Vier letters in een woord, vijf parels aan een kroon. Zo wordt een kleine telg groots aangekondigd. Keizerlijk onthaald in een hete zomer in juni 2010. In een Nederland volledig in de ban van voetballende Oranje elfjes. In een verwilderd Nederland op zoek naar een nieuw kabinet. Kleurrijke Vuvuzela’s en ijverige Twitteraars laten luidruchtig van zich horen, kleine Siem is geboren. Siem, een flinke knaap met alles erop en eraan. Bijna drie en een halve kilo schoon aan de haak. Hij schittert roze, blank en blauw in een Stokke op wielen. Klaar om met verwondering de wereld te veroveren. Vele harten bonzen, van familiegeluk en vriendenpret. Van Atteveld tot Mientjes. Siem vindt een trotse vader en moeder aan zijn zijde. Ericsson wordt Siemsson, HRM wordt SRM. Een kleine familie gaat op levenswandel.

Met Siem naar Siem in Denemarken. Dansend en zingend op de tonen van Stromae: “Alors on danse, alors on chante.” Siem luistert en verhoort. Als roze wolk is hij geland in een groene Tilburgse banlieu. Als lieve stoere stamhouder en Kruikenzeiker. Met een vette knipoog, schuin boven een klein stomp neusje, palmt hij aandoenlijk oma en opa’s zo maar in. Op grote handen en voeten wordt hij gedragen.

Kobodaishi zei het al: Stroom, stroom, stroom, de loop van het leven gaat almaar door. Zeker op 25 juni, een bijzondere dag. Vanuit een blauwe hemel pinkt overgrootmamma, precies 37 jaar na dato, trots een traantje weg. En ook oma houdt het boven niet droog. Gaudi, Jansen, en Georgen, Orwell en Michael, zagen op deze dag het licht. Foucault, Cousteau, majoor Bosshardt en Michael Jackson knepen juist hun ogen dicht.

Lang geleden op 25 juni deed een vaccin tuberculose voor het eerst in de ban. Belgen zagen op 25 juni een nieuw nummerbord verschijnen. In 2150 zullen vele mensen, 7 minuten lang, op deze dag, in het duister staan. Behalve kleine Siem. Want die blijft vanaf heden, voor altijd gloren.

Groen als gras droomt hij lekker weg en zal voortvarend door het leven gaan. Als kleine tijger en als kreeft. Ambitieus en zoekend naar bewondering, laat hij zich daarbij graag regeren door de maan. Maak plaats, maak plaats, maak plaats, voor een nieuwe lieve wereldvriend.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=_DKoXIyLWds]Mien[/url]

[img align=left]http://www.portfoliooo.nl/soulsites/images/twitter.jpg[/img]

Categorieën: Liefde

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

8 reacties

Kwiezel · 30 juli 2010 op 13:32

Zoooo hee Mien, wat heb je deze geboorte mooi op papier gezet! Ben niet zo van columns met thema Liefde, maar ben blij dat ik deze aangeklikt heb. Heerlijk vlot geschreven, leest makkelijk! Dit vond ik een hele leuke: [quote]Als roze wolk is hij geland in een groene Tilburgse banlieu.[/quote] Klasse!

SIMBA · 30 juli 2010 op 14:33

[quote] Hij schittert roze, blank en blauw in een Stokke op wielen.[/quote]
Tsja, met een baby erin is zo’n Stokke misschien nog om aan te zien….. 😆
Lief stukje Mien al had ik wel een foto van Siem verwacht…..

arta · 30 juli 2010 op 16:04

Ik vinnum zóóó lief geschreven….

pally · 30 juli 2010 op 20:59

De gebruikelijke(opa?)trots, maar zo origineel verwoord. Proficiat, Mien :kus:

groet van Pally

Ma3anne · 31 juli 2010 op 22:50

Wat een heerlijke opa-euforie.
Was ie bijna op mijn verjaardag geboren (27). Goed volk, die kreeftjes.

Gefeliciteerd, Mien! :kus:

Ontwikkeling · 1 augustus 2010 op 00:16

Van harte, Mien!
Vol liefde, zonder sentimenteel te zijn. Ofwel gewoon lieffff

Anti · 1 augustus 2010 op 09:39

Echt een erg lief stuk, Mien. Mooie zinnen ook. Vond de eerste paar zinnen meteen al erg mooi.[quote]Vier letters in een woord, vijf parels aan een kroon. Zo wordt een kleine telg groots aangekondigd. [/quote]
Maar die van de Stokke mag er ook zeker wezen.

Mien · 1 augustus 2010 op 12:15

Thanks voor de mooie reacties.

Ben alleen geen opa geworden, maar oudoom. 😉

Siem is een schatje.

Mien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder