Dat politici nooit te vertrouwen zijn, mag duidelijk zijn. Althans voor mij. Daarom kan ik me goed voorstellen dat het volgende telefoongesprek plaats zal vinden of al heeft plaatsgevonden:

‘Hoi Zalm, met J.P.’
‘Hoi J.P., what’s up?’
‘Nou ja, ik bel je om even een strategisch akkoord met je te bepalen’
‘Oké, zeg het maar J.P. Wat stel je voor?’
‘Nou ja, zoals je weet heeft de PvdA gewonnen en tegelijkertijd wij ook. Maar het punt is, dat ik liever met jou wil regeren’
‘Weet ik J.P. Maar wij halen geen meerderheid met ons aantal zetels, dat weet je’
‘Nou ja, daarom bel ik. De kiezer heeft gesproken en iedereen verwacht nu dat ik een coalitie aanga met die verdomde, sorry, dekselse PvdA. Maar tegelijkertijd wil ik met de VVD in zee.
‘Dat kan niet J.P., dus zeg nou eens wat je wilt.’
‘Nou ja, hoe denk jij erover Zalm? Wil jij nog een beetje regeren met ons of niet?’
‘Natuurlijk J.P.’
‘Nou ja, mooi. Laten we dan de volgende strategie afspreken: Ik vraag via de media aan jou of je met ons wilt regeren. Jij zegt dan dat je niet wilt omdat ik eerst maar eens met de PvdA moet gaan praten. De wil van de kiezer en dat soort onzin, begrijp je wel.?’
Daarna ga ik een praatje maken met Wouter Bos en ga zo onmogelijk dwarsliggen dat het eerste gesprek meteen al stukloopt. Kunnen we Bos de schuld geven van het mislukken van het gesprek.
Vervolgens ga ik met jou praten en dan kun jij met opgeheven hoofd verklaren dat je vanwege het landsbelang wel wilt meedoen met ons. Is dat leuk bedacht of niet?”
‘Heel leuk, JP. Maar dan hebben we nog te weinig zetels. D’66 wil niet meedoen en tegelijkertijd heb je zelf publiekelijk verklaard dat een nieuwe regering met de LPF “ongeloofwaardig” zou zijn. Dus blijf je nog steeds met te weinig zetels zitten’
‘Nou ja, dat is aan de ene kant wel zo, Zalm maar tegelijkertijd heb ik altijd gezegd dat ik geen partij uitsluit en over drie maanden is iedereen het weer vergeten. Dan begint het voetballen weer, dan is er inmiddels een finale in Irak aan de gang en ergens op de wereld is er dan wel weer een rampje losgebroken. Dus, kortom Zalm. Do we have a deal?’
‘ Tja, JP als je het zo stelt. Vooruit dan maar met de geit hahahah’
Nou ja, mooi dan Zalm Ik bel meteen Herben even terug dat jij ook akkoord gaat. Die heeft zich rot gelachen toen ik in het slotdebat zei dat ik regeren met LPF ongeloofwaardig vond.
Voor het debat hadden we dat al gerepeteerd. Hij kwam zelf met dat woord ongeloofwaardig.Daar kun je alle kanten mee op. En nu kan hij net als jij met opgeheven hoofd het landsbelang voor laten gaan boven de wil van de kiezers.
‘Amen, JP’
‘Nou ja, zeg dat wel Zalm ”Amen” en tegelijkertijd: “PRAISE THE LORD”

Zal het zo gaan? Dacht het wel!

Categorieën: Actualiteiten

6 reacties

gast · 28 januari 2003 op 07:23

Kees,

Kun jij vanavond bij ons in het programa verder uitleg komen geven over jouw theorie hoe deze kabinetsformatie zal verlopen.

Groetjes,

Frits Barend
😆
PS. Natuurlijk tegen een redelijke vergoeding. Je mag Ab ook meenemen, dan heeft Jan Mulder ook een gesprekspartner op niveau.

Kees Schilder · 28 januari 2003 op 12:01

Beste Frits,

Op dit moment is mijn agenda overvol.Maar als ik een gaatje kan vinden, offer ik mij wel op.
Mijn honorarium? SLECHTS 5000 EUROS.
Uiteraard neem ik mijn vrije radicaal Ab mee.
Beloof me dat tijdens de uitzending Jan Mulder aan de ketting ligt, dan doe ik hetzelfde met mijn anti-oxidant Ab. Andrs kost het jullie een paar camera’s.
groet
“Paco”Painter

gast · 28 januari 2003 op 19:26

KEES,

IT’S A DEAL. IN MAART BEGINNEN WIJ WEER.
WIJ NODIGEN OOK DE DIRECTIE VAN DE HEMA UIT.
KUN JE DAAR MEE LEVEN?

groet

FRITS BAREND
(DE Frits)

Juanita · 29 januari 2003 op 12:40

Kees,

Ik ben het helemaal met je eens, al ben ik heel benieuwd hoe de nieuwbakken verkering tussen B&B zal worden uitgemaakt.

P.S Zet eens gauw een e achter die Prais, het doet pijn aan mijn ogen 😀
groetjes, Juanita

Kees Schilder · 29 januari 2003 op 13:16

Je hebt helemaal gelijk Juanita, maar ik zag het pas toen het al geplaatst was.STOMSTOM!
groet
kees 😕

gast · 29 januari 2003 op 20:43

je moet ook niet zoveel melk drinken, grandpere.
Siddharta
😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder