Ik besluit om jullie eens een dagje mee te nemen. Natuurlijk kon na Patty’s Posse, De Bouwers, De Frogertjes en Totaly Joling ik niet achter blijven met mijn eigen reality soap. Dus vandaag de eerste promo aflevering van “Reveal ‘live’ “. Het is overigens Zaterdag 15 mei 2004. Om acht uur gaat mijn fijne wekkertje. Mijn wekker en ik hebben een haat/liefde relatie. Maar over het algemeen haat ik dat ding vanuit de grond van mijn hart. Zo ook vandaag. 8 uur, hoe haalt ie het in zijn hoofd.

Mompelend sta ik op en klim uit bed, iets dat altijd een opgave is. Ik loop richting badkamer want de wijn van gisteravond heeft haast. Ik vang een glimp op van mezelf in de spiegel en weet ineens waarom ik single ben. Das vast geen pretje om naast wakker te worden. De katten volgen mij de badkamer in en vinden het altijd reuze leuk om aandacht te vragen als ik probeer te plassen. Fijne beesten. Ik besluit gelijk te gaan douchen en mezelf eens van mijn Taliban strijder look af te helpen door een scheermesje langs mijn gezicht te trekken. Iets dat meestal uitloopt op een (ook weer Taliban achtig) bloedbad.

Eenmaal fris gedouched en aangekleed begint mijn humeur al een beetje op te klaren. De zonnestralen komen mijn huis binnen en ik besluit een luchtig ontbijtje te nemen. Een kopje thee met een beschuitje met aardbeien. Natuurlijk heb ik geen aardbeien in huis, dus dat wordt eerst even de markt over.

De markt is altijd mijn favoriete plaats om te zijn op zaterdag ochtend. Mijn bed uitgezonderd, want elke zaterdag weer vraag ik me af waarom ik het mezelf aandoe om zo vroeg op te staan. De pitloze druiven zijn WEER in de aanbieding, net als bijna iedere week, dus ik neem weer fijn 2 bakjes mee. Zo ook een mango, en een galia meloen, die alhoewel nog best prijzig, er erg lekker uitziet. De aardbeien haal ik bij de Albert Heijn want daar zien ze er veel lekkerder uit, en kan ik “Bonus plakken”. Ook maar kattenvoer meenemen, want dat is bijna op.

Half 10 is het als ik weer thuiskom, en begin aan mijn beschuitje met aardbeien. Lekker kopje Kaneel thee erbij en een halve mango.
Ook even Celine aanzetten en lekker op de bank, voetjes op de tafel, katten op schoot en even lekker genieten.

Half 12 is het als ik het laatste stukje mango in mijn mond stop, en ik snap werkelijk niet waar de afgelopen 2 uur zijn gebleven.
Ik besluit om de stofzuiger eens door mijn huisje te gooien, en natuurlijk er een lekker dweiltje achteraan. Om precies 1 uur ben ik klaar. Nu moet je niet denken dat mijn huis zo verschrikkelijk groot is, ik ben gewoon verschrikkelijk langzaam, en dan helemaal op zaterdag.

Tijd voor een telefoongesprek, dus ik bel mijn belslet Jacintha, die overigens net als ik altijd erg veel te vertellen heeft. En waar we het nu helemaal over hebben… vandaag besproken wij onder andere het nut van schroefjes in een telefoonstekker (jahjah), haar zwangerschap, over haar relatieproblemen, oh en over Boris, die zooo goed is… volgens haar dan. Ik heb nooit gezegd dat ze smaak had.

Na een gesprek van exact 1 uur en 28 minuten (ik had aandelen KPN moeten kopen) besluit ik om mijn beste vriend eens een belletje te geven. Uiteraard is hij druk, en belt hij zo terug. Dat kennen we. Kan wel een maand duren als we daarop moeten wachten. Dus probeer ik fijn mijn oma te bereiken. De enige persoon op aarde die nog slapper kan kletsen dan ik. Helaas is zij naar de markt en ik krijg mijn oom. Die woont bij haar in, samen met zijn vriendin.
Niet echt gezond voor een 46 jarige om bij zijn 78 jarige moeder in te wonen, maar…. alles kan in mijn familie. (maar daarover later meer.)

Het is inmiddels half 2. Normaal zou ik nu mezelf nuttig gaan maken, maar het is te mooi weer om binnen te zitten. Lesvoorbereidingen kunnen ook vanavond nog. Ik besluit om eens een rondje door de buurt te maken, en te kijken of er nog iets te beleven valt hier.

Bij de dierenwinkel waar de blikjes gourmet in de aanbieding zijn… zul je net zien, had ik vanmorgen een flinke voorraad gehaald, zijn ze hier bijna de helft goedkoper, raak ik in gesprek met een buurtbewoonster. Ik vraag of er nog iets leuks te doen valt op vrijdag of zaterdag. Dan hoef ik niet helemaal naar Almere of naar de binnenstad. Ze weet wel wat, ze had laatst een folder gehad over de Bingo. “Maar ze zijn wel fanatiek hoor” zegt ze er nog bij. Bingo.. alsof ik tussen de rolators (alle respect hoor) ga zitten hopen dat ik een volle kaart heb. En dan een liedje zingen als ik me vergist heb zeker. Ik moet er niet aan denken.

Om precies 3 uur ben ik uitgewandeld. Mijn huis is netjes, en de katten hebben gesmuld. Tijd om eens wat productiefs te gaan doen.

Ik besluit om mijn bed te verschonen, en eens lekker buiten te hangen. De katten vinden het geweldig als ik het bed verschoon. Vooral het spelletje “Wie heeft hem het eerst aan het bloeden” vinden ze erg leuk. Willow wint overigens, maar Scully wint weer in hoeveelheid.

Gezien ik vanavond visite krijg, is het handig om even alles na te lopen. Heb ik voldoende in huis? Is het overal netjes? Liggen er nergens meer sokken of ondergoed verstopt? Je kent het wel.

Om half 9 ben ik klaar met hannesen. En niet echt veel opgeschoten. Wel heb ik verschrikkelijk mijn teen gestoten aan de tafel, en heb minstens een half uur zielig op de bank pijn zitten lijden. En aan die katten heb ik ook niets, want die hadden weer een “Kom we gooien de vaas bloemen stuk” bui… erg irritant.

Het is bijna tijd voor de visitie, dus snel douchen en omkleden. Uiteraard vergeet ik helemaal dat ik ’s ochtends al had gedouched, en zodoende de badkamer nog steeds een beetje nat is. En zoals wel vaker, glij ik verschrikkelijk onderuit en stoot mijn hoofd aan de wastafel.

Het is maar goed dat ik tegen bloed kan, anders had ik met mijn onhandigheid het niet makkelijk gehad.

Eenmaal opgefrist, schoon, omgekleed en in een schoon huis, heb ik nog een half uur te gaan voor de visite komt.

Kan ik nog mooi even een columnpje schrijven, en misschien zelfs nog een spelletje pacman spelen….

Fade out….. Aftiteling….

[quote]Standaard zaterdag :)[/quote]

Categorieën: Algemeen

4 reacties

Ma3anne · 15 juni 2004 op 14:03

En hoppa! Weer een column! 🙂

sally · 15 juni 2004 op 20:22

zo is het…. 😉

Shitonya · 16 juni 2004 op 00:08

Het heeft een tijdje geduurd, maar nu heb ik hem uiteindelijk toch helemaal uitgelezen.
Lekker simpel beschreven en heerlijk weg te lezen, had alleen iets korter gekund ^_^

Gelukkig dat je je column niet eerst op papier had gezet, anders konden je katten misschien wel een “verscheur een column in 1001 stukjes” bui 😉

Louise · 16 juni 2004 op 14:00

Ben erg benieuwd naar een standaard maandag ochtend…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder