Gelukkig zit ik tegenwoordig niet meer op de barkruk in het café van mijn vriend Arie, maar zit ik vastgesnoerd op een keukenstoel als ik de krant lees, want Arie heeft er genoeg van om mij steeds maar van de vloer te moeten op te rapen als Ik in de landelijke leugenaar lees. Nu dit weer, ongelofelijk, we mopperen dat de EU onnodig veel geld kost, maar dat is zeker niet waar, de Eu is heel belangrijkrijk voor ons Europeanen, we kunnen echt niet zonder deze geweldige club van ambtenaren, regelmakers en onvolprezen leiders.

Denkt u eens in dat we zonder deze mensen moeten leven, dan zou het zeker misgaan, stel dat we al onze miljarden geïnvesteerd in de EU en de biljarden die we nog moeten bijdragen aan deze geweldige instelling, onze vrede brengers, onze redding in deze wereld kwijt zijn door niet meer te investeren.

Onvoorstelbaar, wat moeten we zonder deze ambtenaren en leiders, onze levens zou vele malen korter en ongelukkiger zijn. We zouden in constante oorlog leven met de onze omringende landen, daarom bestaat de EU, wij zijn één groot land. Met grote leiders weliswaar wisselend per zes maanden, maar om de beurt wel zo efficiënt en democratisch.

We zijn alle eender, want zie hoe soepel de vereniging, samensmelting van Vlaanderen en Wallonië verloopt. We horen  bij elkaar als Adam en Eva, God en de Duivel. Ze helpen ons staan ons bij door alles vast legen in wetten en regelgeving, want zonder al deze regels zouden we niet kunnen leven, naast en met onze Euroburen.

Denkt u verder te kunnen leven zonder regels, stel dat de komkommer niet mooi zo mooi recht zou zijn als is voorgeschreven in de EU regels of dat er ter bescherming van onze gezondheid, olijfolie zomaar in een niet gekeurd kannetje zonder label op de tafel staat van een restaurant, dat openbare toiletten niet voldoen aan de groene regel ” u wordt dus gecontroleerd als er ook maar enig spoor van ammoniak of ander gevaarlijke afvalstofje in uw plasje zit”  vergeet het maar u komt echt het toilet niet in. Bedenk wat voor rampspoed over ons zou neerdalen als het kindersurprise ei niet meer zou voldoen aan de vastgestelde grootte of dat de ladder van de schilder te lang is, zonder de achthonderd labels in kleding in alle talen, met plaatselijke, Europese en landelijke verordeningen en regels.

Regelgeving heeft voorkomen dat de Deen niet meer te veel kaneel binnenkrijgt via het Deense kaneelgebakje want je weet dat als je vijfendertighonderd gram kaneelpoeder achter elkaar eet je misschien een enge ziekte oploopt dus het kaneel gehalte van 0.005 gram terug is gebracht tot 0,001 gram. Let op, dat uw banaan niet te krom is en daarmee niet voldoet aan de EU regel, deze mag niet gebruikt  worden voor consumptie of voor welk ander doeleinde dan ook.

Wat te denken van de kleur van het poepje van de hond (die van de kat en mens wordt nog behandeld) deze mag niet meer te donker van kleur zijn, niet te dun maar zeker niet te dik, over de kromming van wordt nog gesproken.

Verder zal zeker de column aan onderzoek worden onderworpen, want meer dan vijfhonderd woorden, tien komma’s en dertien punten, zullen het maximum worden en zeker geen kritiek richting onze euro parlementariërs of ambtenaar, die hebben het al zo moeilijk met al die vergaderingen, verhuizingen en regels.

 

Vindt u het ook zo geweldig dat we in dertig jaar  van dertienhonderd  naar zevenentwintigduizend regels zijn gegaan. Onze Euro -ambtenaren kennende zullen ze zeker een poging wagen om een Europees record te vestigen van zeker één miljoen, ondenkbaar dat we zonder kunnen.

 

Ik kan niet meer zonder de reugels leven u ?

 

Senahponex

 

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

troubadour · 3 mei 2014 op 09:34

Over regels gesproken, die zijn wel heel erg lang in deze column.
En ze gaan allemaal over hetzelfde; regels!
Daardoor een beetje een vlak verhaal met weinig vuurwerk.

Mien · 5 mei 2014 op 08:48

Eens met Troub. Daarnaast vind ik het slordig en haastig neergepend. Als dat maar niet staat voor een vertaling van gedachten van de schrijver.
Zonder regels valt er overigens niet te leven. Niet in een klein kikkerland en ook niet in een Europa-oceaan. Europa is en blijft wel nodig. Maar het kan altijd beter, uiteraard.

arta · 5 mei 2014 op 16:21

Om op jouw laatste vraag te antwoorden: Ik probeer regelloos te leven, maar wanneer ik bijvoorbeeld mezelf tegen mijn dochter hoor zeggen: ‘Om tien uur thuis zijn, hè?’ weet ik dat dat onmogelijk is. Enne… Regels oké, maar momenteel lijken het er zóveel dat het in sommige gevallen betuttelend wordt. Ik ben pertinent tégen betutteling.

Inderdaad wat slordig, maar hee, bij een actualiteit kan dat gebeuren 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder