Kent u dat woord met een stuk of elf a’s erin? Inderdaad, het aloude bekende Paashaasschaamhaarverzamelaar. In de Dikke Van Dale zal er echter voor de 2009 editie een nieuwe variant van dit scrabblewoord worden opgenomen: schaamhaardataverzamelaar. Twee a’s minder en een stuk realistischer dan de paashaasschaamhaarverzamelaar. Ook de verklaring van de schaamhaardataverzamelaar is al vastgesteld. De volgende vermelding zal worden toegevoegd: schaamhaar’data’verzamelaar de; m in opdracht van Minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) wetenschappelijk onderzoeker van lichaamshaar rondom de schaamdelen van met name jongeren tot 18 jaar.
De Dikke Van Dale biedt hierbij geen verdere verklaring voor het doel dat de doorgedraaide Minister voor ogen heeft met deze onzin. Zou hij een publieke privécollectie willen aanleggen van ranzige foto’s, zodat hij niet strafrechtelijk kan worden vervolgd voor Carl Nooten praktijken?

Over de man z’n geloofsovertuiging wil ik niets zeggen, zijn overtuiging zal hier verder buiten staan, daarvan ben ik oprecht overtuigd. Een knappe PR stunt voor het Christendom is het in ieder geval niet. Als Christenen de naam van “katjes in het donker knijpers” nog niet hadden, dan zullen ze die door allerlei niet Christelijke mensen nu toch zeker toebedeeld krijgen, om nog maar te zwijgen over de discriminatie die al enige jaren gaande is van de Gereformeerden. Met name die groep heeft de naam zwaar op de hand te zijn, altijd in zwarte kleding te lopen en achter gesloten deuren de kinderen op alle mogelijke wijzen ten dienste te laten zijn.
Onterecht, zoals ik uit betrouwbare bron weet. Maar maak dat de rest van de wereld maar eens wijs na zo’n openlijke PR misser van Christen Unie voorman Rouwvoet die een database wil bijhouden van de schaambeharing van kinderen en jong volwassenen tot 18 jaar. Onbedoeld en ongewild heeft Rouwvoet de positie van zijn eigen geloofsgenoten bemoeilijkt en aan het wankelen gebracht.

Mijn volle overtuiging is dat Rouwvoet geenszins kwade gedachten had toen hij dit plan bedacht en ter tafel bracht. De Minister is in mijn optiek een van die weinigen politici die in volle overtuiging en naar beste eer en geweten handeld, soms gedwonmgen tot compromissen door zijn coalitiegenoten, maar altijd schoorvoetend water bij de wijn doende.
Dat water bij de wijn doen is overigens wat er nu in de Nederlandse horeca noodgedwongen gedaan wordt vanwege tegenvallende inkomsten door het wegblijven van rokers. Als de inkomsten dalen en niet meer op te vijzelen zijn, dan rest er slechts één oplossing en dat is het doen dalen van de kosten. Werknemers eruit gooien is één oplossing, maar dat verhoogd de werkdruk op de rest van de staf en die zullen daardoor meer ziektedagen claimen en op den duur dus alleen voor kostenverhoging zorgen. Nee, water bij de wijn doen is de beste oplossing. Minder wijn schenken en meer water, water is goedkoper dan wijnn, dus dat is een mooie besparing. Laat Wouter Bos het maar niet horen, dan voert hij ontegenzeggelijk binnen de kortste keren een belasting in op water, waardoor de horeca alsnog te gronde gaat. Tezamen met een goed deel van de bevolking waarschijnlijk, want wie is er heden ten dage geen waterjunk meer?

Geen straat kun je doorlopen of je passeerd iemand die loopt te zeulen met, of te lurken aan een waterflesje. Geen kantoor kun je meer binnen stappen zonder op alle bureaus een grote fles mineraalwater te vinden, of in de hoek van de afdeling een luchtbellenbrakende waterkoeler naar Amerikaans voorbeeld. Een vreemd idee dat iedereen tegenwoordig denkt dat water zuiverend is en noodzakelijk om niet ziek te worden. Enkele eeuwen geleden was datzelfde water nog de grootste bedreiging van de mensheid en werden wij gedwongen tot het uitvinden van bier om te voorkomen dat we zouden sterven aan uitdroging of besmettingen. Hoe de wereld in een paar eeuwen kan omslaan verbaasd me telkenmale.

Soms gaan omslagen zelfs nog sneller. Geen eeuwen, maar jaren waren er nodig om van de terechte verkettering van Marc Dutroux te komen tot de overheids georganiseerde schaamhaardatabank, die wordt gevoed door de schandalige schaamteloze schaamhaardataverzamelaars, die in opdracht van een Minister zonder departement schijnt te waken over de Jeugd en het Gezin…

Veritas, 03.12.08

Categorieën: Actualiteiten

Veritas

Inmiddels ben ik al zo'n tien jaar actief als columnist. Met name de autosport mag zich op mijn aandacht verheugen. Evenwel komen er ook geregeld columns over maatschappelijke en politieke onderwerpen uit mijn pen. Heel af en toe publiceer ik hier eens wat om te zien wat mensen ervan vinden.

4 reacties

arta · 9 december 2008 op 12:30

Zat ik vol spanning te wachten op de ontknoping van het schaamhaardatavarzamelaarverhaal (+ de ontbrekende 2 a’s), duik jij ineens, totaal onverwachts, de kroeg in… :eh:

Prlwytskovsky · 9 december 2008 op 12:37

Hahaaaa …. Paashaasschaamhaardataverzamelaar.
Dat zijn 13 A’s.

Goed onderwerp en nog beter verwoord. :duimop:

Mien · 9 december 2008 op 18:19

Hij kan nog langer:
Paashaasschaamhaardataverzamelaarverhaalmakelaar.
Nu een bar vinden waar alle A’s op de tap passen.

Ik vond de A-vondst erg leuk.

Om de leesbaarheid en aandacht van de lezer vast te blijven houden is het raadzaam om je te beperken tot een hoofdthema. Dit waren iets te veel thema’s tegelijk. Maar ja wat wil je met al dat schaamhaarverzamelen. Daarvan kun je aardig in de war raken. Niet? 😆

Tip:
In de volgende column even checken op D en T.
Er zitten nogal wat foutjes in.

Mien

KawaSutra · 10 december 2008 op 22:39

Veel fouten voor een communicatie medewerker. En Rouvoet ook niet erg consequent goed en fout gespeld.
Een dankbaar onderwerp voor satire, dat is zeker waar. Maar ik verbaas me altijd een beetje dat de critici het nieuws zo slecht volgen. Het betrof namelijk puur een initiatief van medici buiten Rouvoet om. Zie [b][url=http://forum.viva.nl/forum/list_message/2336754#m2336754]deze link[/url].[/b]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder