Exclusief en groot nieuws. Uit de inquisitieoverzichten van de Telegraaf blijkt dat het Haagse schorriemorrie zich op schandelijke wijze verrijkt heeft met zonnebril en rompertjes. Ontluisterend. En dat terwijl de crisis voortwoekert en menig hardwerkende burger zijn baan verliest. Zakkenvullers zijn het. Met geld van de belastingbetaler. De vetgedrukte koppen spetterden van het onder druk staande papier af. Groot nieuws. Rompertjes en een zonnebril. Het is duidelijk dat de krant van wakker Nederland haar reputatie op het gebied van de onderzoeksjournalistiek met deze onthulling nog eens stevig kracht bij heeft gezet. De onderbuik is weer stevig gevoed. Het smaakt naar meer. Opkloppen die verhalen. Onrust stoken. Brandstapels bouwen. Toe maar jongens. Recht aan het gesundes Volksempfinden. Je moet ten slotte wat om als krant te overleven. Doortimmerde platheid als kwaliteit.
Het is bijna jammer dat de nijvere journalisten geen belastende declaraties van de eerste burger van het land hebben gevonden. Had het niet fantastisch geweest als zijn imago van saaiheid door het declareren van prostitueebezoek wat was opgevijzeld. Helaas. Geen nieuws wat dat betreft.
Verder is bij de Telegraaf Michael dood. Bolle Jan dood. In andere kranten zijn ook weer ruim 100 Irakezen dood. Naast de zonnebril en rompertjes domineert de dood. In Soedan sterft even niemand. Waarschijnlijk blijft het aantal onder de grens van noemenswaardig. Hier is het overigens lekker weer.
Ik pak de fiets. Het was een drukke week. Even naar nergens. Ik ben zo terug.


5 reacties

Mien · 29 juni 2009 op 17:55

Maar Frank, dit is juist wereldnieuws in komkommertijd.
Onder ons gesproken. Het is een gecodeerde boodschap van de Telegraaf hoor.
Zonnebrillen staan voor schaduwboekhouding van malafide praktijken en het niet aan het daglicht bloot willen stellen van onoorbare zaken. Rompertjes staan voor vuile was nooit en te never buiten hangen.

Mien leest tussen de regels en boodschappen door.

lisa-marie · 29 juni 2009 op 18:22

Terecht poldernieuws, het gaat nergens over en toch ook weer ergens over. 😀

arta · 29 juni 2009 op 18:58

Mooi!
🙂

SIMBA · 29 juni 2009 op 19:11

Lekker stukje tekst!
Weet je wie ook dood is…Farah F. van de Charlies Angels 😀

maurick · 1 juli 2009 op 01:36

De boodschap is meer dan duidelijk.

[quote]Verder is bij de Telegraaf Michael dood. Bolle Jan dood. In andere kranten zijn ook weer ruim 100 Irakezen dood. Naast de zonnebril en rompertjes domineert de dood. In Soedan sterft even niemand.[/quote]

Die vind ik erg goed, vooral de laatste zin.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder