Je kent het wel, dat hele open-relatie gedoe dat eigenlijk meer neigt naar ruilhandelverkeer dan wat anders. Het is dan ook erg frappant op te merken dat ruilhandel, datgene waar onze hedendaagse economie op gebaseerd is, een goede vergelijking met het hebben van een, expres tussen aanhalingstekens geplaatste, “open-relatie” geeft. “Ik geef jou mijn lichaam en daar wil ik genot voor terug.” Meer is het eigenlijk niet. Want een echte relatie hebben dat gaat gewoon te ver. “Ik houd van mijn vrijheid en ik wil nog wel andere mensen blijven zien,” zijn vaak gehoorde excuses. Zonder het hele onderwerp van SOA’s aan te snijden. Tja, je moet doen wat je wilt doen zeg ik altijd maar.

De mensen die zich bezig houden met dit open-relatie-festijn zijn altijd erg voorzichtig met het naar buiten brengen van dit feest. Dus zolang we het niemand vertellen, weet ook niemand hier wat van af! Ja natuurlijk, dream on!
En als het dan eenmaal uitkomt, ja, hoe noem je dan datgene wat je al die tijd zogenaamd hebt verborgen voor de buitenwereld, een neukertje?

“Ach joh, trek het je niet aan, want iedereen doet het en niemand praat erover.” Het best bewaarde geheim? Ik dacht het niet. Want beste open-relatie-mensjes, zodra je ergens “geniepig” over doet, gaat de buitenwereld zich afvragen hoe de vork nu eigenlijk in de steel zit en dan is 1 en 1 heel snel 1006!

“Ja, je bent gewoon jaloers!” Ja, natuurlijk ben ik jaloers. Hoe graag zou ook ik willen mee feesten in het open-relatie-festijn en op die manier SOA na SOA oplopen, dan al niet te spreken over het woordje relatie in open-relatie. Er zijn gelukkig ook nog mensen te vinden op deze aardkloot, die wel waarde hechten aan het hebben van een echte relatie in plaats van een ruilhandelkwestie.

Want zeg nou zelf, als de waren niet “bevallen” kan je ze dan inruilen op vertoon van een bon?

Categorieën: Mannen & Vrouwen

11 reacties

WritersBlocq · 19 augustus 2005 op 11:19

Ik ben zelf geen open-ruil-relatie-handel-mens, integendeel zelfs. Wel ken ik mensen die buiten de deur rommelen, zonder dat hun partner daarvan weet. Daar worden, volgens hen, 3 mensen beter van: de partner omdat die het niet weet en een andere (lees: minder fijne) partner zou hebben als die niet vreemdging. De pleger, omdat die er energie uit put en daarmee de relatie opkrikt. Het neukertje, die de wip heeft.
Welkom hier op ColumX, ik vind het wel een leuke column!

prikkels · 19 augustus 2005 op 11:33

Grappig, ik heb een paar dagen geleden een column over hetzelfde onderwerp ingezonden.

Op zich leuke column. [quote]graag zou ook ik willen mee feesten in het open-relatie-festijn en op die manier SOA na SOA oplopen, [/quote]stuit mij wat tegen de borst. Alsof je alleen maar SOA’s kunt oplopen als je in de rondte wipt.

Welkom op SXC: “de openhartige site” 😛

Dees · 19 augustus 2005 op 11:39

Erg leuke column. Ik ben ook niet van de ruilhandel en snap er ook geen ruk van. Al dat gedoe voor een beetje buiten de pot gepies. En dat terwijl er meestal toch wel iemand erg de dupe van wordt, is het niet de partner, dan is het misschien wel het neukertje. Vrij(blijvend)heid, mwah, misschien wel een tikje synoniem aan geen keuzes durven maken.

Bakema_NL · 19 augustus 2005 op 12:00

Geweldig kortzichtige column.

Mijn vrouw en ik hebben een zogeheten open relatie, maar dat doet niks af aan het feit dat onze relatie echter dan echt is hoor. Je kunt je zelf niet vinden in een open relatie en dat is prima, maar denk niet dat anderen met een open relatie geen waarde hechten aan de relatie die zij met zijn tweetjes hebben……….er zijn alleen mensen die liefde en lust kunnen scheiden, liefde zit voornamelijk in je hoofd en lust is voornamelijk iets lichamelijks. Die geestelijke relatie tussen 2 mensen daar komt niemand tussen, maar lichamelijk kan het alle kanten op. Wij zijn getrouwd, leven alweer 18 jaar met elkaar samen en hebben nog een zoontje ook, hoe echt wil je het hebben? Nochthans scheiden meer dan de helft der gehuwden geloof ik…….maar die zullen vast niet allemaal een open relatie hebben gehad, een beknellende wel waarschijnlijk.
Soa na soa oplopen…….hoe kom je er bij? Zolang je maar met je koppie er bij blijft en je niet alleen laat leiden door je geslachtsdrift is er echt niets aan de hand hoor, wat een schromelijke overdrijving om te stellen dat mensen met een open relatie de ene soa na de andere oplopen.
En wat is er geniepig aan het hebben van een open relatie? Daar is juist niets geniepigs aan, integendeel. En dat de buitenwereld er niet mee kan omgaan zegt meer over hen dan over diegenen met een open relatie. Monogamie mijn reet, kijk gewoon rond op straat om te zien hoe het daar mee gesteld is, de lustige blikken van zowat elke vent als hij een leuke dame voorbij ziet schuiven…….en de dames doen ook niet onder voor de heren meer tegenwoordig, die hebben hun inhaalslag al lang en breed gehad…….ik las van de week nog ergens dat vrouwen tegenwoordig vaker vreemd gaan dan mannen…ik vraag me altijd af hoe ze dat onderzoeken, maar goed, het zou kunnen. Mensen die wel monogaam zijn heb ik geen probleem mee hoor, is natuurlijk altijd je eigen keus. Maar het hele monogame is ons ooit opgelegd door religie, van daaruit is het ontstaan, maar bekijk je de mens op zich, dan is er weinig monogaam aan.
Ik durf gerust te stellen dat mensen met een ongeforceerde open relatie een sterkere relatie hebben dan menig ander, je moet nogal sterk van vertrouwen zijn in elkaar om elkaar zo min of meer los te laten.
Leuk zijn sites van mensen die aan het hele partnerruil gebeuren doen, ook foto’s op internet zetten etc. Moet je de reakties horen als familie, vrienden en zo daar achter komen…….triest gewoon. Erg leuk zijn dan teksten op de eerste pagina van zo’n site “Aan alle vrienden, familie, collega’s etc die ons hier denken te herkennen… Mocht je ons veroordelen om wat we zoal in onze vrije tijd doen, dan moet je jezelf even afvragen hoe je eigenlijk op deze site bent terechtgekomen, je komt hier namelijk niet zomaar.” En zo is het maar net, je komt daar omdat je naar iets aan het speuren bent wat met sex te maken heeft, dus wie is er nu geniepig?

Troy · 19 augustus 2005 op 14:56

Ik heb altijd gevonden dat monogamie een discipline is. Tevens denk ik dat we het hebben van een zogenaamde open relatie ook zeker niet moeten onderschatten. Voordat mensen die stap zetten hebben ze vaak al veel afspraken gemaakt en gaat het in de meeste gevallen altijd nog gepaard met in eerste instantie respect voor elkander. Je column is misschien ietwat kort door de bocht, maar dat maakt het tevens discusiabel. In die zin is het een goede column, hoewel je met dit soort onderwerpen al snel in een welles-nietes dicussie kunt verzanden..

Ennuh..welkom op cx!;-)

KawaSutra · 19 augustus 2005 op 17:06

[quote]……en dan is 1 en 1 heel snel 1006[/quote]
Ik loop al weer achter zie ik al. Dit standje ken ik nog niet. Maar wij hebben dan ook geen open relatie. En waarom niet? Omdat wij dan stinkend jaloers zouden worden; heel simpel en heel eerlijk. Niet iedereen kan en wil daar op een rationele manier mee omgaan. Laat het gevoel maar spreken.

[quote]Want zeg nou zelf, als de waren niet “bevallen” kan je ze dan inruilen op vertoon van een bon?[/quote]
Dit is bij een ‘gesloten’ relatie overigens nog lastiger is mijn ervaring. Dan ben je met inruilen wel een paar jaar zoet. En zijn er kinderen, dus wel ‘bevallen’, dan kom je er nooit echt van af.

Ik ben benieuwd naar je volgende. 🙂

klungel · 19 augustus 2005 op 20:30

Leuke column, en leest ook lekker weg.
Geeft stof tot nadenken.

Ik moet eerlijk zeggen dat mijn haren overeind gingen staan toen mijn eerste vriendin het met een ander wilde doen. Ik ben dus gevoelsmatig monogaam. 🙂

Welkom.

Geertje · 19 augustus 2005 op 21:34

[quote]“Ach joh, trek het je niet aan, want iedereen doet het en niemand praat erover.” [/quote]

Dat zijn de ergste relaties, zij die zeggen monogaam te zijn en ondertussen een dubbelleven leiden.

😡

Welkom op ColumnX !!!

SenorChielos · 19 augustus 2005 op 23:25

[quote]Mocht je ons veroordelen om wat we zoal in onze vrije tijd doen, dan moet je jezelf even afvragen hoe je eigenlijk op deze site bent terechtgekomen, je komt hier namelijk niet zomaar.” En zo is het maar net, je komt daar omdat je naar iets aan het speuren bent wat met sex te maken heeft, dus wie is er nu geniepig?[/quote]

Zo heeft een ieder een eigen kijk op het hebben van een open relatie. En mijn column is zeker kort door de bocht, maar daar is ie ook voor bedoeld. Een generalisatie met extra overdrijving geeft altijd stof voor discussie 😉
En natuurlijk ben ik geniepig!

Deze column heb ik gepubliceerd in mijn studentenverenigingsblad naar aanleiding van een zogenaamd “koppel” dat de grootste moeite deed om hun “open-relatie” te verbergen voor de rest.

Op naar de volgende column!

sally · 20 augustus 2005 op 00:03

Ik heb er één dubbel.
Ruilen? 😉

Liefs
Sally

Louise · 20 augustus 2005 op 08:31

[quote]Want zeg nou zelf, als de waren niet “bevallen” kan je ze dan inruilen op vertoon van een bon?[/quote]
En tegen die tijd is de garantietermijn ook verstreken 😀
Mooie binnenkomer en goed gekozen onderwerp. Je schrijft lekker to the point.
Ik denk nog steeds dat monogamie alles met cultuur te maken heeft en niets met natuur.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder