In Wageningen is een pil ontwikkeld waardoor winden en boeren van koeien minder schadelijke uitstoot bevatten.

Ik ben geen boer, in de zin van agrariër, leg dus direct de verbinding met ons mensen. Hoe woke is het besef dat als mannen en vrouwen ergens volkomen gelijkwaardig in zijn, dat de krampachtige vluchtpogingen van lichaamsgassen uit ons maagdarmsysteem betreft. Grappen en grollen over dit onderwerp zijn niet van de lucht. Keerzijde is dat menige romantische avance voortijdig strandt door ongecontroleerde ontspanning van verantwoordelijke sluitspieren.

Sneak zo’n tabletje in de champagne en de koosnaam ‘scheetje’ zal snel worden gekwalificeerd als grensoverschrijdend.

* * *

Meer #BinnenDoorDenkers op https://robertbeernink.nl/sub/binnendoordenker/

Categorieën: Algemeen

Robert

Robert Beernink auteur van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten. Zijn motto: elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof.

2 reacties

Nummer 22 · 2 april 2022 op 10:37

Mooi! en ik weet nu – een mens is nooit te oud om bijgeschoold te willen worden – wat “boeren van koeien’ ook is. Helaas kan ik mijn schoonouders mijn verkregen kennis niet vertellen. Zij waren boeren met een gemengd bedrijf, maar dat terzijde.

Het boeren van koeien is nu verklaard en het woord ‘loeien’ kan uit onze taal worden geschrapt. De koeien boeren maar dat weten wij natuurlijk allang. Die koeien vreten zich de magen vol aan wat hen wordt opgediend. Ze schijten het stikstof naar een gehalte dat zelfs meteen afhankelijke gelaatmasker niet gezuiverd kan worden. De NGPV; Nederlandse Gierput Vereniging is opgehouden te bestaan, maar dat ook terzijde.
Kortom, Niet iedere boer lacht om een scheet maar zien een mogelijke oplossing voor het nijpend gas tekort. Leve de scheet, de boer, de koe maar denk aan uw eigen voedselintake en air emptying van uw darm als u aan tafel zit en opstaat , in de lift en in het openbaar vervoer in een volle wagon bijvoorbeeld toch uw scheetaandrang niet onder controle kunt houden. Is het gebeurd, kijk uw medereiziger aan en zeg iets luider “Zo, zo daar heb ik ook soms last van.. thuis “

Mark van Roosmalen · 4 april 2022 op 15:58

Als het gaat om een minder schadelijke uitstoot dan zal jouw pil in haar champagne de relatie eerder goed dan slecht doen. Ik denk ook dat heren die hun date een champagne aanbieden de wind wel uit de gewenste hoek kunnen laten waaien….

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder