Het wordt smullen op de Knastercross in Geulle dit jaar! De organisatie van dit Limburgse motorcrossevenement introduceert tijdens de editie van 2011 een PVV-klasse. Een aanvulling op succesnummers als de ‘Sjoremklasse’ en de ‘Kijkmaarwatjeindeschuurhebtstaanklasse.’ De PVV-klasse is bedoeld om stemmers op Wilders’ partij de mogelijkheid te geven om op de crossbaan openlijk voor hun politieke voorkeur uit te komen. De initiatiefnemers van het nieuwe onderdeel juichen het toe als mensen zich voor de race transformeren tot een ‘Geert’ of een ‘Dion’. De PVV-klasse. Het is de coming out onder Wilders-stemmers. In Limburg heeft Geert z’n partij een grote aanhang, maar niemand praat er graag over. Er rust een taboe op. Het organiserend comité van de Knastercross biedt de heimelijke PVV-stemmer een unieke kans om uit de kast te komen.

In september gaat het allemaal gebeuren. Ik kijk er nu al naar uit. Op een hobbelig knollenveld in Zuid-Limburg staat een meute PVV-ers met ronkende brommers klaar voor vertrek. 3, 2, 1, GO! Met een niet van echt te onderscheiden startpistool schiet de starter, met Wilderspruik op, de coureurs weg. Na twee rondes ontspant zich een boeiende strijd tussen een arabist op een Kreidler (met afgezaagde uitlaat) en een animal cop op een Zundapp. Ergens aan de staart van het deelnemersveld bungelt een sympathisant van Eric Lucassen; hij heeft zijn gulp wagenwijd open en een brievenbus achter op zijn Solex gemonteerd. De PVV-aanhangers voelen zich bevrijd. Zie ze eens heerlijk crossen! Heel de wereld mag het nu weten: zij stemmen op de PVV. En ze zijn er trots op!

PVV-stemmers, die stil zijn op verjaardagen als het gaat over of Sahar in Nederland mag blijven. Die niet het lef hebben zich te mengen in een discussie over het boerkaverbod. Lieden die de Knastercross in Geulle nodig hebben om voor hun mening uit te komen. Het klopt niet. In Den Haag blazen Geert Wilders en zijn kornuiten wekelijks hoog van de toren, terwijl zijn achterban voorzichtig zijn politieke voorkeur toont op een snorfiets in Limburg. Alsof Geert op de dag van een immigratiedebat in zijn bunker ’s ochtends eerst even wat rondjes rijdt op een oude Vespa om vervolgens in de Tweede Kamer fel van leer te kunnen trekken. Dat hij zonder dat tochtje zijn mond niet open durft te trekken.

Velen mogen dan stemmen op de Partij voor de Vrijheid, maar zonder een brommertocht zijn ze als gekooide kanaries. Hoezo vrijheid?

Categorieën: Actualiteiten

7 reacties

arta · 23 april 2011 op 09:42

[quote]Velen mogen dan stemmen op de Partij voor de Vrijheid, maar zonder een brommertocht zijn ze als gekooide kanaries.[/quote]
Deze uitsmijter maakt dit sterke betoog echt áf!

SIMBA · 23 april 2011 op 09:50

Een geweldig goed stuk!

Dees · 23 april 2011 op 11:54

Goed geschreven, met een lekkere crossvaart. Leuk verpakte boodschap bovendien.

LouisP · 23 april 2011 op 14:44

Kwiezel,
qua fantasie, en uitwerking ervan, sta je écht heel erg hoog hoor!
Fantastisch!

Ferrara · 23 april 2011 op 17:06

Fantasie…ik heb even op Google gekeken, het staat daar in Geulle echt te gebeuren.
Prachtige voorloper.

Ontwikkeling · 23 april 2011 op 22:34

Je tovert weer een grote grijns op mijn smoel.
:hammer:

Mien · 26 april 2011 op 09:28

Brompotten op een brompot.
Erg goed gevonden Kwiezel.

Mien

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder