Ik loop het postkantoor binnen, met in mijn handen een afhaalbewijs, want er is een pakje voor mij. De medewerker kijkt op het formulier, loopt naar achteren en vraagt en passant: “Op vakantie geweest?” Aangezien zijn ogen continu op het papier zijn gericht, weet ik dat het niet mijn Alpenkleurtje is die de doorslag tot deze wonderbaarlijke constatering geeft. Als je iets bestelt, weet je ongeveer wanneer het bezorgd wordt. Mits het op voorraad is. Vaak krijg je ook nog een bevestiging in je inbak, als het via internet is besteld. Maar soms krijg je zomaar ongevraagd een pakje toegestuurd, of weet je wel dat je iets krijgt, alleen niet wanneer. Laat er nou een pakketje in die laatste categorie voor mij klaarliggen op het postkantoor.

Nou is dit een ietwat afwijkende periode. Het is vakantietijd. Juli, augustus, wat gebeurt er zoal in die maanden? Ongelofelijk maar waar, dan schijnen er mensen te zijn die… op vakantie gaan. Nou bestaat een vakantie al snel uit meerdere aaneengesloten dagen. Een vakantie van een dag heet namelijk snipperdag, aan een weekend vastgehaakt wil het geheel nog wel eens lang weekend heten.

Terug naar het afhaalbewijs. Ik heb het geluk dat de bezorger van TPG Post op vrijdag is langsgekomen. De vrijdag dat ik op vakantie ging, om iets specifieker te zijn. Geen probleem, daar zijn afhaalbewijsjes voor uitgevonden. Direct na mijn vakantie vind ik het bewuste formulier op mijn deurmat. Het kan ook ernaast geweest zijn. De precieze positie van de afzonderlijke enveloppen en andere attributen die mijn huis binnen zijn geschoven is me even ontschoten.

Dan lees ik een zin die ik nooit eerder heb gezien, wat uiteraard geheel aan mij ligt: het pakket kan tot drie weken na dagtekening worden afgehaald op het postkantoor. Ehhh. Juist. Hoelang was ik ook al weer op vakantie?

Al snel is de medewerker retour. Zonder pakje, ook dat is retour. Hij duwt het drie weken en één dag oude formulier terug in mijn hand en vers gebakken door de Alpenzon loop ik het postkantoor weer uit. Ach ja, het komt maar uit Taiwan, ik haal het daar morgen wel even op.

Categorieën: Algemeen

Kees

Zelfstandig schrijver en fotograaf

3 reacties

Mup · 8 september 2004 op 13:00

Met alle tijd die hier in is gaan zitten, had je al op en neer kunnen zijn. Ach, er zijn minder goede argumenten te bedenken om naar Taiwan te gaan, toch?

Groet Mup.

Mosje · 8 september 2004 op 21:56

Als ik op vakantie ga, hang ik altijd een groot plakkaat op de voordeur: Wegens vakantie goederen afleveren bij de buren.
Het werkt nog niet echt. Steeds als ik terug ben blijken er bij mij goederen verdwenen, en bij de buren is niets bezorgd.
Vreemd. Kunnen mensen niet lezen?

Li · 9 september 2004 op 22:12

Wat een gedoe Kees.
Laat even weten wat de inhoud van het pakje is, wil je? Daar ben ik namelijk ontzettend benieuwd naar.

Wat van ver komt, schijnt erg lekker te zijn, zeggen ze 😀

Li

Geef een reactie

Avatar plaatshouder