Of ik ook een sigaret wil. Voor ik het weet lig ik, op een uur waarop het zandmannetje al lang door zijn voorraad zand heen is, in het gras met een veel te kort jurkje en een hongerig vriendje. Zijn sigaret was slechts een afleidingsmanoeuvre. Een waarschuwing naar zijn vrienden toe; val me niet lastig want dit heeft tijd nodig. Het gaat allemaal snel aan me voorbij, wat ik me herinner zijn de schaduwen van onze lijven en de sporen van hulstblaadjes op zijn armen. Dat was gisteren. Sindsdien is alles veranderd. Ik zie het aan de glimlach op zijn gezicht wanneer hij vraagt of ik fruitsap of koffie wil en ik fristi zeg, en later, wanneer hij mijn neefje geduldig zijn eerste woordjes Albanees leert op Shpat Kasapi’s Pa Ty Sj’etoj. Het was de eerste keer dat het in me opkwam dat hij misschien wel de vader van mijn kinderen zou kunnen worden.

Voor het eerst zal ik hem vanavond uit vrije wil mee naar een familiefeest sleuren. Ervan overtuigd dat de eerste indruk van cruciaal belang is, zijn we in de namiddag nog een nieuwe jurk voor mij gaan uitzoeken. Wat hij zal aandoen, is voorlopig nog een vraagteken, maar ik heb een sterk vermoeden dat het me wel zal bevallen.

Als ik een appel voor mijn neefje schil en even uit het raam kijk zie ik mijn vriend mijn neefje naar binnen sleuren. Naast een protest-huilbui hoor ik het geluid van kapotte ruiten op de achtergrond, schreeuwende mannenstemmen en een huilende vrouwenstem. Het clichébeeld van de Slechte Buitenlanders raast door mijn hoofd: twee Afrikanen, één Marokkaan en één Turk die vinden dat er in België iets ontbreekt: oorlog. Vooruit, denk ik, ik heb er tenminste toch een goei te pakken.

Categorieën: Algemeen

axelle

“I am good, but not an angel. I do sin, but I am not the devil. I am just a small girl in a big world trying to find someone to love.” ― Marilyn Monroe

16 reacties

dashuri · 18 september 2007 op 20:44

Hey Ax,

Ik krijg hier een fantastisch, zomerheerlijk “Nothing in this world can stop us tonight” en “Beautiful girls” (damn, all this…)-gevoel van. Zalig gewoon.

Inderdaad spijtig dat de marof losse handjes heeft. Eigenlijk zie je dat best aan z’n muil, hé, niet dan? Ik hoop dat hij ooit eens inziet dat je om meisjes te versieren helemaal geen zonnebril nodig hebt. En dat Fysica doorheeft dat haar vriendje een fucking loser is. Maar gelukkig is er Ali nog.

Kijk, ja, en jij en brossir dan… Liebe auf den ersten Blick? Ik heb er geen idee van. Maar wat jullie hebben neigt wel naar het ideale toe. Geniet ervan, meid. Geef hem een dikke zoeniezoen.

Ik hou van je,
dash

axelle · 18 september 2007 op 20:51

tung Dash
ik vind het superjammer dat we elkaar niet meer zo vaak zien, maar tha boysss houden ons toch een beetje bij elkaar hé 😉
bijna jaartje samen, ik en bross, van jou en ali moet dat ongeveer hetzelfde zijn dan?
sommige dingen moeten niet gezegd worden, maar nu is het mijn beurt
ik hou van je, van jou en je ali-kwali, van brossir, ik zie jullie doodgraag

dashuri · 18 september 2007 op 20:53

merhaba sgat,
nje gje eshte e vertete, nuk do te harroj kurre
keep up tha good way,
dash 😀

axelle · 18 september 2007 op 20:55

ça va met zijn broer ondertussen? al lang niks meer van gehoord…
bross heeft ali vorige week al gemaild maar veronderstel dat die weer in z’n voetbalweken zit, komen jullie nu de 7ste of niet?

pally · 18 september 2007 op 22:47

Zijn dit reacties op een ‘column’ of privé- berichten onder vrienden in geheimtaal? 😮

Li · 19 september 2007 op 00:37

:eh:

Dinto · 19 september 2007 op 10:25

Eerlijk gezegt kan ik er geen touw aan vast knopen. ?????? 😕

dashuri · 19 september 2007 op 19:10

guess whaa

Neen, vergeeft u mij mijn brutaliteit. Dit zijn wel degelijk reacties op axs column; heeft helemaal niks met onze connecties te doen.

Ja, duh trouwens, ik kan e-mailberichten ook in haar mailbox droppen?! Dit heet niks voor niks ‘columnx.nl’ hé!!

Mvrg,
dash

dashuri · 19 september 2007 op 19:11

Gezegt?

Met T?

AAAAUWTSJ!!!

Wat een KEMEL (van een fout)!!

axelle · 19 september 2007 op 20:21

hoezo?

axelle · 19 september 2007 op 20:22

hoezo geheimtaal
dash reageert toch op mijn column?
vlaamse groet;
axelle

axelle · 19 september 2007 op 20:23

touw vastknopen aan wat bedoel je? sorry, ik volg niet echt 😉

axelle · 19 september 2007 op 20:23

dasssh, reageert je nederlands op een ander uit, maar val men bezoekers daar niet meer lastig :p

pally · 20 september 2007 op 09:12

Reacties door leden zijn altijd toegelaten
staat hierboven, soms: helaas!
columnx is voor mij vooral ‘colum’ , voor sommigen meer ‘nx’
Het is maar hoe je het ziet,

Pally

dashuri · 20 september 2007 op 19:09

WAHAHAHAAAA

Shiiiiiiit

😀 😀 😀 😀

axelle · 21 september 2007 op 21:13

helaas schrijf je column met mn…. 😉 en ik heb er geen problemen mee dat mensen commentaren posten, zo hoort het immers

Geef een reactie

Avatar plaatshouder