Temidden van de polderdrollen zal ik mijn spannende avonturen tijdens mijn fietstocht langs de dijk vorm proberen te geven. Mijn verhaal zo visueel mogelijk beschrijven alsof je daarmee de zilte geur van het water zou kunnen ruiken, en het opschietende gras met daarin verdwaasd kijkende schapen zien te grazen. Spannend. Ach ja, veel spanning is er niet aan te beleven, afgezien van de vele vormen drollen waar ik net zoals de wolken gezichten en figuren in probeer te ontdekken. Een verdwaald zwart schaap waar ik mezelf af en toe mee identificeer maakt een bokkesprong van schrik als ik hem/haar passeer. Verrek, hij lijkt echt op mij. Ook al zo achterdochtig.. Nog meer spanning als ik een schaap schor hoor blaten terwijl ze haar staart optilt om een straal geel vocht weg te spuiten. De spatten vliegen door de wind terug in haar wollen vacht. Brr… Je zult er maar naast of op moeten. Alsof je in de stemming zou raken van de rest van wat er aan haar ondereinde vast zit geklonterd. Hoe bestaat het, ieder jaar worden er toch weer lammetjes geboren. Het mannetje is vast zo blind als een mol. Ik vervolg mijn weg en het weer veranderd net als mij zijn stemming. Het wordt kouder en ik trek snel mijn vest weer aan. Nog een heel stuk terug te fietsen naar huis neem ik ieder detail dat op mijn weg wordt geplaatst nauwkeurig in mij op. Van afval in het water tot het rollen in de drollen van een paar uitbundige vieze maar vrolijke schapen. Zij hebben het zo slecht nog niet. Wel eens van een zieleknijper voor schapen gehoord? Thuis gekomen kom ik er achter dat ik een souveniertje heb meegenomen. Iets van het gele vocht uit het gras is in mijn vest blijven hangen….

Categorieën: Algemeen

6 reacties

Meralixe · 31 december 2011 op 09:08

Voor mij een moeilijke column.
Er staan ook enkele zinnen bij die niet kloppen en die men er bij het herlezen ZO kan uithalen.

Voorbeeld:….zoals de wolken….zoals BIJ de wolken.

In uw zin proberen ook de wolken figuren te ontdekken in de drollen.

Blijven oefenen!!!! :eh:

Ashley · 31 december 2011 op 09:18

Je hebt gelijk. De eerste zin moet je al te veel nadenken.. Te laat bedacht.. Maar oefening baart i.d.d kunst, ik schrijf graag en heb altijd iets aan opbouwende kritiek.

Meralixe · 31 december 2011 op 09:27

Ik zit nog aan mijn eigen zinnen te prutsen en krijg al reactie!!!!!

Goede morgen iedereen!!! :kus:

Libelle · 31 december 2011 op 10:32

Ik vond je eerste column beter.
Dit trekt me niet zo , de details die je beschrijft zijn allemaal vies en besmuikt, er is toch veel moois te zien in de polder? Een schaap rolt nooit! Leg een schaap op zijn rug en hij komt niet meer overeind. Soms als hij zijdelings ligt al niet meer. Ik heb er diverse rechtop gezet in mijn leven.

arta · 1 januari 2012 op 21:03

Je schrijft leuk, Ashley.
Hier en daar mag het wat gestroomlijnder, maar het leest lekker en ik lees er plezier in schrijven uit! Leuk.

Mien · 8 januari 2012 op 20:07

Verfrissende kijk op de dingen … eh … schapen.
Goede titel.
Met plezier gelezen.

Mien

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder