Al jaren zoek ik het. Maar helaas. Slechts zelden vind ik het. Het houdt me soms vierentwintig uur per dag bezig. Het vreet. Het wringt. Het wurgt. Het verstikt. Het neemt mijn hele zijn volledig in beslag. Het houdt me van de straat. Daarmee is alles gezegd. Geen enkele troost biedt de zoektocht. Ach, misschien is de weg er naar toe veel belangrijker. Het proces, het verlangen, het ondergaan. Maar als geen ander besef ik onmiddellijk, dit werkt niet bevredigend. Het schuurt en schurkt. Het krabt en het jeukt. Ik woel en draai in mijn bed en schud het hoofd. Van links naar rechts, met mijn neus omhoog. Het kruipt en het kriebelt. Ik sta onrustig weer op. Ik moet het vinden. Buitenom of achterlangs. Het maakt mij niet meer uit. Misschien lukt het mij wel botweg dwars er doorheen. Niemand weet het antwoord. Niemand geeft mij richting. Ik kruip van ellende achter mijn PC. Mechanisch tolt de muis onder mijn vingers. Het beeldscherm flikkert. Ook het World Wide Web werkt niet mee. Nu word ik pas echt korzelig.

Nog niet eens een begin gevonden. Laat staan het einde. Het sleept en het trekt. Het spint en het rafelt. Onweerstaanbaar. Mijn mobiel rinkelt. Een SMS stroomt binnen. Hoop doet leven. Zenuwachtig slurp ik de letters van het scherm. Het bericht dringt maar langzaam tot me door. Mijn hulplijn weet het ook niet. Kon er geen touw aan vastknopen. Teleurstelling overmeestert mij. Nu pas ben ik echt ten einde raad. Alle lifelijnen heb ik uitgeprobeerd. Er rest maar mij maar één ding. Acceptatie. Dat wil ik niet. Naarstig zoek ik naar een laatste redmiddel.

Het redmiddel ligt pal naast me. Binnen handbereik. Ik hoef het alleen maar op te pakken. Maar ik, ik zie het niet. Ik wanhoop. Hoe is het mogelijk? Hoe sterker de wens hoe sterker de wil. Bijna blind van woede zie ik het licht. Zou het … nee … het is niet waar … dat kan niet. Het ongeloof verwondert. Een licht euforisch gevoel stijgt op in mijn hoofd. Ik juich en jubel. Ik jodel. Mijn doel is bereikt, de oplossing gevonden. Gekropen kwam het tot mij, door het oog van de naald. Daar ligt ie voor mij. Zomaar voor het oprapen. Mijn levenslijn, mijn rode draad. Ik knuffel en koester hem en laat nooit meer los.

[b][url=http://ardenkhan.files.wordpress.com/2009/12/you_found_me_the_fray_artwork.jpg]Mien Ontrafelt[/url][/b]

[img align=left]http://www.cissy-belle.nl/images/naald_draad.jpg[/img]

[img align=left]http://adventkalender.punt.nl/upload/bunka_rafelen.jpg[/img]

Categorieën: Algemeen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

13 reacties

arta · 30 juni 2010 op 18:22

Eigenlijk is dit een heel lief stuk om te lezen… Mooi geschreven met die staccatozinnen, ze versterken dit stuk!
🙂

Anti · 30 juni 2010 op 19:41

Erg sterk Mien, het heeft een mooie kwetsbaarheid.

Deze vond ik het allermooiste:
‘Nog niet eens een begin gevonden. Laat staan het einde. Het sleept en het trekt. Het spint en het rafelt.’ Kan zo in een songtekst, ik hoor de muziek er al bij 😉

Even terzijde: kan iemand mij vertellen hoe je een quote in zo’n leuk balkje krijgt 🙁

LouisP · 30 juni 2010 op 20:05

Mien,

eerste alinea vind ik geweldig om te lezen
‘…met mijn neus omhoog’

erg mooi stukje tekst met veel gevoel..

groet,
Louis

Kwiezel · 30 juni 2010 op 20:30

Mooi gedaan Mien, dik compliment!

arta · 30 juni 2010 op 20:55

@ Anti en zwaar offtopic: Als je in het rijtje knopjes boven size, font en kleur op de meest rechtse klikt (met het ’tekstballonnetje’) popt er een veldje op, waarin je de quote kunt plakken! 🙂

Ontwikkeling · 30 juni 2010 op 22:28

Van begin tot eind lijn vastgehouden. Boeit van de eerste tot de laatste letter!
:wave:

sylvia1 · 30 juni 2010 op 22:37

Ik weet nog niet precies wat je bedoelt en dat wil ik graag zo houden, ik heb ‘m al een paar keer gelezen en telkens anders. Mooie column!

Anti · 30 juni 2010 op 23:18

Dank je Arta voor uitleg en excuses Mien voor gebruik van je prachtige column voor huishoudelijke beslommeringen

SIMBA · 1 juli 2010 op 08:34

Wow Mien! Ik ben diep onder de indruk van dit mooie stukje :wave:

Chantalle · 1 juli 2010 op 09:20

De stijl doet me denken aan de proza van Thé Lau.
Prachtig!

lisa-marie · 1 juli 2010 op 10:08

wauw… :wave:
ik heb er even geen woorden voor

Avalanche · 1 juli 2010 op 23:10

Goed van titel tot laatste punt.

Mien · 2 juli 2010 op 08:32

@allen:
Dank voor jullie mooie reacties.
Ben er zelf een beetje stil van geworden.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder