/filminrete_film_per_adulti_in_versione_integrale_direttamente_a/filminrete_film_per_adulti_in_versione_integrale_direttamente_a.html]or per a integrale film in versione direttamente filminrete adulti[/url] nudo Partner Motore Time Ministerodellefinanze teen duff

Geef een reactie

Avatar plaatshouder