Zo af en toe ben ik bevangen door protestdrift. Dat kan zomaar in mij opwellen. Dan ga ik naar de stad en zoen in een kwartier tijd alle mannen die ik tegenkom. Niet uit homoseksuele voorliefde, maar omdat ik tegen zinloze homohaat ben, en daar wil ik graag uiting aan geven. Dat ik zelf geen homo ben is af te lezen van mijn nieuwste polsbandje: mosgroen met een gele opdruk. Het is de versie voor mensen die tegen zinloze eenzaamheid zijn en contact zoeken met iemand van het andere geslacht. Niet te verwarren met de versie voor personen met predilectie voor de eigen sekse.
Verder draag ik een rood bandje om aan te geven dat ik tegen zinloos geweld ben, een geel bandje tegen zinloze kanker, een blauwe tegen zinloze tsunami’s, een oranje tegen zinloos gebrek aan respect, en een zwart-wit duootje tegen zinloze discriminatie binnen de voetbalsport.
Soms past alleen maar stilzwijgen. Dan houd ik een stil tochtje. Meestal na een geval van zinloos geweld jegens een mij onbekend persoon. Als het daarentegen om een bekende Nederlander gaat maak ik veel kabaal, bijvoorbeeld door twee pannendeksels tegen elkaar te slaan.
Ook protesteer ik wel tegen de zinloze dood. In dat geval prik ik een foto van de overledene aan een boom en plaats er een paar waxinelichtjes onder. Of ik steek een bos bloemen door een tuinhek. Of ik applaudisseer als de lijkwagen voorbijrijdt.
Als een beroemd artiest stopt met leven, fiets ik naar het sportcomplex van de lokale voetbalvereniging, neem plaats op de hoofdtribune, en scandeer twee uur lang de naam van de gestorvene. Zodanig luid dat ze het aan de andere kant van het dorp kunnen horen.

Tja, en binnenkort kunt u mij zien stampvoeten. Dat is mijn protest tegen de zinloze Europese grondwet. Die wil ik met voeten treden en stampen lijkt me daarbij zeer gepast. Ik moet er niet aan denken dat alle Europeanen straks op gelijke wijze dienen te demonstreren, en daarom luidt mijn strijdleus:
“Eigen Protest Eerst!”


Mosje

MOSje.iS van alles wat en zelfs dat niet helemaal

18 reacties

Troy · 25 mei 2005 op 12:55

En nu dus nog een polsbandje tegen die Europese grondwet! Persoonlijk vind ik die bandjes een beetje onzin hoewel het mooi is dat voor zover ik weet de opbrengsten naar goede doelen gaan. Nederland schiet af en toe ontzettend door in dit soort zaken maar ik vind het toch ook soms stiekem wel weer wat hebben. Maar zo’n volks-begrafenis…liever niet (Hoewel ik moet toegeven dat ook ik voor de buis zat). Aapjes kijken kan een leuk tijdverdrijf zijn net zoals het lekker rammen met die pannen op de dam :-). En als ik weer eens in de stad ben kijk ik voortaan wel even om of er niet ergens een hond rondloopt die mij een natte lebber verkoopt:lol: Ik vond dit in ieder geval een erg leuke en goed geschreven column.

Louise · 25 mei 2005 op 13:22

En binnenkort draag ik een mosgroen polsbandje met oranje opdruk, voor mensen die tegen zinloze productie-afname van de Mosje-column zijn 😀

(Niet te verwarren met het mosgroen polsbandje tegen zinloze eenzaamheid)
Steengoed weer, Mosje! Omhoog met die productie!

Dees · 25 mei 2005 op 13:34

Jouw beste! Vind ik. Dusseh.. petje af.

Wright · 25 mei 2005 op 13:41

Geen bandje met hondenpenning tegen zinloze bekeuringen?:-D
Ik weet voortaan waar ik op moet letten, een hond bijna bezwijkend onder de protestbandjes die manspersonen aflikt.
Sterke column, met genoegen en zonder protesten gelezen.

