Een linkse lente? Wat nou linkse lente.
Zijn ze nou helemaal van de pot gepleurd. Linkse lente, me hoela. Links jatwerk, dat is het. Alles, maar dan ook alles wat ik al jaren roep en predik hebben ze me afgenomen en lopen ermee te koop alsof het hun idee is. Tuurlijk weer een stelletje belangrijke Nederlanders. Belangrijk voelende Nederlanders dan. Een linkse lente is natuurlijk een lachertje. Een links jaar is nog niet genoeg en zelfs een linkse eeuw is te kort. Een links leven is het enige echte ideaal, maar ja dat ging ze waarschijnlijk te ver.
Watjes.

Ongelooflijk.
Wat voel ik me belazerd.
Praktisch mijn hele leven vecht ik tegen het grootkapitalisme en ben door iedereen beschimpt en uitgelachen. Don Quichotte en windmolens: dat kreeg ik voor mijn haren. Hoezo samen delen. Murw gebeukt liggen mijn idealen hier diep in de kast en zomaar lopen een stelletje intellectuelen ermee heen. Een lente maken ze ervan, een lente. Een daarna dan? Lekker belangrijk doen met hun linkse idealen en rechts geld. Het kan mij niet ver genoeg gaan. Hop, die rode vlag met hamer en sikkel moet de lucht in. Wat zeg ik: Fred for dictator. Is die Talpaoverloper van een Spijkerman toch echt zijn Porsche kwijt en worden de boeken van Geert mak ritueel verbrand. Het Rode Boekje van Mao zal weer zijn intrede doen. Leve het communisme en dood aan Amerika.

Een sloophamer zal door Nederland gaan en elk stulpje van over een ton euro gaat plat en wordt vervangen door sociale woningbouw. Werkelozen kennen we niet meer, iedereen werkt al is het in een strafkamp. Nederlanders zullen weer trots zijn op hun land waar we hard voor gaan werken. Geen woorden maar daden, en voetballen schaffen we per direct af.

Het vrouwenclubje van GroenLinks heeft natuurlijk het initiatief genomen. Met voorop huppeltrutje Femke Halsema. Met recht het lekkerste vrouwtje in het parlement. Seksistisch? Ja, maar bewondering voor iemand mag je gewoon zeggen.
Hardop.
Als is het op het lichaam gestoeld. GroenLinkse jatters zijn het. Mijn idealen gooien ze zomaar op het wereldwijde net. Zonder mijn toestemming.

Het zal wel weer stranden in een links oorlogje en dat is dan het einde. Alleen drastische maatregelen helpen echt. En daarvoor ben ik de enige juiste man. Ik val aan, volg mij is het devies. De oorlog moeten we ontketenen, oorlog tegen het grote geld, tegen het kapitalisme en tegen armoede. Burgers van Nederland kom in opstand, pak de riek en laten we de revolutie ontketen. We rukken op naar Den Haag en geven de macht aan het echte volk. Aan ons.
Of draaf ik nu door?

Meer informatie over de Linkse Lente is te vinden op www.linkselente.nl


18 reacties

WritersBlocq · 19 september 2005 op 11:20

[quote]Fred for dictator. Is die Talpaoverloper van een Spijkerman toch echt zijn Porsche kwijt [/quote] Ja ja ja!!! Hee euh, die Porsche, mag ik hem dan hebben? Zonde om te laten versloffen. Ik ga dan wel links rijden 😀
Ik vind je column perfect! Nou ja, bijna… stelletje is enkelvoud en ontketenen ipv ontketen maar joh, laat fie doutjes lekker links legge.

Ma3anne · 19 september 2005 op 11:33

Oeioei. We zijn het in principe inderdaad met elkaar eens, maar strijd en revolutie zijn niet mijn ding. Dat zijn principes van het mannelijk denken.

En als we dan toch aan het doordraven zijn: Gewoon het huiselijk vuur en de pappot weer als centrum van de beschaving. Niks huppeltrutjes! De vrouw als rots in de branding.

Femke Halsema en Jan Marijnissen in een duo-deeltijd-presidentschap. Dat vind ik wel links genoeg. 😉

Outsider · 19 september 2005 op 11:46

[quote]Het Rode Boekje van Mao zal weer zijn intrede doen. Leve het communisme en dood aan Amerika.[/quote]

Is dit ironisch bedoeld of meen je dit serieus? Dat het communisme nergens toe leidt en een ontiegelijk hoop ellende en miljoenen doden heeft veroorzaakt, is dacht ik nu wel voldoende bewezen.
Waarmee ik niet zeggen wil dat ik voor het grootkapitalisme ben. Of het nu van links of van rechts komt, de ellende komt toch wel en het deugt allebei niet.

KawaSutra · 19 september 2005 op 13:00

Ik denk dat ik mij wel kan vinden in jouw boodschap. De huidige politiek bestaat alleen nog maar uit populistische oneliners. Eén grote standup-comedie met kreten die al veel eerder door anderen bedacht zijn.

En een beetje doordraven mag best Fred, leuke column. 😀

Mosje · 19 september 2005 op 14:16

Je draaft heeeelemaal niet door Fred. Er is maar één ding: ik heb geen riek.
😛

Geertje · 19 september 2005 op 15:21

[quote]Burgers van Nederland kom in opstand, pak de riek en laten we de revolutie ontketen.[/quote]

:hammer: :warn: :laugh: :laugh:

Potten en pannen is dat ook goed? 😀

Heerlijk die verontwaardiging! 🙂

Kees Schilder · 19 september 2005 op 15:37

[quote]Met voorop huppeltrutje Femke Halsema[/quote]

Sorry maar het taalgebruik is walgelijk en zonder respect en het niet waard om gelezen te worden.
😀

WritersBlocq · 19 september 2005 op 16:17

[quote]Sorry maar het taalgebruik is walgelijk en zonder respect en het niet waard om gelezen te worden.[/quote]
Behoorlijk slinks, Kees 😉

Kees Schilder · 19 september 2005 op 16:58

Ja weet ik. Is ook erg flauw, maar Fred,niet lullig bedoeld. Je column is prima en met de inhoud begrijp ik precies wat je bedoelt.

WritersBlocq · 19 september 2005 op 17:55

IK moest er juist wel om lachen, hihi, en nog! Fred ook wel, toch?

Trukie · 19 september 2005 op 18:43

Tja, een rechtse herfst zonder rode blaadjes aan de bomen is ook geen gezicht.
Is er ook een in-between-winter zonder links-rechts, huppeltrut of degelijke kenau, hoog of laag en vooral zonder extreem verschil tussen arm en rijk.
Fred, prima

Dees · 19 september 2005 op 20:58

😀

Alleen kom op zeg, seksisme past niet in het grote linkse gedachtengoed. Of is dat anders onder dictator Fred? 😮

Li · 19 september 2005 op 22:33

Jij doordraven?
Echt niet 😀

Geweldig!

Li

Louise · 19 september 2005 op 22:46

Heerlijk, ik houd wel van een opstandje!
En van deze column eigenlijk ook wel 😉

melady · 20 september 2005 op 00:01

Soms neem ik een linksdraaiend lentebokbiertje of draaf ik nou de verkeerde kant op?

Moz, je mag mijn riek lenen.

pepe · 20 september 2005 op 08:44

[quote]pak de riek en laten we de revolutie ontketen. We rukken op naar Den Haag en geven de macht aan het echte volk. [/quote]

Riek? was da? Ik had een ome Riek, maar die pak ik niet hoor.

Ik geloof eerlijk gezegd niet dat ik de macht wil, wel het recht op zelf keuzes maken. Dat recht zijn we behoorlijk aan het verliezen.

Een column om over voor te denken.

Fred · 20 september 2005 op 17:12

Kon hem hebben Kees. 😮

MBB · 21 september 2005 op 15:03

[quote]elk stulpje van over een ton euro gaat plat en wordt vervangen door sociale woningbouw. [/quote]
Tja, en dat is warom communisme nooit success zal hebben, niemand wil in die krotten wonen.

Als je nou sociale woningbouw zou gaan bouwen van stulpjes van minstens 1 ton elk voor iedereen, dán zou ’t misschien nog wat worden.

Gaat wel ten koste van de natuur natuurlijk, maar goed, een schoon milieu is dan ook een privelege van de rijken, dus niet links maar rechts.
(Kunnen het regenwoud ten slotte alleen redden door de arme stakkers die daar wonen arm te houden)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder