Geachte heer Ram,

Via het world wide web kwam mij het bericht onder ogen dat u op zoek bent naar het welbekende schaap met de vijf poten. Nu ben ik niet zo’n wollig type en zeker geen kuddedier maar gezien de werkervaring in mijn huidige én voorgaande functies, waarin ik opereer als een spin in het web, ben ik ervan overtuigd dat ik uitermate capabel ben voor deze functie. Ik heb de indruk dat ik mij als een vis in het water zal voelen in de werkomgeving die u mij kunt bieden. Via mijn eigen netwerk heb ik namelijk begrepen dat de toekomst van uw organisatie aan een zijden draadje hangt. Graag wil ik daarom, in deze brief, ook de aandacht vestigen op dat deel van mijn curriculum vitae waarin staat vermeld dat ik een dikke boterham heb verdiend bij de rioolinspectie. Het is in deze periode geweest dat ik kennis heb mogen maken met het fenomeen bruinwerken. Maar belangrijker voor u, ik weet hoe ik uw bedrijf uit de shit kan halen. Het is immers zo dat ik vliegen met stroop vang, weet u?

Mocht u onverhoopt denken dat ik ben overgekwalificeerd voor deze vacante plek, dan ben ik uiteraard van harte bereid mij een, twee, drie een poot uit te laten draaien om op deze manier te voldoen aan de door u gestelde functie-eisen. Met mij op de positie van de bij u beschikbare vacature, ben ik van mening dat wij tot een win-win situatie kunnen komen waarbij uw organisatie garen kan spinnen.

In afwachting van uw antwoord verblijf ik dan ook hoogachtend,

H. Spinsel

Categorieën: Gein & Ongein

8 reacties

Louise · 20 april 2005 op 07:39

PS met mij zit u gegarandeerd geramd…

Ma3anne · 20 april 2005 op 12:47

Euh… ik weet hier niet goed weg mee.

😕

champagne · 20 april 2005 op 13:18

…aardig bedacht maar het heeft het voor mij net niet…sorry.

🙁

KingArthur · 20 april 2005 op 13:51

Aaj, jammer. Heb ik de plank net mis geslagen. Leeswijzer: Misschien moet deze brief iets letterlijker gelezen worden. Acht min drie is toch vijf?

Mup · 20 april 2005 op 15:08

[quote]dan ben ik uiteraard van harte bereid mij een, twee, drie een poot uit te laten draaien[/quote]

Aangenomen,sinds gisteren al, voorspel ik, kan haast niet missen,

Groet Mup.

WritersBlocq · 20 april 2005 op 18:05

Hij is helemaal in mijn straatje, ik vind hem top! Zal wel door onze hersenspinselarij komen? Ach, aan wie het ook ligt, niet aan ons King, want WIJ vinden hem toch geweldig? Anderen doen weer wat op een ander web waar ik soms geen chocola van kan maken 😕 maar dat kan aan mij liggen 😛
Groetje, Pauline.

pepe · 21 april 2005 op 09:35

Aardige brief, vind het knap hoe je steeds weer al die gezegdes in een tekst verwerkt krijgt.
Deze vind ik net iets minder leuk dan de eerdere stukjes.

Li · 21 april 2005 op 21:17

Geef mijn portie maar aan Fikkie 😀

Geef een reactie

Avatar plaatshouder