Eddy Kielema · 25 mei 2005 op 13:57

Nog knap dat je tussen het protesteren door tijd gevonden hebt om een column te schrijven! 🙂

Kees Schilder · 25 mei 2005 op 15:35

[quote]Tja, en binnenkort kunt u mij zien stampvoeten[/quote]
Is daar niet een bandje tegen? zweetgeel of zo?
Geweldig Mosje!

Ma3anne · 25 mei 2005 op 15:54

‘Het is kwaad, oude honden aan banden te leggen’, luidt een oud spreekwoord. Dat stampvoeten lijkt me beter, of dat stille tochtje (uiteraard bande(n)loos).

ietje · 25 mei 2005 op 16:58

Wow, superleuke column weer, Mosje. Heel zinVOL, zonder zinLOZE zinnen erin! Zie al weer uit naar je volgende!

sally · 25 mei 2005 op 17:45

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijke column.

sally

champagne · 25 mei 2005 op 17:50

Mosje er ligt vast een grootste carriére voor je in het verschiet als protestgeleidehond! 😀

Mijn complimenten voor je column!

KawaSutra · 25 mei 2005 op 18:18

Je bent weer flink uit de band gesprongen, Mosje. Mijn conclusie: je bent vooral tegen zinloze bandeloosheid. 😀

Mosje · 25 mei 2005 op 19:49

Kom op, protesteer tegen deze column. Maak hem met de grond gelijk, of boor hem erin. Klaag dat ik alle vormen van rouwverwerking te kakken heb gezet. Schreeuw en huil. Roep keihard “boe”.
Maar zeg niet dat het goed is wat ik geschreven heb.

En Dees, de opmerking “jouw beste” doet me denken aan een levensgevaarlijk spel dat ik ooit speelde met collega’s. We zouden elkaar vertellen wat we mooi aan elkaar vonden. Een vrouwelijke collega zei me dat ik zulke mooie ogen had. Klonk wel leuk natuurlijk, maar was het niet haar manier om te vertellen dat de rest van geen kant deugde?
😉

Louise · 25 mei 2005 op 21:19

Morgen nog maar een polsbandje erbij, Mozzie? Eentje tegen zinloos complimentjes geven?!:-D 😛
(Inderdaad, het zou verbóden moeten worden!)

KingArthur · 25 mei 2005 op 22:16

Nu dacht ik altijd dat honden een halsbandje droegen, Maar polsbandjes kunnen dus ook kennelijk :-D.
Leuke aaneenschakeling van protesten.

melady · 26 mei 2005 op 01:56

[quote]”Eigen Protest Eerst!”[/quote]

welk pol(l)sbandje hoort daarbij.. ik bestel die nu!

graag je girorekening .

Melady 🙂

Dees · 26 mei 2005 op 08:56

[quote]En Dees, de opmerking “jouw beste” doet me denken aan een levensgevaarlijk spel dat ik ooit speelde met collega’s. We zouden elkaar vertellen wat we mooi aan elkaar vonden. Een vrouwelijke collega zei me dat ik zulke mooie ogen had. Klonk wel leuk natuurlijk, maar was het niet haar manier om te vertellen dat de rest van geen kant deugde?[/quote]

Hmm, I object doggie, je onzekerheid speelt je dan waarschijnlijk parten. Hoewel, in zekere zin… Jij hebt een bepaalde eigen stijl. En in deze column heb je die stijl naar een hoger plan getrokken. Vind ik dan. Is dat niet een goed iets?

Grtz,

Dees 😎

Mosje · 26 mei 2005 op 10:38

[quote]Is dat niet een goed iets?[/quote]Dat is een goed iets hoor, en ik trek jouw oprecht bedoelde commentaar dan ook helemaal niet in twijfel.
Maar die gedachtensprong naar dat spel, die had ik gewoonweg.

Heeft iemand jou al eens verteld dat je een erg mooie neus hebt?
😉

Li · 27 mei 2005 op 21:01

errug sterk 🙂

O, en nu nog een bandje tegen zinloze hondenbelasting 😉

Li

Geef een reactie

Avatar plaatshouder