Het regent en het waait hard. Echt hondenweer dus. Als ik ergens een hekel aan heb is het wel aan wind en water. Kan niemand dan even zorgen dat, waar ik zijn moet, droog gemaakt wordt? Een overkapping ofzo, zodat een deel van de tuin droog blijft? Nog maar eens de kamer in. Ik loop een rondje en kijk van de één naar de ander. Daar hoef ik niets van te verwachten, die zitten uitgezakt, lui op de bank. Ik dreutel nog maar eens naar de deur en kijk nog eens naar buiten. Gadverderrie, het regent nog steeds! Ik probeer alle moed te verzamelen om er toch maar even door te gaan. De gedachte alleen al, doet me rillen. Brrrrr, dat valt niet mee. Even snel dan maar.

Na wat krachtsinspanning gaat de deur open en de wind blaast me bijna van m’n plek. Rennend ga ik de tuin door, op zoek naar een goede plek. M’n haar is flink in de war gewaaid en ik ben nu al kleddernat.
Zo dat is gebeurd, nu snel weer naar binnen. Daar is het tenminste warm en droog.

Met een flinke zet duw ik de deur weer open en ren naar binnen. Ik eet even wat in de keuken en loop dan tevreden, opgelucht de kamer binnen. Voorlopig heb ik het wel weer gehad met het weer. Ik blijf de eerste uren binnen!

Na een paar woorden gewisseld te hebben met m’n huisgenoten, ga ik naast haar op de bank zitten. Ze streelt m’n verwarde, natte haren en maakt me weer warm en droog. Nu kan ik niet achterblijven. Ik streel langs haar uitgestrekte handen en bijt haar even zachtjes. Een opgewonden gevoel stroomt door m’n lijf. Met m’n tong kriebel ik over haar hand. Het kwijl loopt langs m’n lippen.

Hij ligt op de andere bank en steunt, met z’n elleboog op de leuning. Ik loop op hem af en hij kijkt me even aan. Langzaam kroelen z’n vingers door m’n haren, terwijl ik met m’n wangen z’n arm raak.
Ik draai me weer om en kijk haar weer verleidelijk aan, door m’n ogen half dicht te knijpen. Daar kan ze niet tegen en weer streelt ze m’n rug, die zich kromt van genot. Ik strek me brommend van genot uit, raak haar been aan en m’n nagels dringen zachtjes in haar huid. Een kreetje van pijn komt uit haar mond en lachend om mijn gekronkel, streelt ze me verder. “Je bent echt rood, slijmbal.”, zegt ze zacht tegen me. Hij kijkt toe en lacht.

Een loom, slaperig gevoel maakt zich van me meester. Ik ga tegen haar warme benen liggen. Was me, rol me behaaglijk op en val in een diepe slaap.

Mijn leven als kat is zo slecht nog niet!

Categorieën: Liefde

15 reacties

Godspeed · 4 februari 2004 op 14:00

[quote]Mijn leven als kat is zo slecht nog niet![/quote]

De hele dag lig ik lekker te niksen binnen op de bank als ze even niet kijkt. ’s avonds moet ik buiten slapen omdat ik anders de bank sloop. De deur dicht en de box ervoor helpt niet, want ik krijg alles open.

De eenzame nachten krijg ik wel om, door lekker de buurt wakker te houden, en toch proberen om afgesloten deuren toch proberen te openen. Krijg ik wel verf onder de nagels. Sinds kort heb ik een mooie halsband die mij een stroomstoot geeft als ik begin te blaffen, maar door te piepen gaat hij net niet af. De baas is zelfs met mij naar een paronormaal genezer gegaan om me rustig te krijgen, en met druppels van Bach(bloemen kuur) lijkt het te lukken.

Gisteren werd de halsband verwijderd (als test?!?!), dus ik kon weer naar hartelust blaffen. De ramen en deuren van ons nieuwe huis heb ik al flink beschadigd. Na een half uur komt het vrouwtje me redden en kan ik ook weer ’s nacht binnen slapen.

Zo zie je maar, ik krijg toch mijn zin.

[b]Nou Max, dan heb ik een verrassing voor jouw, indien je je niet aanpast, dan ga je volgende week naar het asiel!! Kijken of iemand anders jouw 4 jaar lang het voordeel van de twijfel geeft.

Het Baasje[/b]

Kobus · 4 februari 2004 op 15:32

Eindelijk durven nu ook collega’s hun bekje te roeren na het pionierswerk wat verricht is.
Leuk gemauwd hoor !

Zie ook eens :

[url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=455]Hondsdagen en katjesdagen[/url]
[url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=482]Hondenpoep en kattenspouw[/url]
[url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=516]Om op te vreten[/url]
[url=http://www.examedia.nl/columnx/modules/news/article.php?storyid=563]Commissaris Rex met pensioen[/url]

Afzender : Dorus, de je-weet-wel-kat van Kobus

Mosje · 4 februari 2004 op 16:13

Eftee!

Ook een hondenleven kan mooi zijn. Je moest eens weten door hoeveel bloedmooie vrouwen ik geaaid wordt. Mijn staart gaat er dan rechtop van staan.

Erg leuke column!

Liz · 4 februari 2004 op 16:56

Leuk geschreven Eftee!

Mijn hond heeft hier een hondenleven, ze vindt het heeeeeeerlijk.
Geen halsband nodig die stroomstootjes geeft, ze weet zelf wanneer ze mag blaffen

Mijn hond komt uit het asiel, denk niet dat ze graag terug zou willen..
Wind en regen vind ze het einde, dus wandelen met het takkenweer… no problem. 😀

Kees Schilder · 4 februari 2004 op 18:10

hond pitbull heeft het gelezen.tot het einde toe bleef de column hem en mij vasthouden

Ma3anne · 4 februari 2004 op 20:49

Ik trapte erin! Ik vroeg me al lezende af of dit je manier was om bekend te maken dat je bi bent geworden. Niet lachen! Kon toch!

:laugh:

Eftee · 4 februari 2004 op 21:48

Hoe kun jij nou weten dat ik zat te lachen. Ken je me een beetje?
Gnifel gniffel, toch iemand die erin getrapt is. Jij dacht natuurlijk een sappig erotisch verhaal van me te lezen. Mooi dat ik hier niet ga vertellen hoe wij in de slaapkamer van de linnenkast afgaan. Jij weet dat toevallig, maar de rest denk nog dat ik netjes ben…..

viking · 5 februari 2004 op 08:45

Kijk… zo krijg je fans.

[img]http://www.ericatwork.com/wijlezen.jpg[/img]

deZwarteRidder · 5 februari 2004 op 10:59

altijd leuk om te lezen de column vanuit de huid van een ander of beter zelfs die van een dier waar wij menselijke eigenschappen aan toeschrijven..leest lekker weg..
Rich@Rd..

Li · 5 februari 2004 op 15:11

Mijn poes vond het ook leuk! 😉

Suus · 5 februari 2004 op 15:20

Mijn katten zijn jaloers. Heb net een heel gesprek met ze moeten voeren waarom zij niet naar buiten mogen. Zij vinden de regen niet erg, zijn doen enorme moeite om langs mijn benen naar buiten toe te glippen. En die rooie, die mag gewoon, zelfs in de regen. “Het leven is oneerlijk”, aldus Welles en Nietus…

Ma3anne · 5 februari 2004 op 16:41

Effie, is dat Twents :”van de linnenkast afgaan”? Met of zonder duikplank?

Eftee · 5 februari 2004 op 20:27

Goh Godspeed, doe je dat ook met je kinderen, als ze lastig zijn? Laat Max ook eens een column schrijven, lijkt me wel dat die genoeg meemaakt.

Viking, ik smelt van je foto…. uh ik bedoel van je hond en je kat, voordat je andere dingen gaat denken. Oh wat een poepie, die kat *zucht*, ik zou er bijna nog één bij nemen. Toch leuk van ze, dat je ook op die foto mocht.

Li, heb jij ook een rooie poes?:-P

Tja Suus, jij weet dus ook wat rooie katten allemaal voor elkaar krijgen. Ze hebben echt een streepje voor op andere “merken”.

Ma3anne, wij gaan zonder iets van de linnenkast. De ruimte is alleen een beetje krap, vandaar dat we wel eens klem komen te zitten.

[i]En dan nog even namens je-weet-wel-kater, Rotie:

Iedereen bedankt voor de leuke reakties.
Bij deze een lekker kopje voor alle bazen, bazinnen en hun meelezende huisdieren.[/i]
[img]http://www.renton.wednet.edu/thomson/images/clawprint.gif[/img]

Mup · 7 februari 2004 op 22:45

Bedankt voor het schrijven van deze column, nu weet mijn huisdier tenminste na 11 jaren, dat er meer beesten zijn die een hekel aan regen hebben,

Britt, de bazin van Mup.

pepe · 9 februari 2004 op 11:41

O jee Eftee ik lees hem nu pas beetje laat he?
Weer leuk geschreven… 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder