‘Groupies? O, yes! Ik had mijn beste mix ooit toen ik werd gepijpt onder de draaitafel’

Deze quote komt uit een interview en stond in de december/januari uitgave van een magazine dat ik besloot te lezen tijdens een iets te heftig potje kleien. Had iets verkeerds gegeten dus het was natte klei en ik wist dat ik een hele tijd moest zitten. Het blad lag dus al sinds december 1997 in het tijdschriftenrek in mijn schijthuis maar ik had de inhoud nog nooit een blik waardig gegund. Keek alleen plaatjes. Ik had het ooit gekocht vanwege de vormgeving. Was toen druk bezig met multimedia en wilde een beetje bijblijven met de hedensdaagse jongerencultuur. Visueel gezien.

Het artikel ging dus over de populariteit van dj’s. Toen al hadden enkelen de sterrenstatus bereikt met alles wat comes along. Lekkere wijven, sexorgies, drank, drugs en hoooopen geld. Heel anders dan in de tijd van Adam Curry. Die moest het uiteindelijk met een afdankertje doen. Geld verdienen deed hij wel. Maar dat is nu op aan artifacial beauty. Want laten we eerlijk zijn, ’s morgens wakker worden naast La Paaij terwijl genadeloos hard zonlicht door haar steradent-glas op haar doorgroefde gelaat schijnt… Maar toch, Curry was wel een pionier in dat opzicht.

Nu is het weer aktueel. Ruud de Wild gaat hopelijk wat meer verdienen bij een andere zender.
Wat heeft die man waardoor er zo meteen een transferoorlog gaat ontstaan en stations elkaars dj’s gaan opkopen voor bedragen waar unsere Manschaften straks een puntje aan kunnen zuigen? Beats me. Ik meen mij te herinneren dat dj’s van die types waren die alles over muziek wisten. Helemaal gek van muziek. Lulden plaatjes aan elkaar met, naar mijn idee, best aardige wetenswaardigheden over de muzikanten, achtergrondinfo, interviews. Het enige dat mij mateloos irriteerde was het gelul door het begin of het einde van een plaatje. Dat stond dan namelijk ook op je cassettebandjes. Maar nu is dat dus anders. Blijkbaar voldoe je, wil je dj worden, aan de criteria wanneer je geluid kunt maken. Punt. In het geval van Ruud de Wild gaat dit iets verder, dat maakt hem zo uniek. In zijn geval betekent dit een aaneenschakeling van nietszeggerij, onwaarschijnlijk misselijk gelul en het uiten van beledigingen. Lekker makkelijk wanneer je slachtoffers geen weerwoord kunnen geven. Behalve dan die laffe homo die hem in zijn studiootje afzuigt en zich iedere dag weer laat vernederen. Er zit ook nog een derde persoon in de uitzendingen van de Wild. Geen idee wie het is, zijn rolletje is nog onbeduidender dan die van het laffe flikkertje. Even voor de goede orde, ik heb niks tegen homo’s, wel iets tegen dit soort homo’s. Pikzuigers (m/v) die zich om den brode laten vernederen. Klepzeikers die heel hun leven in de schaduw staan van een ‘ster’ en er alles aan willen doen om een glimpje roem te mogen meepikken. Ruud’s reetkevertje laat zich desgevraagd zelfs een mic in zijn beursgeneukte sterretje schuiven. Ook een ruft maakt namelijk geluid en in heeft dit geval meer inhoud dan 1000 woorden uit de mond van het Wild meestertje. Niemand hoort het verschil.

Ruuttepluut gaat nu misschien wieberen. Ik hoop het. Ik gun hem het grote geld echt. Zolang hij dan maar uit de picture verdwijnt. Eerst 538. Maar dan. New York? L.A.? Met de Chinezen naar de maan? Wie zal het zeggen. Maar hoe groter de sterrenstatus van deze ethervervuiler en nietskunnende kwaaknek wordt, hoe onwaarschijnlijker het wordt dat ik hem ooit nog hoef te horen. Ik heb namelijk geen kabel en geen schotelantenne. Dat houdt het lekker overzichtelijk en wie weet, levert dat over een aantal jaren weer goede radio op. Dj’s die met muziek bezig zijn in plaats van met zichzelf.

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

Kees Schilder · 27 oktober 2003 op 12:15

kan me helemaal vinden in je tirade.heb je al eens op die mond van de Wilde gelet?.Zijn bovenlip trekt naar boven als hij iets zegt, waaroor hij op een pioenrat in barensnood gaat lijken.Vooral als hij iets onzinnigs zegt wat nogal eens voorkomt,gaat die lip steeds meer trekken waardoor zijn gezicht een permanente doodsgrijns gaat aannemen.

Casperio · 28 oktober 2003 op 23:42

Baaaahhhh Ruud de Wild!!!!
Ik krijg altijd jeuk als ik hem hoor of zie.
Wat vind die man zichzelf toch goed en geestig, maar hij is het absoluut niet!

Kunnen we hem niet een mooie missie geven ergens in Bagdad? D’r schijnt nog wel een leuk toeristenhotelletje te zijn… elke dag vuurwerk gegarandeerd. Das wel wat voor hem. En als ie Caroline Tensen dan met hem mee neemt, ben ik helemaal tevreden. 😛

Kees Schilder · 29 oktober 2003 op 12:20

Juist!!! En stuur dan ook Carlo Bosrat, Beau van Erven Mores, de familie Knots en Swiebertje in hetzelfde pakket mee.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder