Beslissingen zijn gemaakt, vliegticketen gereserveerd, en ik heb een aardig monje koreaans geleerd. Is het dat, een vraag die al door veel mensen is gesteld, en nu door mij. Een sabbatjaar loopt ten einde, en wat voor een jaar. Ben ik veranderd ? nog zo een vraag die mij gesteld word. Toen ik de laatste keer tegen een meetlat ging staan heb ik niet gemerkt dat ik gegroeid ben, noch toont de weegschaal veel verschil aan.
Je bent hyperactiever zegt er iemand tegen mij. Een jaar dat in geen geval verloren is. maar moest ik alles winnen aan de andere kant van de wereld.
‘Ja’ roep ik mijzelf toe. Daar gaat het juist om, Jezelf terug uitvinden. Ergens naartoe gaan waar niemand een verwachtingspatroon van je heeft, je verliest je verleden. Ik heb mijn toekomst gewonnen.

Ik heb de banaalste zaken gemist en dingen ontdekt die ik nooit meer zou willen missen. En wat ik zeker weet dat ik niet wil missen is de kans om te reizen en steeds opnieuw te beginnen.

Categorieën: Actualiteiten

5 reacties

Mosje · 26 april 2004 op 15:15

Nou Eveltje, dit is een samenvatting van een samenvatting van een samenvatting.
Wel heel erg kort.

Shitonya · 26 april 2004 op 19:16

Hmmm ik weet niet hoor, maar ik vind dit nou niet bepaald een “column” en ook geen “verhaal”.
Weet niet wat het is, maar ik vind het niks, sorry

Irma · 26 april 2004 op 19:49

Ik weet ook niet echt waar het over gaat. Je deelt een stukje van je gedachten, maar het is een beetje te summier om het in een context te plaatsen, helaas!

Dees · 26 april 2004 op 20:43

Ik vermoed dat ik een beetje weet wat je bedoelt. Maar ik kan er niet zeker van zijn. Diep het anders iets meer uit, voor mensen die minder verdiept zijn in het gevoel dat je probeert te beschrijven… Just a thought.

Ma3anne · 26 april 2004 op 23:49

Moeten wij nu vragen aan je stellen, ga je er nog meer over schrijven, of is het gewoon een dienstmededeling?

In elk geval een goede vlucht gewenst. 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder