Hebt u ons al zien fietsen? U herkent ons aan volgepropte fietstassen, uitpuilende fietsmanden en volgestouwde rugzakken. Maar ook aan de tientallen plastic tasjes die aan ons fietsstuur hangen. Daarom slingeren we af en toen een beetje veel. Onze naam is: Prijsbewuste Consument. Wij kopen boodschappen bij Albert Heijn maar ook bij Hoogvliet, de Edah, Super de Boer en C 1000.
Ons boodschappenlijstje is een nauwkeurige samenvatting van allerlei folders en advertenties. Daarop staat vermeld dat het fluweelzachte wc-papier bij AH in de aanbieding is. En dat de chips bij C 1000 twintig eurocent goedkoper is dan bij de Edah. Maar dat je bij de Edah drie pakken waspoeder voor de prijs van twee krijgt. We fietsen ons een bult want als we de auto pakken, dan wordt er niets verdiend. Eenmaal thuisgekomen, proppen we onze buit in overvolle kelders en uitpuilende keukenkastjes. Ploffen vervolgens met een goed gevoel op de bank en rekenen ons rijk. Genietend van een heerlijk kopje koffie, uit het pak voor de helft van de prijs, en een stroopwafel van de bonusaanbieding, denken we de superreuzen een poot uitgedraaid te hebben.:-D

Mispoes, want we kregen slechts een sigaar uit eigen doos. De kassa’s van de superboeren werden eurojaren lang vetgemest. De vis, het brood, de wijn, de appel en het ei werden veel te duur betaald. Twee kilo appels voor de prijs drie of één brood halen en twee betalen. Het tastbare bewijs van de prijsoverdrijving heb ik in mijn bezit. Het is een kassabon van een superboer die zo handig om zegeltjes achter op de kassabonnen te zetten. Voor 12 zegeltjes krijg je een gratis product. Dus met één handgebaar wordt het prijsbewijs weggeknipt. Maar gelukkig ben ik nogal slonzig en ligt er een jarenlange prijsgeschiedenis op de bodem van mijn boodschappentas.

Op één van die kassabonnen staat in blauwe cijfers en letters: 1 ons schouderham fl 0,79. En het was geen bon uit de vorige eeuw maar eentje uit 2001. De tweede kassabon dateert uit 2002. Toen kostte een onsje schouderham 79 eurocent. Nieuwsgierig zette ik mijn ‘Onsje Schouderham Speurtocht’ voort en keerde mijn tas ondersteboven. Mijn zoektocht werd beloond want ik vond een recent prijsbewijs. Drie weken geleden betaalde ik € 1,29. En vorige week had de superboer een geweldige aanbieding. 1 ons schouderham van 1,59 voor 0,99! In guldens is dat van 0,79 via 3,50 naar 2,18. Kunt u het nog volgen? 😕

Tja, het zijn slimme lui, die superboeren. Zelfs over de voordeelcombinatie: etenswaren, wc-papier, en waspoeder is nagedacht. Als je een grote voedselvoorraad hebt, dan eet je meer. En als je meer eet, dan moet je ook vaker naar het toilet. Bovendien is het kanspercentage op vlekken veel groter. Dus moet je vaker wassen.

En wij stinken er allemaal in. Met smaak eten we koekjes van eigen deeg. En zwoegen, als pakezels, van superboer naar superboer…

Categorieën: Algemeen

Li

Liever gek dan 'grijs'. (O)mama Li doet maar wat. Schrijft voor een scholengroep, een ouderenblad en voor schrijfgroep Undercover. Is na 10 jaar weggereorganiseerd bij het Alphens Nieuwsblad. Werkte 30 uur per week als bovenschoolse coördinator TSO bij SCOPE Scholengroep. Sindskort gepensioneerd.

7 reacties

Mosje · 16 maart 2004 op 11:06

Tja Li, het schrijven van deze column maakt dat ik denk dat jij een ….. bent.
Shit, wat had ik daar ook alweer voor bedacht?
:laugh:

Li · 16 maart 2004 op 11:28

Zeikerd 😆

Ma3anne · 16 maart 2004 op 11:44

Yesss! Goed geraden. Li is de schrijfster van deze column.

Topper!

Ben jij econoom of zow? Ik kan nog veel van je leren zie ik wel!:-D

Mup · 16 maart 2004 op 19:21

Nu snap ik waarom ik nooit geld over houd aan het eind van de maand:-)

p.s Ik had hem niet geraden,

Groet Mup.

Martijn · 16 maart 2004 op 19:37

Aan het raden doe ik niet mee, dat is als handelen met voorkennis.:-)
Ik vind het gewoon een erg goede column.

Groet Martijn 😀

pepe · 16 maart 2004 op 19:57

Nog even en we zijn allemaal failliet

Gelukkig kost het lezen van jouw en anderen columns niets meer. Maar koop geen boek, want die zijn tegenwoordig al snel een € 10,-, een paar jaar terug nog fl 10,-.

Kees Schilder · 17 maart 2004 op 13:31

Hij is weer steengoed, Li.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder