Hoe het komt dat beachvolley ooit tot een olympische sport is verheven zal wel altijd in nevelen gehuld blijven. Nog onlangs werd vertoond hoe in een zandbak een balletje werd geslagen door bruingebrande dames met trendy zonnebrillen en minuscule bikini’s die nauwelijks de mogelijkheid boden tot het aanhechten van een rugnummer.
Vooruitgang? Het zal wel.
Te verwachten valt dat IOC-leden binnenkort een voor de pers geheim te houden bezoekje zullen brengen aan een Japanse nachtclub, waarna Thomas Bach wereldkundig zal maken dat tijdens de spelen van 2020 in Japan paaldansen als demonstratiesport zal worden geïntroduceerd.
Paaldansen. Jawel.
Het IOC wil met haar tijd meegaan en zal zich dus beijveren om paaldansen tot een wereldklassieker te maken, wat zeker zal lukken omdat er altijd voldoende palen voorhanden zijn in elk land, met uitzondering wellicht van Groenland, waar men het echter op ijspalen kan proberen.
Erica Terpstra? Zij is enthousiast.
“Paaldansen is fantastisch, om te doen en om naar te kijken. Paaldansen maakt ons trots, is gezond en zorgt voor erkenning. Samen paaldansen is leuk en het geeft sociale binding en saamhorigheidsgevoel. Ik weet zeker dat we in Japan de paaltop zullen bereiken.”
Paaltop. Een verrijking van onze taal.
In Tokio zal een arena verrijzen met dertigduizend rukplaatsen, voldoende voorzieningen voor de sporters waaronder inrijdpalen, alsook een podium van olympische afmetingen met een wedstrijdpaal waarvoor de jongeheer van Sven Kramer model heeft gestaan.
Kramer: “De gelijkenis is treffend!”
In een opwindende strijd, waarbij de Roemeense Maria Palikova wordt betrapt op gebruik van het verboden glijmiddel vaseline, en de Duitse Antje Gleimann een tijdstraf krijgt opgelegd wegens onreglementair klaarkomen, zal Ankie van Grunsven gaan strijken met de eer.
Vreemd? Welnee.
Deze amazone, die slechts met een lichte druk van haar dijbenen een paard tot een pirouette kan brengen, zal gekleed in louter en alleen zwarte rijlaarzen en voorzien van een paardenzweepje, ook de paal als beste naar haar hand weten te zetten. Opnieuw zal het Wilhelmus voor haar aanzwellen, op discobeat deze keer.
Schanpalig? Je zou het denken.

Categorieën: Gein & Ongein

Mosje

MOSje.iS van alles wat en zelfs dat niet helemaal

5 reacties

Mien · 10 januari 2018 op 07:39

Oneerlijke concurrentie, Ankie, met dié tanden … !? Haar geheime wapen. Nou ja, geheim. Met die tanden kan ze ‘de plank’ doen aan de paal.
Leuke woordvondsten Mosje. Ben wel benieuwd hoe dit nieuwe onderdeel bij de Paralympics vertaald wordt. Hinkelen en touwtje springen lijken mij ook uitermate geschikt voor de OS. Of denk ik nu te Nederlands? CvdM in de zomer. ? ?

    Karen.2.0 · 10 januari 2018 op 12:19

    @Mien: ‘Ben wel benieuwd hoe dit nieuwe onderdeel bij de Paralympics vertaald wordt.’
    Zit nu met smart te wachten op de column van 22, die hier hopelijk vol overgave antwoord op gaat geven 😀

Karen.2.0 · 10 januari 2018 op 12:16

Je hebt vast een hoop schik gehad met het schrijven van dit stuk. Dit schreeuwt om Like- en Deelknoppen op CX 😉

Robert · 12 januari 2018 op 11:52

Aardig inkijkje!

Arta · 12 januari 2018 op 12:57

Ze gaan zeker voor goede kijkcijfers zorgen!
Goed stuk!
Fijn je te lezen!

Geef een antwoord